Reklama

Reklama

Neundaeeui yoohok

  • Jižní Korea 늑대의 유혹 (více)

Obsahy(1)

Mladá dívka Han-kyung se vrací ze svého studia zpět do hlavního města Soulu ke své matce a sestře. Krátce po příjezdu poznává nového přítele Hea-wona. Brzy potkává svého bratra Tae-sunga, na kterého si po dlouhých letech už nepamatuje. Oba chlapci se do Han-kyung zamilují, ale u Tae-sunga je tato láska o něco větší, už jen proto, že poznává svoji sestru, která si na něj nepamatuje a snaží se získat její srdce. Kdo z nich tento souboj vyhraje? A kdo prohraje a ztratí svůj život? Dozví se Han-kyung pravdu? (TylerGage)

(více)

Recenze (39)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Úvodná titulková sekvencia je geniálna. Svojím dravým audiovizuálom vás spoľahlivo navnadí na akčnú komédiu...lenže ouha. S pribúdajúcimi minútami zistíte, že film je hlavne romantickou komédiou, navyše až hyperealisticky prehnanou a uletenou. Čo samozrejme vôbec nie je problém, pretože skvelé gagy a hlavne neuveriteľne "chutná" hlavná predstaviteľka vás dokonale zabavia. Lenže potom príde ešte raz ouha... .V polovci filmu sa to zrazu celé stočí do vážnej melodrámy (s jednou veľmi dobre odvedenou martial arts sekvenciou) a vám pomaličky mrzne úsmev na tvári, za to slzy v očiach majú tendenciu pribúdať. I keď juhokórejci žánrove mixovanie vedia neskutočne dobre, tak tentokrát som mal pocit, že to trošička prehnali. Zo spätného pohľadu - vďaka tomu žánrovému prelievaniu vo mne film nezanechal pocit jednej konzistentnej a pokope držiacej masy, ale skôr sa rozpadol na dve časti. Následkom toho sa mi potom ani nepodarilo do príbehu úplne sa vžiť a aj na dojímavom konci, vo mne ešte rezonoval určitý odstup od postáv ako aj príbehu. Ale na druhej strane, oproti hollywoodským teenage romantickým komédiám je to ešte stále minimálne o dve triedy lepšie. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je vhodné tento film řadit mezi akční, když je tu méně akce než v každé druhé komedii. Název mi taky nepřijde zrovna výstižný..ale na tom tolik nezáleží. Z nějakého důvodu se mi tu vůbec nelíbila Cheong-a Lee, ikdyž ji jako herečku mám jinak docela ráda. Jediný, kdo mě trochu dojal byl Don-won Kang. Začátek byl ale hezký..škoda. 3* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Proč ten hezčí musí být její bratr? Scény s bitkama najdete lepší v Crows Zero, komedie to taky příliš nepobralo, romantiky tam také moc není, ale přesto je to velmi příjemný film. Je to takový zvláštní mix melancholie, klišé a dobrých okamžiků.Na začátku to vypadá, že to bude akční, nakonec je z toho taková lepší středoškolská odrhovačka. pokud máte za sebou už pár korejských filmů, popřípadě doramat, tak vás tu nic nepřekvapí. Napadá mě, že kdyby z toho udělali dorama o třech dílech (jakože nelze :-D) a lépe propracovali vztahy a nebylo to všechno tak divně nenavazující, tak by to dostalo větší hodnocení ^^ lepší 3*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ztotožňuji se s komentem Adriana, až na jednu věc. Že je Temptation of Wolves dost nadsazenou romantickou komedií, že nevzbuzuje pocit konzistentního celku, to by mi v patřičném prožitku filmu nebránilo. Jsou v něm obsaženy esence, které jsou znakem nefalšované a krásné korejské romantiky. Tklivá klavírní hudba, hezká formální stránka, dojemné scény v čele se závěrem, jenž nejednu citlivou duši vykoupe v slzách... Jenže jsem se nedokázal plně vžít do hlavních postav snímku. V Han-kyung jsem totiž postrádal to kouzlo, tu krásu, která by přebila zástupy ctitelek a nutila oba borce po dívce tak mocně dychtit. Jejich láska mi nepřišla jaksi opravdová... Možná je problém ve mně, že jsem před filmem nebyl v dobrém rozpoložení, možná bych to tak cítil i jindy... Možná už příště nebudu nevěřící Tomáš, když tu vidím vyšší hodnocení od lidí, jimž věřím, a které do mne zasévají semínka pochyb. Možná... Zatím je to jen čtyřhvězdičkový zážitek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Největší problém Temptation of wolves je v tom, že vztah Jo Han-seon k dívce je šíleně vycucanej z prstu a nepůsobí to vůbec reálně, stejnětak konec je přespříliš vykonstruovanej ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Střídání žánrů, je zde povedené jako celkový příběh. Souboje jsou velice realistické, stejně tak romantická atmosféra s ještě lepším koncem, který jen dodal na celkovém dojmu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčne ladený romantický film. Má pomerne dobrý príbeh o mladom skromnom dievčati, ktoré prichádza do mesta, aby tu žila so svojou matkou a pokračovala v štúdiu, lenže sa náhodne zoznámi so šéfmi dvoch školských gangov, ktorí spolu dlhodobo bojujú, pričom sa do nej obaja zamilujú a tak sa musí medzi nimi rozhodnúť. Lenže vo vzťahoch medzi nimi sa ukrýva aj niečo viac, ako si na prvý pohľad myslí. Spracovanie nie je zlé, ale ani mi až tak dobre nesadlo. Môj hlavný problém je s úplnou nedôveryhodnosťou zápletky, samozrejme nutne nepotrebujem, aby to celé pôsobilo čisto reálne, lenže tu som neveril prakticky nikomu a ničomu. Ešte spočiatku s tým nemám žiadny problém, úvod pôsobí nadmieru efektne, nápad a sviežosť tomu rozhodne nechýbali a aj následne sa to nesie skôr v takom humornom duchu, čo mi vyhovovalo, pretože táto zápletka by u mňa dokázala naplno fungovať výhradne v komédii. Lenže to sa nestane, humor časom ubudne a už začne prakticky čistý romantický žáner s prímesou drámy, ktorá sa navyše začne stále stupňovať, pričom som ani jednej dôležitej postave neveril jej správanie a tak si ma to už nedokázalo výraznejšie získať. Ale inak to zase nemôžem moc kritizovať, po celý čas si to udržuje nadpriemernú úroveň, nájde sa tu množstvo zaujímavých situácií, páčilo sa mi postupné spriateľovanie medzi obomi šéfmi gangov, takže aj takto je to stále slušná filmová zábava, len mala skončiť o desať minút skôr, pretože záverečná fáza už pôsobí príliš nútene. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak je to zaujímavý žánrový mix, keďže sú tu až štyri. Romantika u mňa absolútne nefungovala, ale zase mi to sadlo po priateľskej stránke medzi všetkými tromi hlavnými postavami, najlepšie dopadla asi komédia, pár scén sa vydarilo a tak škoda, že sa to tohto žánru nedržalo viac, dráma mi prišla nútená, takže bez toho by som sa kľudne obišiel a k tomu ešte nejaká tá akcia, síce tie súboje mi neprišli ničím výnimočné, skôr len klasika tohto typu filmu, ale aj tak to celé spríjemnia. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavné trio na mňa pôsobilo len tak vlažne, všetci sú dobrí, ale nič viac, skôr by mi sedeli na vedľajšie postavy, keďže ani jedna si ma svojim výkonom, charizmou a ani stvárňovanou postavou moc nezískala, v čom ma sklamal hlavne Gang Dong-Won, ktorý má na svojom konte niekoľko veľmi dobrých úloh. Ale zaujali ma vedľajšie dievčenské postavy. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, hlavne po vizuálnej stránke, len by to chcelo trochu inak namixovať prítomné žánre. Temptation of wolves je taký zvláštny film, u mňa rozhodne prevládajú kladné pocity, pozerá sa na to dobre a to aj opakovane, len jednoducho kvôli nedôveryhodnej zápletke a konaniu postáv to nemôže konkurovať tým lepším predstaviteľom žánru, v ktorom sa tento film snaží fungovať a preto ani nemôžem dať lepšie hodnotenie. Ale keby to bolo viac podané ako komédia, tak by bolo isté. 67% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnější filmů, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Stejně krásný a dojemný jako Millionaire´s first love od stejného režiséra. Ono několikrát zmiňované dělení filmu do dvou nesourodých půlek jsem téměř nezaznamenal, film je mnohem konzistentnější než například The Host. Jeden z nemnoha filmů, při kterých mi ukápla slza. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Začátek se vyvíjel celkem slibně, mělo to spád a byla i sranda, pak však nadešla ta chvíle romantická a melodramatická, kde ubrečená holčička si nedokáže vybrat... Její ubrečený xicht mě bude strašit ve spaní. Mno, ale proč ty dvě? Za ten začátek a celkem povedené akce, akorát na to, že to má žánr akční jich tam bylo až moc málo. První polovinu filmu hodnotim velmi slušně i z hlediska hudby. Začátek 80% konec 10% celkově tedy 45%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Rozhodně řada povedených nápadů, vizuálních vychytávek, dobré obsazení, Tae-gyun Kim je mistr spojení audio a vizuální stopy stejně jako Jae-young Kwak, na rozdíl od něj jde však na romantický žánr ve svém pojetí trošku jinak, přesto oba tvůrci mají své trademarky. Největší problém spočívá v příběhové linii, přijde mi to hodně vykonstruované. Přesto vyplatí se vidět i pokud vám žánr romance nic moc neříká, jelikož v tomto korejském podání je řízlý několika dalšími věcmi (akce , komedie) a funguje to. Repríza bude následovat.... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Už vizuálně originální titulková sekvence naznačí, že se můžeme těšit nejen na tradiční korejské slzy, ale i na obrazově pestrou podívanou, což posléze v několika pěkně nasnímaných sekvencích film splní. První polovina je jakousi korejskou Bridget Jonesovou, posléze se film vcelku nenápadně převleče za drama, do kterého se občas připlete šarvátka jako z Gangů New Yorku. Děj je na "jedna holka mezi dvěma klukama" poměrně komplikovaný, ke konci snad až příliš. Temptation of Wolves je nádherný film, který kazí snad jen jeho závěr. Smutné konce za každou cenu - to je korejská specialita. V tomto filmu to dle mého názoru nebylo zas až tak nutné. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouhou dobu jsem neviděla žádný korejský film, tak jsem dostala chuť si pustit něco z korejské romantiky. Na korejských romantických filmech vždycky oceňuju tu skutečnou "romantiku", originalitu v jistém slova smyslu, a to, že se právě tolik odlišují od americké romatické tvorby, která je ve většině případech pořád na stejné brdo. Bohužel, po zhlédnutí většího počtu korejských romantických filmů jsem došla k názoru, že se jich hodně mezi sebou podobá. Ne sice všechny, ale přesto často narážíme na stejné motivy - smrtelná nemoc a jiné rány života; nebo snad druh hlavní hrdinky, která je většinu filmu trochu zmatená, koktá, dělá hloupé obličeje, chová se roztomile naivně a snadno se opije.... Tyhle motivy nalézáme skutečně minimálně v polovině korejských romantických filmů. Člověk si toho nevšimne dokud takových filmů nevidí víc, ale pak se díky tomu stane korejská romantika trochu předvídatelná. Tím chci jen poukázat na to, že ani jiné romantické filmy než hollywoodské nemusí být nutně vždy skvělé a originální. Ale čert to vem. Film Temptation of Wolves je sice toho zrovna příkladem, a má dokonce i jiné nedostatky (scény jako by chvílema nedržely pohromadě), avšak i tak jsem byla po zhlédnutí spokojená, nějaká ta slza taky ukápla. Přestože tedy začínám vidět korejské filmy, konkrétně ty romantické, taky trochu kriticky, myslím, že jsem se jich ještě zdaleka nenabažila. ~(3,2)~ ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Možno som niečo nezachytila, ale nie je mi úplne jasné aký pôvod má názov tohoto filmu. Ale dobre, k samotnému dielku. Na začiatku si pomyslíte, že sa bude jednať o typickú romantickú teen záležitosť (hej, už som videla celkom veľa stredoškolských romantických filmov z Ázie, takže je to pre mňa už typické :-) Už po 20 minútach zistíte, že to nebude vôbec tak. Naprekvapenie, vôbec nepocitujete second lead syndrome, ktorý býva veľmi typickou záležitosťou pre takéto filmy. Príbeh, herci a aj hudba sú veľmi dobré. Avšak, má to svoje chybyčky. Napríklad, ťažko sa mi verí, že tí herci sú stredoškoláci, možno je to tým, že ich veľmi dobre poznám, a ten koniec je síce emotívny, ale pre mňa trošku nedotiahnutý. Takých 75 %. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že pán Kim mi vie vždy brnknúť na tú správnu strunu. Tie pubertálne doťahovačky v prvej polovičke mi extra nevadili a druhá polovica ma celkom bavila, vzťah brata k sestre už menej ... ale všetko bolo: choroba srdca, bojové umenie, slzy ... aj chlapi plakali. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Typické pro korejskou kinematografii je, že pokud nejsou hlavní hrdinové doslova krásní, ale "pouze" sympatičtí, bude hodnocení do jisté míry záviset na tom, jak se komu líbili, jak se kdo dokázal ztotožnit, věřil, sledoval film v dobré náladě a zrelaxovaný, atd. Znám to. Jsem na tom stejně. Za mě ****. Nebyl to zrovna nejlepší jihokorejský počin, ale bylo to zajímavé, originální zápletkou a sympatické. Hlavní hrdinka na první pohled nenápadná, na druhý na ní něco bylo. Těžko popsat, ale rozumím (pokus o popis - přirozený druh ženy, která, když vklouzne do života, nechce se jí člověk vzdát). Nedivím se, že ji chtěli současně dva vůdci znepřátelených školních gangů (přesněji, jednomu se nelze divit absolutně). Taky jsem film na začátku nevnímal jako komedii, tudíž jsem neměl problém v okamžiku, kdy příběh zvážněl. A asi jsem se již na asijskou kinematografii aklimatizoval, protože nepřemýšlím nad žánrem. Je to prostě PŘÍBĚH. Příběh i přes nedostatky velmi dobrý, uvěřitelný a i přes určité režijní násilnosti logický. ■ Song z filmu (The Breeze - What to say): http://www.youtube.com/watch?v=--VY7rEFkns, přestože pouze dvoutřetinové (obsahující jen dvě ze tří hlavních postav), tak docela pěkné MV: http://www.youtube.com/watch?v=TDLiHo1P3No ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia romantika, ktorá ma pred rokmi bavila, ale už mi nesedí. Keďže sledujeme milostný trojuholník medzi postavami na strednej, tak to je v takom nadnesenom pubertálnom štýle, čo mi už nesedí. Herecké obsadenie je skvelé a aj postavy sú celkom sympatické, ale tie hovadiny, ktoré tam neustále stvárajú už idú mimo mňa. Stále tam len machrujú a navzájom sa bijú, aby si dokázali kto ho má väčšieho a tým zapôsobili na hlavnú hrdinku na ktorej som príliš nechápal čo vidia. Je síce pekná ale totálne pasívna. Miestami mi to pripomínalo megasračku Twilight. Len tu nie sú žiadne nadprirodzené postavy. No a keďže sme v Kórey, tak samozrejme na konci niekto z toho trojuholníka musí tragicky zomrieť. To mi už bolo úplne ukradnuté aj keď to odniesol najsympatickejší herec z tej trojice. Takže ak máte násť, tak vás táto infantilná romantická melodráma pravdepodobne nadchne. Ak ste starší, tak už to nie je nič pre vás. 5/10. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nebýt rozvleklého konce, dala bych plný počet bodů. A tak, i přes přes přítomnost uhrančivých očí Dong-wona, musím jít s hodnocením dolů. A opět mě naštval zde zvěřejněný obsah filmu se spoilerem - to, že je Tae-sung hrdinčin bratr se dozvíme až skoro po hodině filmu. Takže díky... :P ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s výbornými a příjemnými herci. Mám rád filmy s romantikou, napětím, smutkem i dojetím. Mám rád filmy se svěží výpravou. Mám rád filmy s neotřelým příběhem. Mám rád filmy s nádhernou hudbou. Miluju filmy s duší. Je jen málo filmů, ve kterých je tohle všechno... A Neukdaeui yuhok patří k jedněm z nich. ()

Reklama

Reklama