Reklama

Reklama

Jungdok

Obsahy(1)

Ho-jin a Eun-soo byli párem snů. I několik let po svatbě se chovali jako zrovna zamilovaní, psali si milostné dopisy, dělali si navzájem radost různými drobnostmi a měli pocit, že jim to vydrží navždy. Spolu s Ho-jinovým bratrem Dae-jinem tvořili neobvyklou, ale velmi šťastnou rodinu. Pak ale přišla osudná náhoda a oba bratři skončili v nemocnici v kómatu. Dae-jin po nehodě při automobilovým závodech, Ho-jin po havárii v taxíku. Po nějaké době se Dae-jin probouzí, ale už od začátku je jasné, že je jiný. Tvrdí, že je Ho-jinem, že se jeho duše přestěhovala do bratrova těla. Pomalu o tom začíná přesvědčovat i zoufalou Eun-soo... (Natascha)

(více)

Recenze (13)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Keď nad bolesťou a rodinnými zväzkami víťazí "láska" a zároven keď láska bolí a zraňuje... Aj napriek tomu, že finálny bod obratu príbehu dodáva filmu netypický koniec, u mňa celkom pochoval náladu predtým vybudovanú a narúša logiku vlastného vystavaného vesmíru. ()

May 

všechny recenze uživatele

Addicted. Komorni drama o zoufale snaze ziskat si lasku, ktera vede ke zrade uplne vseho, co v zivote neco znamena. Rodiny, pratel, sama sebe.. Pribeh o lasce, vycitkach a krutosti pachane ze zoufalstvi a zarlivosti zpusobenych zenou a velike sobecke lasce vuci ni. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tento film mne v lecčems překvapil. Ze začátku hodně romantická slaďárna, která mi přišla původně snad až příliš dlouhá, pak zlom v podobě nehody a drama tří lidských osudů, kdy jsem pochopila, že každá předchozí minuta filmu měla ve scénáře své přesné, logické a nepostradatelné místo, a nakonec thriller s překvapivým koncem, kdy se ukáže, že všechno je vlastně jinak, a kdy jsem si uvědomila, že příběh nemá žádného viníka, jen tři oběti. Vpravdě shakespearovská tragédie. Snad jen ten konec mohl být o něco více vyostřený... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má výborný príbeh o dvoch bratoch žijúcich spolu aj napriek manželstve jedného z nich, čím vytvorili zaujímavú priateľskú trojicu, ktorí ale v tom istom momente majú nezávisle na sebe ťažkú autonehodu, ktorú ale prežije len jeden a tak zostane bývať so ženou svojho mŕtveho brata, aby sa z toho dostal. Lenže začne mať tie isté zvyky a spomienky, ako práve mŕtvy brat a tak si k nemu vdova začne nechádzať cestu pričom dúfa, že to nie je kvôli šoku, ale že sa manželova duša skutočne premiestnila do bratovho tela. Spracovanie ale na mňa pôsobí skôr len priemerným dojmom, táto zápletka sa mi dosť páči, ale nie je to až tak dobre podané, úvodná fáza je bez problémov, čistá láska medzi manželmi je príjemne pozerateľná a aj to vzájomné súžitie troch ľudí, z ktorých jeden síce je navyše, ale všetci sa berú priateľsky sa mi páčilo, no hlavná fáza filmu, kedy si k sebe obe hlavné postavy nachádzajú cestu nemá potrebný náboj, tiež je to celkom zaujímavé a oceňujem hlavne postavu mužovej predchádzajúcej priateľky, ktorá nevie, ako sa k takejto situácii postaviť, ale chýba tomu lepší nápad. Ale dojem vylepšuje záverečná dvadsaťminútovka, ktorá postavu muža dá do úplne iného svetla a toto sa mi už skutočne páčilo, zaujímavá myšlienka, ktorá sa síce dala trochu očakávať, ale chválim to. Herecké obsadenie je výborné, skutočný priestor tu majú len štyri postavy a tu nemám problém, môj obľúbený Lee Byung-Hun v hlavnej úlohe, príjemné ženské postavy, či už Lee Mi-Yeon alebo aj Park Sun-Young a ani mužov brat nie je zlý. Réžia a technická stránka mi prídu len priemerné, dalo sa to podať aj lepšie. Určite nie som sklamaný, bavilo ma to, herci to nemali problém utiahnuť a ten záver skutočne chválim, ale réžia a scenár to mohli zvládnuť aj o dosť lepšie. 66% ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Celkem milý film, jehož naopak relativně drsná pointa je bohužel dopředu celkem jasná, což trochu ničí výsledný dojem. A jsem jen ženská, takže jedna hvězda navíc za sladkého Lee Byung-huna:-) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pokud chci mít jistotu, že mi film nezkazí večer, stačí si pustit něco kde hraje Byeong-heon Lee a mám jistotu, že budu sázet 4-5* takže když jsem pouštěl Jungdok, automaticky jsem počítal s tím, že to bude bezva. Světe div se ono to bezva opravdu je. Neklidným, mrazivým a silně znepokojujícím způsobem. Byeong je ve své roli ďábelsky přesvědčivý a já celej film dumal, jestli do jeho těla vstoupila duše jeho bratra (to je mrazivá myšlenka), nebo jestli to Byeong jen hraje, aby dosáhl něčeho, z čeho bych ho fakt nepodezíral (ještě mrazivější) no co dodat opět parádní snímek a k úplné dokonalosti snad chyběla trochu více psycho hudba, ale i tak film co balancuje mezi čtyřma až pěti takže hodnocení budu dle nálady měnit. ()

loydd 

všechny recenze uživatele

Romanticke drama o absolutni i nenaplnene lasce a o tom, kam muze clovek kvuli lasce zajit. Film temer do samotneho zaveru klame divaky telem, v kterem pak pribeh vrati nemilosrdne na zem. ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Dva bratři a zároveň nejlepší přátelé, Ho-jin a mladší Dae-jin, žijí v jednom domě spolu s Ho-jinovou manželkou Eun-soo. Ho-jin svou ženu nadevše miluje, kdežto Dae-jin, horkokrevný automobilový závodník, bere vztah se svou přítelnyki Yae-joo spíše na lehkou váhu. Tímto rozestavením čtyř hlavních postav začíná režisér Young-hoon Park svůj romantický komorní debut, z něhož dýchá především nedostatek finančních prostředků a bohužel i režisérské a střihačské invence. Po předlouhé první půlhodině, v níž se Park drží sousloví "opakování matka moudrosti" a neustále zdůrazňuje známá fakta, přichází na scénu očekávaný automobilový závod, jenž -- opět očekávaně -- změní životy všech čtyř zúčastněných. Ho-jin i Dae-jin upadnou do komatu, z něhož se probere jen jeden z nich. Který, to je ovšem hlavní otázka celého zbytku filmu. Problémem Jungdoku je především to, že režisér nedokáže plynule vystupňovat vpodstatě žádnou situaci, všechno je příliš skokovité. A co víc, po těchto skocích se vůbec nemění tempo nebo styl; celý film je od začátku do konce jako jednoakordová mollová opera, což podtrhují i toporné herecké výkony. Je to škoda, protože scénárista se očividně snažil a jeho poměrně neotřelý a dobře napsaný příběh by si zasloužil mnohem lepší zpracování. 5/10 Připomnělo: Donggam / Ditto ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno, co jsem viděla americkou verzi, ale i přes to málo, co si z ní vybavuji, tak je to fakt, že tahle byla lepší (snad jako většina toho, co bylo kdy předěláno). Začátek je mírně utahaný, ale po autonehodě bratrů to začne být zajímavé. Pak se to zase na chvíli rozvolní a v závěru to graduje. Myslím, že některé úseky se mohly vynechat a určitě by to filmu neuškodilo. Měla jsem takový pocit, že to tu tak trochu flákal i jinak výborný Byeong-heon Lee. Prostě průměr. ()

Reklama

Reklama