Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument, který přináší neobyčejný pohled na bojová umění od jejich dramatických počátků po úspěchy dnešních dní. Obsahuje nejlepší záběry z více jak 100 filmů - např. Tygr a drak a Charlieho andílci. Rozhovory s Sammo Huingem, Johnem Woo, Angem Lee. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

kitano 

všechny recenze uživatele

Povinnost pre kazdeho milovnika Martial Arts filmov. Vznieti vo vas vasen, zalubenie, pomoze vam najst krasy a prednosti ktore v sebe tieto filmy skryvaju, nauci vas si tieto filmy vychutnavat na vyssej urovni. Stopaz 105 minut skutocne nedokaze zmapovat vsetko, co by sme sa chceli dozvediet (fantasticky napad by bol natocit serial!), ale aj tak ponuka naozaj nadherny material a informacie o vsetkych podstatnych osobnostiach a prelomoch v tomto zanri. (9/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokument natočený ve snaze ukázat většinovému západnímu diváctvu, že Tygr a drak nevznikl z ničeho. Prostor věnovaný dojmům, jež tento film na oslovených zanechal, nebyl adekvátní. Rád bych zůstal u této výtky, ale ve skutečnosti mi celá druhá polovina Umění akce přišla oproti polovině první, velmi objevné a bohaté na jména, o nichž jste pravděpodobně nikdy neslyšeli (a stejně pravděpodobně si je nikdy nezapamatujete), příliš založená na pocitech a osobních zážitcích. (Výjimku tvoří nedotažený nápad jít ve stopách „not martial arts“ filmů, v nichž možno vidět bojové umění.) Objektivitu znesnadňují citové vazby vybraných lidí, nikoliv odborníků na filmovou teorii (s výjimkou Stevena Seagala, teoretického i praktického odborníka na zmršení kariéry), nýbrž známých tváří z branže. Když už jít tímto směrem, proč nedat prostor maniakovi typu Quentina Tarantina? Že by si celý dokument ukradl pro sebe? Asi jo, ale tento záměrem záslužný, zpracováním povrchní počin by tím alespoň získal na šťavnatosti. Apendix: Velmi dobré (vybranými záběry i hudbou) střihové sekvence. 65% ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejsem zatížen nějakým vyhraněným žanrovým fanouškovstvím a tak jsem si řekl,jako konzument všeho,že se podívám i na tohle.Hned na začátku jsem to chtěl vypnout,-první záběry mi předvedly několik desítek asiatů (byl tam i Jet-Li?) jak (asi) nacvičují nějaké prostocviky na tamější spartakiádu.Jenže jsem nenašel ovladač a k TV to už zas bylo zatraceně daleko.Tak jsem to nechal být,-no a chvíli na to mě to už bavilo.Nedozvěděl jsem se sice nic podstatného,ale natočeno docela svižně a občas i nějaký ten humor byl.Na to že to byl dokument mi ten čas tentokrát utekl hodně rychle. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Je to zujimavý dokument o bojovom umení (Wu xia) ktorým vás doprevádza Samuel L. Jackson. Samozrejme ze 4* dávam za seagala, aj ked tam bol 5 min. a nedostal priestor. ale tu dalsiu 1* dávam za Bruca Leeho. Pretoze jeho rozpravanie o bojovom umení je na tolko zaujímavé, že vidíte že sa do toho bojového umenia naozaj rozumie. Inac je dokument az na týchto dvoch pánov na nič. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý, to ano, možná komplexní trochu méně, jako zasvěcení běžného diváka, či neznalého fanouška poslouží dobře, ale opravdu použitelných, praktických informací mohlo být krapet více. Poučné bylo zmapování historie bojových umění v samém počátku a zajímavosti o výrazné rolí žen, ovšem nechápu proč později nepadlo téměř ani slovo o Jetovi Li, to se radši vesele plýtvalo obrazem na Charlieho andílky a Mission Impossible II. Vůbec dokument až příliš těžil z jiných filmů, zatímco sám přinášel povětšinou málo vědecké, juchavé ovace na estetickou a spirituální stránku bojových umění. 7/10 ()

Reklama

Reklama