Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko francouzského pobřeží vytáhnou rybáři z moře postřeleného muže. Když se probere, nedokáže říci, kdo je a co se mu stalo. Jediným pojítkem s minulostí je čip s kódem k účtu ve švýcarské bance, který měl implantován pod kůži. Když se uzdraví, vydá se pátrat po své minulosti. Ke svému překvapení zjistí, že dokonale ovládá bojová umění, když v parku hravě vyřídí policisty, kteří chtějí vidět jeho doklady. Pátrání ho zavede k bankovní schránce, kde objeví pistoli, velkou finanční částku, americký pas na jméno Jason Bourne. Jde na americký konzulát, tam je nečekaně napaden a musí prchnout před ozbrojeným komandem. Dostane se z budovy a venku přesvědčí německou dívku Marii, aby ho za dvacet tisíc odvezla do pařížského bytu, jehož adresu našel také v bankovním boxu. Teprve s její pomocí začíná skládat první kamínky do mozaiky své minulosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 152)

Mistr119 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu se současně s hlavním hrdinou dovídáme, kým je a kým vlastně být nechce... Super rozhodnutí nepodřizovat se vlastní minulosti, ale na 4. * to není..! :/ ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Agent bez minulosti je skvelým openingom pre naštartovanie jednej prelomovej série. Sústrediaci sa na hlavnú postavu, postupne sa rozvíjajúci dej a odhaľovanie pravdy po malých krôčikoch. Režijne a herecky skvelé, ale v porovnaní ostatnými dvomi časťami stále v menšom tieni. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbal, protože mám nějak zakořeněné, že mě akční filmy moc neberou a pak jsem vždy překvapený jak to bylo super. Jason Bourne je dalším z těchto příkladů. I přesto, že je film lehce předvídatelný a taky naivní, což nemyslím v tom jak Bourne všechny dokáže zpacifikovat, naopak to mi přišlo hustý, ale spíš v tom jak to celé skončí. Ale okrem toho je to ne zas tak přehnaně rychlá akční jízda, která mě donutila koukat celý film i když jsem si před puštěním byl zcela jistý, že usnu. Matt Damon asi nebude zas tak špatný herec. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Svěží akčňák s nepřeháňkou. Uměřená a docela uvěřitelná Bourneovka. Bondovky a třeba Cruisovky jsou jiná sorta, na které je potřeba více tolerance ke strávení nepravděpodobnosti. ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele

Najlepšia časť série prišla ako prvá. Jason Bourne je James Bond bez srdca, jeho charakter je veľmi chladný no I záhadný. Práve zahadnost a neustály lov na Agenta bez minulosti je veľkou devízou filmu, výborný soundtrack, skvelé scény v súbojoch one vs one, auto naháňačka. Doug Limam si dej a akciu pri strážil, ale už prvotný koncept postavy Bourna bol rozbitý a v neskorších pokračovaniach sa to len potvrdilo. 88% ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá akce, jednu hvězdu však musím ubrat za logické a technické kiksy. Do Švýcarska se bez dokladů prostě nedostanete. Poslední místo, kam bych šel, kdyby mě hledali je domov. Té baby se měl zbavit už na začátku, při pádu z pátého patra jste zkrátka po smrti, i když padnete na tři tlouštíky. Opravdu bych moc rád viděl někoho, kdo při volném pádu trefí pronásledovatele mezi oči a tak dál. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Sice je na první pohled poznat, že tomu nikdo moc nevěřil a proto na to nebylo moc peněz, ale o to víc vynikne jak chytře napsané a svižně natočené to je. Damon je uvěřitelný a cool, celé to má hlavu a patu a jeden opravdu špatně udělaný seskok mezi patry na zádech mrtvoly tomu s klidem odpustím. Můžu to kdykoliv. Jeden z nejlepších thrillerů ever. ()

Dext 

všechny recenze uživatele

Originální nápad na scénář. Akční scény celkem v pohodě ale ten Matt Damon mi tam prostě vůbec nesedí. Když to porovnám s o rok mladším (Spy game) tak tam jsem se tedy bavil víc. 60% ()

Vena69 odpad!

všechny recenze uživatele

Agent bez minulosti je další z mnoha filmů, který dokazuje, že vysoké hodnocení na čsfd opravdu vůbec nic neznamená. Film je už od začátku suchý a bez nápadu, postavy nezajímavé, akční scény jsou také dost slabé a vzhledem k tomu, že příběh je v podstatě o ničem (útěk, boj, utěk, boj) a dialogy jsou omezeny na minimum, nemají herci co hrát. Brian Cox, Julia Stiles, Matt Demon - všichni jsou tu v podstatě k ničemu, řeknou jen 2 věty a film už jede dál, aby se scénárista nepředřel a aby se divák udržel v nevědomosti a film získal nádech jakéhosi mysteriózna. Problém je ale v tom, že ta nevědomost je v určitou chvíli už tak frustrující, že už mě ani nezajímá, co se vlastně stalo a chci jenom, aby to celé skončilo. Asi to nejhorší na celém filmu je ale naprosto idiotské chování záporáků, jsou naprosto nepoužitelní. Akční scény jsou z tohoto důvodu až neuvěřitelně frustrující a hlavnímu hrdinovi prostě nejde fandit, když je jasné, že žádný z těch pitomců ho neporazí. Film ve výsledku nenabídne vůbec nic - žádné napětí, romantiku (hlavní herečka je dost nesympatická), žádnou gradaci příběhu......... je to fakt odpad. ()

catchup 

všechny recenze uživatele

Akční jízda, kterou snad nešlo natočit lépe. U tohoto typu snímků to nebývá zvykem, ale zde jsou všechny postavy opravdu dobře psychologicky popsané, a navíc zde podává slušné herecké výkony Matt Damon a Franka Potente. No a hlavně, v tomhle filmu se v roli nájemného zabijáka objevil tehdy docela neznámý Clive Owen. Už teď tenhle snímek patří mezi klasiku akčního filmu ()

Fredei 

všechny recenze uživatele

Akční filmy nejsou zrovna moje parketa, ale tento mě zaujal jak příběhem tak i provedením. Žádné scény u kterých musíte přimhouřit oko, neboť v reálném životě by to náš hrdina nejspíš nepřežil. Prostě v pohodě strávená podívaná, při které se nenudíte. ()

Luboss7 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní tohto filmu som bol trocha smutný, smutný že som tento film nevidel už pred niekoľkými rokmi ale dostal som sa k nemu až teraz. Od začiatku do konca som sa ani na chvíľu nenudil, veľmi sa mi páčila hudba, choreografia bojových scén, akčné scény, celá tá zápletka so stratou pamäti, film pôsobí dosť realisticky /asi to bude tým že sa odohráva väčšia časť filmu v EU :-)/ Zhrnutie: Výborný akčný triller pri ktorom sa určite nebude nudiť. ()

andrwa 

všechny recenze uživatele

Vunikajuce. Na nic sa to nehra. Uveritelne. Ma to svih. Neda vydychnut. Pribeh nie je zbytocne prekonbinovany. A ta akcia... Tak to mam rad. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Takový mírný nadprůměr. Místy těžko uvěřitelný, napětí se vytváří uměle (fakt nevěřím, že by ten hlavní hrdina měl tak malé IQ, že by mu ani po takové době nedošlo, že nejspíš byl agentem... Najde falešné průkazy, zbraně, jdou po něm vyškolení zabijáci, a on pořád nic netuší...). ()

alienable 

všechny recenze uživatele

popravdě řečeno, čekala jsem víc.... hodnotím až po té, co jsem viděla všechny tři filmy a tenhle se mi zdá jako nejslabší po všech stránkách ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

80% - mam rad pribehy zacinajici ztratou pameti hlavniho hrdiny :-) A tenhle je dobre natoceny a obstojne vymysleny. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Do svého žánru zapadá bezchybně. Rozhodně zajímavé kamerové záběry, hvězdné obsazení v podání Matta Damona a na čem jsem si zgustnul nejvíc je správná dávka akčnosti. Žadná extrémní dávka naivity typu už zmíněný XXX. Dokonce se ani nenaplnil můj zbytečná strach z prvů typické komedie :). 95% ()

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama