Reklama

Reklama

Klan bílého lotosu

  • Hongkong Clan of the White Lotus (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu... (miklaras)

(více)

Recenze (19)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední z řady filmů o Pai Meiovi, nepočítám-li tedy Tarantinův opus Kill Bill, kde se onen bůh kung-fu také zjeví, se vrací svým pojetím k prvnímu dílu, Hong Xi Guan. Opět tu máme přeživšího bojovníka, který v pravidelných intervalech a po tvrdém výcviku nových technik navštěvuje našeho bělovšechno staříka, aby s ním poměřil své koule. Několikrát musí stáhnout ocas a jako zpráskaný pes odběhnout a hledat nové postupy jak prorazit téměř neprorazitelný krunýř starcovy obrany. Techniky jsou velmi zvláštní, kombinace tygra a jeřába už nestačí, dokonce ani ženské kung-fu není tím pravým ořechovým, nezbývá tedy než se naučit něco zcela nového , třeba nedobrovolnou aplikaci akupunktury, nu jestli tahle bizarní technika bude stačit, to se musíte podívat sami. Ač bojové sekvence mnohdy přípomínají spíš street-dance či něco podobného a dostane se nám i dávky klasického čínského "humoru" s až úchylně pojatou gay obsesí, přesto není Klan bílého lotosu zavrženíhodným zástupcem tohohle čistě oddechového žánru. Tři. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu jede nelítostný standart a překvapí i nezničitelný fajtič Lo Lieh (White Priest Lotos). Ohebné Kaře Hui možná pomáhá vymazlená kamera, ale předvede hrst skvělých kopů a potěší i naléhavá hudba Eddieho Wonga. Nutno dodat účast koordinátora akce Wilsona Tonga (White Priest Brow). Slow záběry i choreo je dle mého názoru do oukejíčku, ikdyž se často míří na rozkrok. Wang Lung Wei si s technickým kung-fu taky nevede špatně, předvádí oproti starším kusům rychlé a solidní komba. Zbytek je sice vata, ale ta se dá snadno přetáčet. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Clan of the White Lotus / Klan bílého lotosu (1980) je (nepřímým) pokračováním snímku Executioners from Shaolin (1977). Hung Wen Ting (Gordon Liu Chia-Hui) a Wu Ah Biu (King Lee King-Chue) v úvodní scéně společnými silami za pomoci stylů tygra a jeřába přemohou a zabijí kněze Pai Meie v troskách chrámu. Biu a následovníci Šaolinu jsou uvězněni, ale to vyvolá veřejné nepokoje a císař je vydáním dekretu proto s již dříve odsouzenými rebely usvědčenými z vlastizrady propustí a ještě povolí Šaolin znovu vybudovat. Guvernér Kao Ting Chun (Johnny Wang Lung-Wei) se s tím nehodlá smířit a jde za svým strýcem (vůdce Klanu bílého lotosu Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus je Pai Meiovým bratrem) s plánem na jejich tajnou likvidaci.Vražednému řádění unikne pouze Hung a těhotná Mei Ha (Kara Hui Ying-Hung), která mu pomůže při tréninku v ženském kung fu, aby pomstil smrt přítele Biua, který je jejím manželem a ostatních... Samotný Hungův trénink je docela zklamáním, ale Lo Lieh (zároveň režisér) jako záporák Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus si svoji roli náležitě užívá a jeho souboje patří k tomu nejlepšímu z celého snímku. O akční choreografii se postaral Liu Chia-Liang, který má v titulcích na začátku kredit jako fighting instructor. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne! Jako jednoznačně příznivce martial arts obecně a samozřejmě i tématických filmů, toto bylo na mne už moc. Tohle není martial arts film, tohle není ani bojový film. Vždyť to je totálně ujetý nulový scénář, který se opakuje furt dokola v každém SB filmu (ale to bych přežil v pohodě), plus neustálá výuka a zdokonalování stylu, což zabere skoro celý film, jenže to není vůbec zábavné. A pak co zde předvádí hlavní hrdina a co je hlavní myšlenkou filmu, tedy ten styl, který nakonec ze sebe "vykouzlí", aby zabil ultimátního dědy v bílé paruce a s extra dlouhými bílými vousy, to už byl fakt vrchol ... Říkal jsem si chvílemi, jestli se nekoukám na nějaké teploušské taneční představení, pantomimu nebo co vlastně, ale "kung-fu bojový film" tohle rozhodně není!! Chápu a nikomu neberu, že každému se líbí něco. Ale osobně je tohle pro mne fakt total "out", trapnost a nuda nejhrubšího zrna... "Ženské kung-gu" už never more!!!! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla aspoň sranda. Bílej Lotus je hrubej dědula, který za film zvládne spoustu blbostí. Chvíli tam běhá s holou zadnicí, chvíli si hraje na Hellraisera a dokonce mu hrdina několikrát zaútočí na penis. Nejvíc mě ale dostal hláškou, "chceš mě snad upíchat k smrti?". Kung-fu jak vyšitý a to doslova. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama