Reklama

Reklama

Klan bílého lotosu

  • Hongkong Clan of the White Lotus (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu... (miklaras)

(více)

Recenze (19)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Hui Liu sice prošel třicátoušestou komnatou a pak se tam ještě vrátil, ale tady úplně zapomněl její význam a předvádí podívné až groteskní kreace. Chyběla tomu ráznost a větší efektivita. Lieh Lo coby režisér a představitel šéfa klanu bílého lotosu na tom byl ještě hůře. Trošku sám sebe tady zamíchal. V Mistrovi Shaolinu a Executioners from Shaolin hrál kultovního Pai Meie, ale tady hraje jeho bratra:-) No, těšil jsem se na finální souboj Hui Liu a Lieh Lo a výsledek jsem nazval - pořádná cypovina. Sice je tady první náznak Hellraisera, ale to je sakra málo. Trénink ženského Kung-fu jenom zabíral čas. Hui Liu je každopádně ceněný Kick Ass! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu jede nelítostný standart a překvapí i nezničitelný fajtič Lo Lieh (White Priest Lotos). Ohebné Kaře Hui možná pomáhá vymazlená kamera, ale předvede hrst skvělých kopů a potěší i naléhavá hudba Eddieho Wonga. Nutno dodat účast koordinátora akce Wilsona Tonga (White Priest Brow). Slow záběry i choreo je dle mého názoru do oukejíčku, ikdyž se často míří na rozkrok. Wang Lung Wei si s technickým kung-fu taky nevede špatně, předvádí oproti starším kusům rychlé a solidní komba. Zbytek je sice vata, ale ta se dá snadno přetáčet. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední z řady filmů o Pai Meiovi, nepočítám-li tedy Tarantinův opus Kill Bill, kde se onen bůh kung-fu také zjeví, se vrací svým pojetím k prvnímu dílu, Hong Xi Guan. Opět tu máme přeživšího bojovníka, který v pravidelných intervalech a po tvrdém výcviku nových technik navštěvuje našeho bělovšechno staříka, aby s ním poměřil své koule. Několikrát musí stáhnout ocas a jako zpráskaný pes odběhnout a hledat nové postupy jak prorazit téměř neprorazitelný krunýř starcovy obrany. Techniky jsou velmi zvláštní, kombinace tygra a jeřába už nestačí, dokonce ani ženské kung-fu není tím pravým ořechovým, nezbývá tedy než se naučit něco zcela nového , třeba nedobrovolnou aplikaci akupunktury, nu jestli tahle bizarní technika bude stačit, to se musíte podívat sami. Ač bojové sekvence mnohdy přípomínají spíš street-dance či něco podobného a dostane se nám i dávky klasického čínského "humoru" s až úchylně pojatou gay obsesí, přesto není Klan bílého lotosu zavrženíhodným zástupcem tohohle čistě oddechového žánru. Tři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých priemernejších kung-fu s Gordonom Liu. Aj keď mal choreografiu na starosti Lau Kar Leung, tak zďaleka nedosahuje kvality ako vo filmoch, ktoré aj režíroval. Samotný príbeh je miliónta variácia klasického schématu o pomste. Na začiatku hrdinovi zabijú snúbenku a kamaráta, nasleduje klasický výcvik vyšívacieho a akupunkturového kung-fu a končí sa to tradičným 10 minútovým duelom s hlavným záporákom. Zaujimavosťou je, že Tarantino z tohto filmu vykradol nejaké aspekty, ktoré použil v Kill Bill. Napríklad: technika úderu po ktorom môže protivník urobiť ešte 7 krokov, kým zomrie. edit 2022: dejovo to pôsobí ako remake Executioners from Shaolin. Hlavný hrdina aj tu zakaždým príde za hlavným zloduchom, aby mu nakopal kokos, ale zakaždým keď zlyhá, tak sa spakuje a pár rokov cvičí ďalší štýl, kým nenájde ten fakt super duper neporaziteľný štýl. Toto sa opakuje niekoľkokrát až to je k smiechu. Pritom sa to berie vážne. Oproti staršej verzii to má sympatickejšieho herca v hlavnej úlohe (Gordon Liu je proste charizmatickejší) a bitky sú svižnejšie, ale stále tak divne štylizované. Nepôsobia ako normálne bitky ale ako nejaké vtipné tancovanie a poskakovanie. Ťažko povedať ktorá verzia je lepšia. Obidve mi pripadajú priemerné. 5/10. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Just Another Shaw Production... a zde je také můj největší problém, protože filmy této produkční společnosti mi přijdou všechny úplně stejné. Lehké pozměnění motivací, zbraní, hrdinů a jedeme znovu. Nejzajímavajší nakonec je, že přímo na tento snímek odkazuje Tarantino ve své Kill Bill sáze. 60 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama