Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaná černošská fotografka Theresa Jonesová se rozhodne zavolat z New Yorku rodičům. Ti žijí na předměstí New Jersey, právě chystají stříbrnou svatbu a od dcery se dozvědí, že jim hodlá představit snoubence Simona Greena. Když se do telefonu rozplývá, jak je hodný, šikovný a úspěšný burzovní makléř, zapomene zmínit podstatnou maličkost, že Simon je běloch. Což je v okamžiku, kdy se objeví na prahu, pro rodiče skutečný šok. Situaci nevylepší ani to, že když je nervózní, stává se nemotorným. Zatímco chápavá matka Marylin je sice překvapená, ale tolerantní, otec Percy je překvapen a zděšen. Podle dceřina chvalozpěvu očekával někoho podobného Denzelu Washingtonovi a místo toho má před sebou nepovedenou parodii Jima Carreyho. A protože chtěl vždycky pro dceru to nejlepší, rozhodne se Simona důkladně prověřit. Mladíka tak čeká opravdu ostrý víkend, během něhož Percy například zjistí, že právě přišel o práci, což se snaží před Theresou utajit, dokud víkendová sláva neskončí. Situace se ještě přiostří, když Percy chytí budoucího zetě v kompromitující situaci, zahrnující Theresu, postel a sexy spodní prádlo na těle, pro které nebylo určeno. Otec se rozhodne čest své dcery bránit a udělat vše proto, aby Simona znechutil a z rodiny vyštval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Priemer skrz naskrz. Zopar podarenych vtipkov nezachrani priemerny snimok, v ktorom to, bohuzial, zachranuje len skvely Bernie Mac. Ashton svoj humorny prejav tentoraz asi nechal doma a tak vysledkom je film, pri ktorom sa parkrat pousmeje, mozno 1-2 krat zasmejete, ale rozhodne to nebude film, ktory si budete pustat znova a znova a prezivat pri nom zachvaty smiechu. V jednej z uloh potesi aj Zoe Saldana, znama z Avatara, Star Treku ci Terminalu. ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi príjemne prekvapil. Od takejto americkej komédie som čakal niečo dvoj-troj hviezdičkové, viac nie. No ale v tomto prípade šlo o omnoho inteligentnejší humor, ako sme zvyknutí, a, čo je vzácnosť, dôveryhodnosť. Postavy reagovali adekvátne a autenticky. Videl som v tom niečo skutočné – nie bežnú hollywoodsku umelinu. Rodinný život bol tiež vykreslený veľmi príjemne, postavy si zo seba uťahovali, sem-tam nejaká výmena názorov, no a predovšetkým som sa bavil. Film nechcel vyvolať burácajúce záchvaty smiechu, ako napr. Sám doma, ale stačia mu úsmevné situácie. Skutočne nadpriemerná komédia. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

S tak dobrým námětem šlo naložit určitě o mnoho lépe. Ano, na "spolupráci" Kutchera s Macem je radost pohledět a jejich vzájemná konfrontace skýtá nejeden vtipný okamžik, leč film má i řadu hlušších míst a mnohé scény útočí na diváka příliš primitivním humorem. I přesto je Hádej kdo příjemnou oddechovou komedií... 60% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

"Hádej, kdo přijde na večeři" po černošsku je zcela zbytečným remakem. Aktivistické sdělení originálu redukuje do slabé situační komedie, která má mnohem blíž k Fotr je lotr, než ke svému vzoru. A i kdyby tu žádné "předtím" neexistovalo, tak i tak zůstává Hádej kdo? jenom podprůměrnou komedií, kdy se humor vytratil po první klapce. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla snad stokrát. Jedna z dalších perfektních komediálně romantických Ashtonových rolí, která vedla k tomu, že se mi zapsal tento herec do podvědomí. Na tento film se dokážu podívat hned několikrát a pokaždé mě něčím pobaví ...taková ta typická situace jak se mladý muž snaží zapůsobit na rodiče své snoubenky aby svolili k svatbě - ovšem největším oříškem je otec Percy. Přes pár malých lží a vypjatých situací se nakonec rodina dá dohromady a čeká nás přeslazený americký happy end - jak jinak. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Filmaři dostali od The Writer's Guild of America (WGA) nařízení, aby dostal William Rose kredit za svou práci na původním filmu Hádej, kdo přijde na večeři. Nicméně ve filmu o něm není ani zmínka. (HappySmile)
  • Ashton Kutcher navrhoval, aby jeho postava byla Židem, což by podle něj ještě vygradovalo problémy, které má s Christianem Percym Jonesem. Nápad byl ovšem zamítnut, protože tvůrci se chtěli zaměřit spíše na problémy mezirasového románku než na problémy víry. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl "The Dinner Party". (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy je Norbit

Eddie Murphy je Norbit

14.05.2005

Rawson Marshall Thurber (na obr.), režisér mimoriadne úspešnej športovej komédie Vybíjaná, chce vo svojej pripravovanej snímke NORBIT zhasnutú hviezdu filmovej zábavy Eddieho Murphyho. Má stvárniť… (více)

Reklama

Reklama