Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaná černošská fotografka Theresa Jonesová se rozhodne zavolat z New Yorku rodičům. Ti žijí na předměstí New Jersey, právě chystají stříbrnou svatbu a od dcery se dozvědí, že jim hodlá představit snoubence Simona Greena. Když se do telefonu rozplývá, jak je hodný, šikovný a úspěšný burzovní makléř, zapomene zmínit podstatnou maličkost, že Simon je běloch. Což je v okamžiku, kdy se objeví na prahu, pro rodiče skutečný šok. Situaci nevylepší ani to, že když je nervózní, stává se nemotorným. Zatímco chápavá matka Marylin je sice překvapená, ale tolerantní, otec Percy je překvapen a zděšen. Podle dceřina chvalozpěvu očekával někoho podobného Denzelu Washingtonovi a místo toho má před sebou nepovedenou parodii Jima Carreyho. A protože chtěl vždycky pro dceru to nejlepší, rozhodne se Simona důkladně prověřit. Mladíka tak čeká opravdu ostrý víkend, během něhož Percy například zjistí, že právě přišel o práci, což se snaží před Theresou utajit, dokud víkendová sláva neskončí. Situace se ještě přiostří, když Percy chytí budoucího zetě v kompromitující situaci, zahrnující Theresu, postel a sexy spodní prádlo na těle, pro které nebylo určeno. Otec se rozhodne čest své dcery bránit a udělat vše proto, aby Simona znechutil a z rodiny vyštval. (TV Nova)

(více)

Recenze (153)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší komedie než předchozí ve který hrál Ashtonhlavní roli a i tady se mně zdálo že měl větší prostor ukázat pár dobrých momentů , jeho postava byla docela emotivnější než ta v Šíleným rande. Zoe Saldana je moc hezká, ale stejně bych asi jejího tatínka hned v první hodině poslal do prdele. Ano, příběh hodně čerpá z kultíku Fotr je lotr jen tady je to víc točený na barvu pleti. Škoda, že se tvůrcům klepala prdelka strachy aby moc nikoho neurazili což sice v USA chápu na druhou stranu mohla to být docela slušná nekompromisní jízda, takhe se něco slibně rozjíždí a pak se to radši utne, škoda, ale zase že by film vysloveně nasral, to určtě ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Obyčejná komedie, která trošičku čerpá z Fotr je lotr, ale trapné situace si utváří už svoje, takže na tom má tak akorát základ rozzuřenýho tatíky holky, kterou má ten kluk co jim vlez do baráku rád, v tomhle provedení ještě k tomu BÍLEJ, jaká to pohroma. Jenže film má tak moc trapnejch situací, že to ty dobré nedokáže vyrovnat, i když tam taky jsou a za to vidění určitě stojí. Bernie Mac, leč mu je země lehká zde zahrál příjemně, a rozhodně je ho škoda. Na takovéhle komedie se hodil a příjemně se na něj koukalo. Možná by to zas tak špatná komedie být nemusela, kdybych v tom furt neviděl něco, co už jsem někde viděl, i přesto ale má svoje kouzlo a já jsem jí s celou svou počestnostní dokoukal do konce a musím se přiznat, že i přes ty všecky neduhy tam bylo pár scén, které určitě za pobavení stály. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $68,915,888Tržby Celosvetovo $101,866,030║ Na moje prekvapenie celkom zábavné a nie až tak otravné ako som pri obsadení Ashtona Kutchera čakal, Zoe Saldana je príjemný „pekný“ bonbónik na vyše. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fotr je lotr v trochu jiném balení, se slabším obsazením a doufající, že Bernie Mac to celé nějak uhraje sám. Bohužel ani sebekrásnější a sympatičtější Zoe Saldana nedokáže zabránit nudě a hrozně topornému Ashtonu Kutcherovi, který už asi nikdy nezopakuje výkon z Butterfly effectu. Jako velmi jemný komediální náhled do "tradičních" amerických rasových problémů je to fajn, ale na nic víc tahle komedie opravdu nemá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No, koukat se na to dalo. Chvílema to byla docela zábava, ale že bych nějak pukal smíchy to se říct nedá. Navíc jsem celej film přesně věděl jak se bude děj vyvíjet. Bernie Mac byl dobrej a Ashton Kutcher to zahrál blbě. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Murphy:1. Bump, Bump, Bump ,2. Turtle Shoes Floetic ,3. Papa Don't Take No Mess ,4. Minuet ,5. Brother Louie ,6. Walk on the Wild Side ,7. Ebony and Ivory ,8. Something He Can Feel ,9. I'm in the Mood for Love ,10. Do It ('til You're Satisfied) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mi polovina postav lezla krkem, jsem v rámci žánru poloburanské romantické komedie snad i spokojen. Kutchera v pohodové poloze můžu vždycky, Bernie Mac má dobře napsanou roli a i když u filmů, kde je víc jak polovina postav černé pleti, většinou trpím kvůli neustálé uřvanosti, tohle je čestná výjimka. Nejlepší část je samozřejmě ta, kde se oba hlavní chlapi usmíří a promýšlí plán, zbytek se nechytá, zbytek děje se často příliš nechytá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aký je tvoj otec?“ – „Snaž sa mu dlho nepozerať do očí.“ Keď Bernie Mac v roku 2008 vo veku 51 rokov nečakane zomrel, Slováci to na 99% nepostrehli. Amerika ale prišla o jedného z najnádejnejších komikov. Bernie nesedel každému. Mne osobne striedavo pripadal sympatický a otravný a pýtal som sa, či svet potrebuje kombináciu Eddieho Murphyho a Martina Lawrencea. Ale zasa... len čo sa v nejakom filme Bernie mihol, zaujal ma (trilógia DANNYHO JEDENÁSTKA, predavač ojazdených áut v TRANSFOMERS). I v tejto nenáročnej oddychovej relaxačnej /anti/rasistickej komédii patrí k jej málu plusov. Neveľmi vydarená komédia (trocha na spôsob PROTIVNÉHO SVOKRA, ktorý beztak ledva stačil na 60% a to mal Stillera a De Nira) stojí na fenomenálnom Bernieho „gúľaní očami“ a strach, ktorý z neho má budúci zať Ashton Kutcher (ktorého na rozdiel od väčšiny pokladám za schopného dramatického herca – OSUDOVÝ DOTYK, ZÁCHRANÁRI -, keď chce, bohužiaľ väčšinou nechce), miestami pripomína takmer až hitchcockovský triler, kedy čakáte, kedy Berniemu prasknú nervy. Takže i vďaka týmto dvom fajn hercom (a niekoľkým slušným scénam - Malá africká hlavička, autorádio, „neprší popŕcha“) to ujde. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci slyšet nic o tom, jak spíš s mojí dcerou. Teď spíš se mnou!" Nechce-li černý otec bílého zeťáka, tak to může být problém. Já bych to asi zabalil po prvních cvičných podpásovkách, ale Simonovi za Theresu stojí trošku zabojovat, takže nehledí na nedostatek pigmentu ve své pleti, na nesportovní podstatu svého bytí a na lehkomyslně zahozenou práci. Ono to zkrátka nějak půjde, ale já jsem přitom absolvoval poměrně dlouhou a nepříliš zábavnou cestu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

"Hádej, kdo přijde na večeři" po černošsku je zcela zbytečným remakem. Aktivistické sdělení originálu redukuje do slabé situační komedie, která má mnohem blíž k Fotr je lotr, než ke svému vzoru. A i kdyby tu žádné "předtím" neexistovalo, tak i tak zůstává Hádej kdo? jenom podprůměrnou komedií, kdy se humor vytratil po první klapce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když to dávali v tv, tak sem na to teda mrknul a nakonec mě docela překvapilo, jak jsem se u toho bavil, spousta hlášek, zábavnej Bernie Mac a nakonec i ten Kutcher byl ucházející..Je to něco na způsob Fotr je lotr a bavil jsem se fakt dobře ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co může být horšího, než když čekáte na zápraží Denzela Washingtona a on tam stojí albín, aneb fotr je černý lotr.. Nikterak zásadní komedie, v níž si dva lvi značkují teritoria, aby nakonec zjistili, že jsou v područí lvic, nicméně je tam přidaná hodnota, kvůli které to stojí za to vidět. Zatímco dřevnatý Ashton s hereckým rejstříkem ochrnutého gibona by už mohl ze zlatých malin zavařovat, Bernie Mac v roli starostlivého papá válí. Je tristní, že když se najde černošský komik, který kvalitou pronášeného slova dokáže pokořit kvantitu žvanění, tak umře.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V daném žánru nám to nenabízí cokoliv nového. Ten film je tak "precizně" natočen, že pokaždé uhodnete, co se stane za 10 minut. Proč tedy dávám VDH? (Velmi Dobré Hodnocení :-) Protože v některých momentech jsem se fakt nestíhal smát... a Bernie Mac (budiž mu země lehká), se v této roli našel. K tomu si připočtěte krásnou Zoe Saldanu, a vyjdou vám 3,5 *. Protože mám dobrou náladu, zaokrouhluji nahoru... P.S. Nejlepší část filmu byla, jak závodili na motokárách a do toho hrála písnička z Need For Speed Underground 2. Fakt super :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto malo čo znamenať? Má to byť černošská verzia úspešneho snímku "Fotr je lotr"? Zrejme áno. Pretože afroamerický režisér Kevin Rodney Sullivan očividne natočil nepodarenú kópiu tejto komédie. Mladý, nesmelý nápadník sa ide predstaviť rodičom svojej vyvolenej. Tí ho samozrejme poriadne potrápia, pokiaľ ho prijmú do rodiny. Najmä prísny, podozrievavý otec. Lenže zatiaľ čo to Benovi Stillerovi a Robertovi DeNirovi perfektne šlapalo a ja som sa perfektne bavil, tak v prípade Ashtona Kutchera a gambatého Bernieho Macka sa dá hovoriť doslova o trapase. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Seznámení s budoucím tchánem je stresující samo o sobě, jenže co když tchán je černoch a vy jste běloch? Pak prostě nezbývá nic jiného, než se řídit starým známým rčením "když nejde o život, tak nejde o nic". Já osobně když jsem vystresovaný na nejvyšší míru, tak mi právě tohle rčení pomáhá, ovšem těžko říct, jestli tohle rčení znal i hlavní hrdina v podání Ashtona Kutchera. Každopádně film je to zajímavý, to musím uznat, bavil jsem se u něj skoro stejně dobře jako u filmu "Fotr je lotr", zkrátka tenhle film mě dokázal zaujmout a to je jen a jen dobře, nicméně po určité době, kdy film jede pořád po stejných kolejích a nepřichází žádné vybočení, tak má pozornost začala trochu upadat. Zkrátka jsem měl pocit, že film neumí a nedokáže udržet mou pozornost, a to mě docela mrzelo, protože to byl zajímavý a vtipný film, jen prostě možná až příliš jednotvárný. Nicméně celkově jsem s výsledkem i docela spokojený, po herecké stránce to bylo zvládnuté dobře, po dějové stránce téměř také, ve výsledku film vnímám jako průměrný a proto jsem se rozhodl mu udělit průměrné tři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká klasická komediálna oddychovka. Neurazí to, dá sa to pustiť ako kulisa. Jeden biely chlap medzi množstvom černochov a jednu z nich si má vziať. V skutku originálna myšlienka. Komédia, ktorej nechýba humor ani trocha romantiky. Bolo pár svetlých momentov, pri ktorých som sa poriadne zasmial. Stupídne romantické komédie rád nemám a bol som úplne presvedčený, že toto bude jedna z nich. Nie je to extra odváža, ale napriek tomu ma príjemne prekvapila jej kvalita. Ashtona Kutchera fakt nemusím, ale tieto role mu sadnú. Pomerne svieže tempo, pár slušných vtipov. To možno očakávať od tejto celkom málo známej snímky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Bernie Mac a Ashton Kutcher, příběh, charaktery postav -snad jen některé scény bohužel nejsou hnány do extrémů/// Hádej kdo? je velice příjemná romantická komedie s velkou dávkou inteligentního humoru, příjemných dialogů a fanatstických herců. Vůbec zde nehledejte fekální humor nebo nějakou trapnou scénu. Možná, že se nebudete trhat smíchy, ale určitě se dobře pobavíte. Film také přináší spustu narážek na černochy./// Celkem 78%/// ()

Související novinky

Eddie Murphy je Norbit

Eddie Murphy je Norbit

14.05.2005

Rawson Marshall Thurber (na obr.), režisér mimoriadne úspešnej športovej komédie Vybíjaná, chce vo svojej pripravovanej snímke NORBIT zhasnutú hviezdu filmovej zábavy Eddieho Murphyho. Má stvárniť… (více)

Reklama

Reklama