Reklama

Reklama

Sissi a Yetti

  • Německo Lissi und der wilde Kaiser (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Sissi a císař Franz. Nádherný pár v nádherném světě. Světě tak zdravém a harmonickém, že to nemůže být ani pravda. Vše je dokonalé. Všeho je dostatek – peněž na zátop, čokoládových kuliček na golf. Občas musí sice císařský pár vládnout a reprezentovat, ale to vše je ve světě Sissi a Franze „úžasné“. Dokud se nezačnou objevovat temná mračna na jinak blankytně modré obloze… Císařovna Sissi je unesena.

Ačkoli nemá žádnou stopu, kterou by sledoval, vydává se neohrožený a nebojácný Franz do horečnatého stíhání únosců. Díkybohu brzy narazí na krátké vzkazy, které Sissi dokázala během cesty zanechat. Nicméně, obsah vzkazů a jejich rekonstrukce jsou pro Franze nečekaným šokem! Franz to ale nevzdává a reaguje jako jakýkoliv jiný vládce jeho povahy: zuřivostí! A tak začíná divoký hon, který se nezastaví ani před hranicemi jeho země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $29,716,251║ Nič preborné sa v Európskej produkcii nekoná, teda aspoň to čo vyprodukovali v Nemecku pod dohľadom Michaela Herbiga. Stvorili taký chomolec Shreka, v podstate len hlavnú postavu prerobili na nejakého Yetiho a okolo toho nahádzali nejaké tie odozvy na známe filmy, len škoda že dohromady z toho nič moc nevyťažili a niektoré vtípky pôsobia až moc umelo či na silu. Ak by som to mal porovnávať zo špičkovým Pixarom musel by som siahnuť v hodnotený až na dno ale zas nebudem sebec a za snahu a nejakú ti stráviteľnosť dám aspoň to podpriemerné hodnotenie a verím že v budúcnosti sa tvorcovia polepšia aspoň čo sa Európy týka. /videl v kine: 40%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silena uchylarna. Mame tu stupidni pribeh, spoustu hlasek, parodii na jiny filmy, sexualni narazky, hromadu uchylaren a ultra cool akcni zabery, to vse v docela stylovy animaci. Ale i pres to vsechno to nedokaze pobavit tak, jak bych cekal a spousta foru jen tak vysumi. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašná věc!! Bavil jsem se ultimátně, celou dobu jsem se ale zoufale snažil, aby to na mě nebylo vidět. Spousta sexuálních dvojsmyslů i zcela jasných narážek, trocha trapných držkopádů a destruktivního "humoru", neuvěřitelná dadaistická gradace, k tomu slušná animace (hlavně mimika) a nepopiratelné inscenační schopnosti scenáristů, a sem tam nějakej ten vulgarismu (použitý zpravidla absolutně geniálně a cool). Chraň vás ruka páně na tohle brát děti!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Německá dobytkářská odpověď na Shreka. Vůbec se nedivim, že rodiče z toho utíkali s malejma dětma, jak Dolph Lundgren od dobrejch scénářů, jelikož těch prasáckejch a sexistickejch narážek je tam víc než dost, možná až moc a jedinej, kdo se tak u toho může dobře bavit je někdo jako já, ale i tak je tu spousta vtipů, který jsou spíš trapný a celkově to vyznívá dost slabě, když se zrovna nezadaří něco zábavnýho. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Kdyby Friedberg se Seltzerem točili animáky, vypadalo by to zhruba takhle...:) Některé vtípky jsou šílené, další jsou tak šílené, až se dají pokládat za vtipné (nedokončený striptýz), většina z nich je ale tak moc šílená, až není vůbec vtipná (herpes, akné, kudrlinky a hemeroidy). Na rozdíl od opusů výše zmíněných pánů ale Sissi a Yetti nesou znaky filmu... Proto 40% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jako rakousko-uherskému patriotovi mi udělal tenhle terč většinou infantilního, ale místy i dost inteligentního humoru radost. Scénářem zatím nejcelistvější a nejlepší Herbigova "skoro-one-man-show". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Děkuji Michaelu Herbigovi za zúčtování se Starými dobrými časy. Kéž bychom se i my dopracovali k podobnému odstupu a dokázali se zasmát z plna hrdla, a to nejenom jakožto vlastenci z bývalého Rakousko-Uherského soustátí. Samozřejmě pominu-li idiotský český název zcela potlačující vtip originální idey Lissi und der wilde Kaiser... Miluji, že namísto Ludwiga II mohu tento film s klidem zařadit po bok Marischkově trilogii. Franzi! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Že je něco animované neznamená, že to je pro děti. Pokud někdo podlehne tomuto bludu, ať si pak nestěžuje, dostatečnou nápovědou by měl být už ten plakát, ne? Až ke kalhotkám se zvedající sukně císařovniných šatů, jo k tomu posadíme pětiletého Jeníčka a tříletou Mařenku a pak se budeme strašně divit, až se nás pacholata budou ptát, co že si to ta císařovna matka objednala z toho sex shopu (byly to Venušiny kuličky, že jo?). Když se vezme, jak patetický vztah projevují filmaři k císařovně Sissi, je tenhle animák ještě pozoruhodnější. Ne, že by to byla kdo ví jak duchaplná zábava a ohňostroj jemného humoru. Ale v rámci toho prvoplánového, peprného, sexuálními narážkami prošpikovaného humoru, groteskových gagů (neustálé obouchávání kde koho kde kým v rozmáchlých gestech) docela hustě září vybroušené kamínky humoru jemnějšího. Tvůrci se vyřádili i na brutálně vtipných hláškách, ani ty však nejsou pro děti. "Ty jsi ale vyrostla." "To jsou ty nové push-upky." Mařenka si u obrazovky píše poznámku, o co si napsat Ježíškovi. "A kdyby někdo náhodou vynalezl telefon, tak mi rozhodně nevolej!" Jeníček tupě poulí očka buličí, tohle nepobírá. "Tahle kopie zachránila naši lásku! Ať žije byrokracie!" V kolika letech člověk pobírá tohle? Hádala bych, že něco začne tušit, když žádá o občanku. Každopádně, mnohé manželství by bylo šťastnější, kdyby si manželé aspoň jeden den v týdnu vyhradili pro cukrování, naložili se do vany, nebo to rozjeli na zvonce či trumpety. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Michael "Buli" Herbig, zlé dieťa nemeckej kinematografie. Občas ma jeho humor pobaví, inokedy otrávi. Teraz som mala asi správnu náladu a dlho som takúto poriadnu blbosť nevidela :-) Takže som sa zabavila hlavne na parodických prvkoch, narážkach, čiernom humore a satire. Je mi jasné, že toto nie je nijaký rafinovaný britský humor, ale v danej chvíli ma táto srandička veľmi príjemne pobavila a zrelaxovala. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ujetý, někdy možná až příliš, přesto ale ne tak špatný jak jsem očekával. Některé gagy se totiž vážně povedly a místy jsem se fakt smál. Jenom tam těch pokusů o humor je až příliš a strkat do každé věty někdy i sebetrapnější hlášku se prostě nevyplácí. Ono to totiž funguje tak 50:50. Navíc děti u toho asi zkolabujou, protože tolik sexistickejch narážek se v animáku jen tak nevidí. A to mi kámoš řikal, že to je jen pro ty nejmenší caparty. To teda ani náhodou, i když se tady občas ten dětskej podpásovej humor objeví. A ani po grafický stránce to není nejhorší a dabing se taky docela povedl. Yetti je zkrátka ujetej někdy až moc, ale snaha se každopádně cení, protože jsem se u toho bavil místy víc než u těch americkejch animáků. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo niečo. V posledných rokoch mám v obľube pridávať do svojej zhliadnutej zbierky počítačovo animované snímky cez fakt, že už som za 33.rokom svojho života. Ale je všetkým jasné, že počítačovo animované snímky nie sú len pre deti. Od tejto snímky som nič nečakal, lebo je málo známa a dokonca z Nemecka. Ale ľudia, ja som plakal. Od smiechu. Film som videl s českým dabingom a keď som videl miestnu galériu, videl som v nej peknú princeznú, no keď sa ozval mužský hlas, ktorý ju daboval, skoro som od smiechu stratil vedomie. Bolo to ako sledovať nejakého nechutného transvestitu, ktorý sa vydáva za princeznú. Naozaj český dabing chválim, i keď mi je jasné, že princeznú v každej krajine daboval muž. Ak sa chcete zabaviť, baví vás Shrek a podobné, určite odporúčam. Toto aj dokonca pripomína voľné pokračovanie zo sveta Shreka. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k očekávání naprosté blbosti nakonec docela spokojenost. Zařazení do kategorie "ujetá, ale při správné náladě zábavná kravina" je na místě. Ve výsledku se hodnocení zastavuje někde uprostřed - některé fóry fungují solidně, jiné jsou absolutně trapné, rozjezd je podařený, ale v závěru už dochází dech, k tomu návdavkem několik filmových odkazů, které už jsou sice trochu provařené, ale potěší. ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá, německá, animovaná a nevkusná slátanina vypravující o Yettimu, který unese krásnou Sissi z jejího domova. Sečteno podtrženo, příběh o ničem. Hláška "Dárek z českého sexshopu" v animáku pro děcka o tom jenom svědčí! ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

"Otvor ženského těla na P na čtyři písmena. - Vodorovně, nebo svisle? - Vodorovně. - Tak to bude pusa." No to si snad děláte koz...í příběh, ne? Sissi a Yetti jsou animákem podobně nevkusným, i když i tenhle německý paskvil je o maličko lepší než šílené Pověsti staré Prahy. Zapomeňte na to, že byste k tomu mohli posadit děti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo docela dobrá báchorka s naprosto šílenýma postavama a docela trapným humorem, ale zachraňuje to i pár vyvážených scén, ale moc jich není. Humor i když pro starší pobaví, ale nic než jednoduchá přiblblost v tom není. Ale chtěl bych zase po dlouhé době pochválit dabing který se výjmečně povedl(hlavně Vydra byl boží). Herbig už natočil lepší(MAnituova bota) komedie, tohle je slušné ale víkrát si to ani nepustím. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Naprostá anarchie a šílenost, jakou se dokázali prezentovat snad jen Monty Pythoni, tady ovšem zbavená jejich geniality. Narozdíl od nich si tohle stopáží nárokuje označení "Celovečerní film" a k tomu jaksi chybí příběh, který by se nedal shrnout do jednoho skeče... Scénárista, režisér a dabér několika postav včetně té titulní(!) Michael Herbig ovšem nedostatek schopností nahrazuje šílenstvím, které je minimálně v první půlhodině tak zábavné, až jsem si říkal že s hodnocením asi půjdu vysoko. Problém je, že mu pak dojde dech a naplno se projeví, že film nemá žádný děj. Vtipy se začínají opakovat, objevují se některé trapné nebo tisíckrát viděné a ke konci už to je trochu nuda. Celkově tak neskutečně šílený film, že mi nikdo nevymluví, že Herbig v něčem nefrčí. Plný neskrývaných sexuálních narážek, vhodně umístěných vulgarismů a absurdit, které jsou někdy tak absurdní, až je to k popukání. Kdyby si snímek udržel zběsilé tempo a (vtipný) dadaistický humor až do konce, bylo by to rozhodně něco. Takhle stačíte přemýšlet nad tím, že je to vlastně vykrádačka prvního Shreka, grafika lítá od "super" až po "hele, že von to dělal doma na noťasu", nebo že odvaha a drogy na vznik celovečeráku nestačí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po Manituově botě přichází další ulítlá komedie "parodující neparodovatelné". V jádru jde o dost pofidérní film, působící jako maximálně zmodernizovaná pohádka, což chvílemi nedělá dobrý dojem. Na druhou stranu jsou tu však dost dobré hlášky a narážky. O animaci tady radši mluvit nebudu (měla značné rezervy), ale jelikož mám rád odjakživa přehnané a praštěné filmy, přidám z původně zamýšlených 2* na 3* (55%). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Německý rádoby vtipný animáč, který hrozně chce být jako Shrek - v animaci, různých parodiích, a být ještě lepší v míře nevkusností. Zlomyslný yetti uzavře v tísni smlouvu s ďáblem, že mu přivede nejkrásnější ženu na světě. Tou je samozřejmě císařovna Sissi, která však žije šťastně s Franzem - peněz na podpal je dost, oddané služebnictvo, které snáší každou ránu, po ruce. A pak se tu objeví ten zvláštní chlupáč, který zdá se Franzovi začne přebírat manželku. Celý příběh je skutečně takto prostý, ostatně i závěrečné vyústění, jež si sami domyslíte. Ale je na něj nabaleno množství spíše fekálních vtípků, puberťáckých fórů, mírně zvráceného černého humoru, a legrácek s jasným sexuálním podtextem. Takže je jasné, že pro děti tenhle animáč rozhodně není. A otázkou je, jestli je pro dospělé, protože tohle se může líbit jen po těžké pařbě nebo dýchánku s konopím. Obraz je čistý, ve formátu 2,35:1, se zvuky v DD 5.1 - český dabing se vyrovná německému originálu nasazením i výběrem hlasů. Samotný disk načíná protipirát, reklama, trailery na filmy Sobík Niko a Funny Games USA, jinak je DVD zcela bez bonusů. Publikováno: 16.12.2008 ()

Reklama

Reklama