Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Recenze (253)

movie 

všechny recenze uživatele

WEATHER MAN na mě zapůsobil silným dojmem teprve až zpětne, nikoliv v průběhu konzumace. Cage tu výtečně hraje zlomeného rozvedeného chlapíka a zároveň úspěšného "rosničkáře" Davida Spritze. Jeho syn se schází s gayem středního věku, jeho dcera je obtloustlá bestie, jeho ex-manželka se se žení s odporným chlapíkem, kterého David přezdívá "Dildo" a jeho otec, od kterého se nikdy nedočkal úznání, umírá a chystá se jeho živoucí pohřeb. A mezím tím vším přichází nabídka na práci v HELLO AMERICA, kterou David nezíská, pokud nenajde sám sebe a zároveň nenastolí rovnováhu na poli své rodiny. Vpodstatě nic nového pod sluncem a zároveň hezky zpracováná myšlenka, která je pro obyčejného diváka možná o něco přístupnější než jak můžeme znát z LEDOVÉ BOUŘE nebo AMERICKÉ KRÁSY. Zbožňuju scénu kdy Cage střílí na strom (jedním z motivů snímku je lukostřelba, která hlavnímu hrdinovy přinese klid), aby pak následně spatřil Dilda a zamířil i na něj. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po doporučení kamaráda jsem tento filmek shlédl a musím říct, že měl pravdu a skutečně se jedná o nádherný film. Nicolas Cage zahrál na výbornou a režisér Pirátů z Karibiku předvedl opět velmi dobrou režii. Čtyři hvězdičky za tento místy dojemný snímek. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kdovíproč komedii a dočkala se hořkého dramatu o muži, kterému se najednou život hroutí na všech stranách. Moc se mi líbilo, že to nebylo podané hloupě, že se opravdu poctivě snažil ze všeho dostat a zároveň myslím, že takový kopanec od života potřeboval, aby se stal poněkud lepším a vyrovnanějším člověkem. Věčně tragický výraz Nicolase Cage tu nijak nevadí a do role sedí jako ulitý a Michael Caine tu má nádhernou postavu otce, který je určitě snem každého člověka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem žádný zbytek jídla z fast foodu nevrhnul po nějakém populárním věštiteli počasí a tak za jednu ze zásluh tohoto snímku považuji skutečnost, že o tom budu do budoucna uvažovat. Druhou zásluhou je skvěle kamenný výraz Michaela Caina, který bez výraznější snahy hravě přehrál Cageovu křečovitou utrápenost. Tím u mne pozitiva končí, neboť já k filmu prchám před nekonečnými problémy všedního života a ty si na mne tentokrát nečestně počíhaly přímo na obrazovce. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je špatný manžel, špatný otec a nejspíš i špatný člověk a já ho za to všechno mám nejspíš litovat? Jak je u Verbinského běžné, Pan Rosnička je dobrý film po technické stránce, dokonce lepší, než jsem čekal. Zobrazení krize středního věku je velmi účinné. Ale co si z něj má člověk odnést? Proč vlastně to všechno? ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sledovat Nicolase Cage s příšernou parukou, jak po něm každou chvíli na ulici někdo hodí zbytky jídla, bylo překvapivě docela zábavný. I když jsem moc nevěřil, že režisér Verbinski dokáže natočit takovej "obyčejnej" film ze života, tak musim uznat, že se mu to docela povedlo. Cage je taky takovej velkej otazník. Když se náhodou vyskytne v nějakym pro něj nepříliš typickym filmu jako je třeba Adaptace, Počítání mrtvých nebo právě Pan Rosnička, obvykle se předvede v dobrym světle a dá tak aspoň na chvíli zapomenout na všechny ty role v béčkovejch akčních srajdách typu Ghost rider, Tváří v tvář, Con air, 60 sekund, atd... 75% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film. Mám rád filmy tohoto typu. Nicolas Cage je tu naprosto okouzlující a roli zahrál jak nejlépe mohl. Nechápu proč tento film neběžel normálně v kinech. Teprve nyní vychází aspoň na DVD. A čeští diváci mohou konečně tento klenot shlédnout. Už dlouho mě žádný jiný film tak nepohladil na duši jako právě Pan Rosnička. Je v něm dost scén které vás opravdu chytí za srdce. Například scéna, kdy už podevátý hodí na Nicolase jídlo z fast foodu a zničí mu oblek. Ten ho ale sebere (jablečný koláč z fast foodu) a rozběhne se za tím člověkem co ho po něm hodil. Když běží vedle jeho auta s otevřeným oknem křičí na něj, že má děti a proč mu pořád ničí jeho oblek.. To se prostě musí vidět. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skoro tak dobrý, jako Obchodník se Smrtí. Michael Caine je fantasickej a Nicholas Cage má úžasný oči, kterejma dokáže zahrát cokoliv (nic méně s tím ostatním umí hrát taky). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

The Weather man neni rozhodně to, za co jsem ho považoval, protože to co jsem od tohohle filmu očekával nejvíc a to že to bude spíš vtipný, je ve filmu silně potlačeno, takovou nic nedařící se atmosférou a většina vtipných situací vyplývá z nepovedenýho života meteorologa, občas je to sice docela zábavný, ale ne tak že bych se smál, spíš mě to jen zlehka pobavilo a zase se to hned ponoří do jeho nepovedenýho života, ale zase na druhou stranu, jako drama to je vynikající a bez toho aby to byla komedie, si to vystačí celkem pohodlně a Nicolas Cage tady prostě září, takže moc pěkný 4* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela mi tahle hořká komedie sedla. Cage je mi díky posledním rolím čímdál libějším hercem, už si ani při voice overech nedokážu představit někoho jiného. :)) Kdo by to po Pirátech čekal, že si Verbinski odskočí ke střízlivé realitě krachu jednoho rodinného života. Film lepší Americké krásy, alespoň dle mého. Připadal mi reálnější a Spritz mi byl bližší. P. S. Že bych se taky učil střílet z luku? Někdy mám pocit, že by to pomohlo... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pan Rosnička je dobrý film. Dost dobrý na to, aby se ocitl v červeném poli. Jenže na to, aby si ho člověk - slovo vychutnal asi není ten nejlepší termín - tedy řekněme, aby ho člověk dokázal vstřebat, potřebuje určitou životní zkušenost, která přichází s věkem. Je to totiž film o krizi středního věku a krizi hodnotového žebříčku hlavního hrdiny. Nicolasi Cageovi v hlavní roli se pod rukama rozpadá manželství, jeho děti mu připomínají zmrdíky, aniž by si plně uvědomil, že jsou výsledkem jeho genů, nedůsledné výchovy a otiskem svého okolí, které pomáhal vytvářet. Má navíc otce, který ve svém povolání dosáhl maximální úcty a dokázal být daleko lepším otcem a manželem než jeho nespokojený potomek. Dave by rád žil jinak, jenže mu v tom brání vlastní zbabělost, lenost a někdy docela obyčejná smůla. Co je nepříjemné, film se přes odlišnou zámořskou kulturu a odlišné sociální prostředí pohybuje v realistické poloze, která bude myslím nejednomu muži středního, tedy mého, věku nebezpečně známá a v leččems se bohužel taky pozná. Řada momentů dokáže tnout do živého a vyvolat silné, ne zrovna příjemné, emoce. Od maximálního emocionálního zážitku dělí Pana Rosničku snad jen zbabělost tvůrců, která jim nedovolí svého hrdinu nechat padnout na držku se vším všudy, a tak je marasmus Daveova osobního života kompenzován jeho pracovním úspěchem, korunovaným prestižní pracovní pozicí s dvoumilionovým ročním příjmem. Znám nejednoho člověka ze svého okolí, který by svou rodinu s klidným svědomím za ty dva miliony dolarů plus bonusy vyměnil. Celkový dojem: 90 %. Nicolas Cage v hlavní roli hraje s přehledem a snímku určitě neubližuje. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že jsem vlastně docela zvláštní člověk. Zatímco při chladném vyvražďování v Schindlerově seznamu jsem byl poměrně chladným divákem, tak krátká epizodka, kdy Dave běží s plněnou taštičkou vedle automobilu mě dohnala k slzám. Podobný typ filmů mám opravdu rád a rozhodně tu nejde jen o smolaře. K samotnému snímku jsem přistupoval poměrně skepticky, nevěřil jsem, že by se mi mohl líbit, už jen protože jej natočil Gore Verbinski, kterého opravdu nemusím. Jenže jaké pak bylo mé překvapení, když jsem do samotného příběhu vklouzl hned v prvním záběru, bylo mi jasné, že nakonec to dopadne úplně jinak. Ještě trochu odbočím a prozradím vám na sebe jednu maličkost, mám totiž jednu odpornou vlastnost, soudím film podle začátku, když jsem okouzlen prvním záběrem, je mé hodnocení je většinou dost vysoké, pokud jsem zhnusen, mám co dělat, abych snímek dokoukal, i když se pak poměrně dobře rozjede, nedokážu si k němu vytvořit žádný vztah. Tak a teď už konečně k samotnému snímku... Vím, že bych tím slovem neměl plýtvat, ale Pan Rosnička je geniální. Když jsem si tu pročetl pár komentářů zarazil jsem se zejména u toho od uživatele Lima, se kterým mohu souhlasit, až na pár věcí. Pan Rosnička je opravdu sled epizodek a vážně se jedná o film plný životních mouder, ale rozhodně není hloupý, chce to jen chápat. Btw srovnání s Americkou krásou mě napadlo také. Samotná děj lze poměrně snadno rozfázovat na několik částí, sledujeme komorní drama mezi otcem a synem, mezi Davem a jeho životem a v neposlední řadě jeho vztahy s rodinou. Tady je docela nutné vyzdvihnout nesmírně povedený scénář, který se nad ničím nepozastavuje a ukazuje vše bez příkras, přesně tak jak to v běžném životě vypadá. Scénář je vůbec jedna z věcí, která tento film vyzdvihují nad většinu ostatních, je totiž perfektní a to jak po stránce dialogové, tak i po té dějové. Pokud k tomu přidáme úchvatné hrátky se symbolikou, podobné experimenty s barevností, jaké byly i Il Mare, perfektní herecké výkony a nádhernou hudbu, získáme jeden z nejlepších snímků uplynulého roku. Co k tomu říct závěrem, Gore kašli na blockbustery a věnuj se raději takovýmto filmům. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steven Conrad | Hudba: Hans Zimmer | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 22 miliónov $ | Tržby: 19,039,770 $ || Neprekvapujúci kasový prepadák. Emočná plochosť a schopnosť scenára znechutiť všetky postavy k nefandeniu je obdivuhodná. Blbé téma s blbými postavami v skvelom kabáte hviezdych hercov a inscenačného týmu. 3 len pre to, že vzťah otca a syna medzi Cageom a Caineom naozaj fungoval. 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pan Rosnička je přesně ten typ nezávislého komediálního dramatu, které vás rozesměje i rozesmutní. Melancholické, inteligentně vtipné a nenáročné. Sympatické postavy, výborný scénář a dialogy a osobitý nádech. Jakmile jsou ve filmech postavy "Looserů" či různých ztracených existencí, především také v těch nezávislých, díky onomu melancholickému nádechu dostávají tyto postavy ještě více ztracenější a nešťastnější nátěr. Potěšil mě také krásný (musím to říct:) Nick Hoult. Snímek rovněž nabízí velmi inspirativní návod na to, jak "fuckovat.":) "Kurva." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Gore asi potreboval medzi Pirátmi na chvíľku vypnúť a pustil sa do príjemnej pohodovky. Nicolas Cage je Boh, do čohokoľvek sa pustí, to zahrá na jednotku! Ako to robí? Či komédia, dráma, akčňák vo všetkom je dobrý a čo je lepšie, všetky tie role mu sedia. Ale k filmu. Veľmi milé štúdia jednej podarenej amíckej rodiny, ktorej dominuje rozvedený meteorológ. Zažíva každodenné problémy s deckami v puberte, navyše keď jeho dcérku v škole prezývajú 'ťaví prst' a syn je obťažovaný pedofilom, rozhodne sa s tým niečo robiť. Veľmi ľahká dráma s parádne vsadenými prvkami komédie. Príjemný filmík. 80%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Miserable life in miserable city and the most miserable season. Fast food, fast weather forecast. Spotřební život / film před kterým není úniku! Verbinskiho mrazivá trefa do černého. A ledy (ne)tají. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, který se snaží o to co my všichni. Být úspěšnější, lepší apod.. Útržky obyčejného života Davea Spritze ukazují každodení problémy většiny z nás a každý v nich může najít to svoje. Cage předvedl skvělý výkon, stejně tak Michael Caine. Jeho "taťka" je prostě bezvadný. Pan Rosnička je příjemná a trochu netradiční komedie, při které se člověk může jak pobavt tak zamyslet nad útrapami lidského života. Mimochodem všimli jste si, že tohle je za tak krátkou dobu už druhý Cageův film, ve kterém jeho hrdina svůj příběh divákovi sám vypráví? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Existenciální sonda do hlubiny Pana Rosničky. Je to strašně zvláštní film, Cagovo výstřelkům jsem se nemohl nesmát, jinak je to až krutě a nepřejícně vážné, že jsem si celou dobu řikal, jestli tim Verbinski někam směřuje. Kruté to drama, snad už Dave nedostane nějakým shakem nebo jablečnou taštičkou z McDonalds..6/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage se u mě řadí k hercům, kterých je mi v jejich novejch filmech buď líto nebo mi přijdou směšní (jako Cage v Rituálu - odstrašující případ) ale čas od času překvapí. Pan Rosnička patří k té poslední možnosti. Cage tu hraje příjemně civilně, nemá ujetý účes a jeho problémy jsem mu opravdu nezáviděla. Dokonce se najde i pár úsměvných a vtipných momentů a Michael Caine je tradičně výborný. Fajn film co neurazí. ()

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama