Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Recenze (253)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Gore Verbinski ma opät milo prekvapil a okrem trilogii PIRATOV Z KARIBIKU, hororu KRUH alebo komedii MEXICAN a HON NA MYS dokazal, ze vie natocit aj vazny film, podobnemu AMERICKEJ KRASE alebo LADOVEJ BURKE. Nicolas Cage je z mojho pohladu dobry herec a dostatocne ma presvedcil vzit sa do postavy nestastneho cloveka, dost casto i smoliara, ktoremu sa stale viac rozpada rodina, jeho otec Michael Caine pomaly zomiera, ale v praci sa mu dari. Precitajte si komentar od uzivatela menom Radek99 - od slova a do pismena s nim suhlasim. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Božsky ponurá atmosféra, lúzer lúzrov Dave Spritz a jeho nádherne tragicky obyčajný (a obyčajne tragický) život. Asi to nie je film pre ľudí, ktorí sa ešte nepozreli na život týmto spôsobom. Niektorí potom pindajú, že sa hrá na umenie, iní, že nemá vtip. Ale toto je o niečom úplne inom. Bohužiaľ nemá zmysel to vysvetľovať, tú "pointu" si musí nájsť každý sám :-) 4,5*! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dave Spitz žije v Chicagu. Je to štyridsiatnik. Je rozvedený. Má dvanásť ročnú dcéru, ktorá má problémy so sebavedomím a nadváhou. Jeho pätnásť ročný syn experimentuje s drogami. Jeho ex-manželka si našla nového muža. Davidov otec umiera na rakovinu. Dave pracuje v lokálnej televízii, kde hlási predpoveď počasia. Je to "Pán rosnička". Zúfa si nad svojim spackaným životom a čaká na ponuku z new yorkskej celoštátnej televízie. Nepochopil som čo to vlastne malo byť. Komédia? Dráma? Komediálna dráma? Dramatická komédia? Fakt neviem. Zvláštny film. *** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Když jsem to před několika dny viděl, tak mi to zas tak moc silné nepřišlo. Jenže síla a kvalita některých filmů se prokáže v tom, jak ve vás dokáží rezonovat. A to je i případ Rosničky. Komorní a po citové stránce velmi silný film, jehož příběh už jste sice někde jinde viděli, ale jen málokdy to v člověku zanechá takové dojmy a pocit pravdy. Nicolas Cage byl ještě v této době ve vrcholné formě a Gore Verbinski prokazuje, že má rozhodně navíc než jen na již přiblblé Piráty. 80% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rosničky predsa nemôžu za to aké je počasie, oni ho predsa nepredpovedajú len hlásajú. Chudák pán Weather Man, nešťastník dostávajúci za minimálne úsilie vysoký plat, pritom na verejnosti musí znášať neprajných ľudí hádžucich po ňom fastfood v tých najnečakanejších situáciách a i keď sa chce zmieriť s manželkou vždy to skončí hádkou. Niekedy to proste v živote nevyjde podľa našich predstáv. Ďalšia presne pasujúca úloha pre Cagea a dôkaz že Verbinski je univerzálny režisér. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

príjemný film na nedeľné popoludnie.nad priemer film dvíha hlavne vizuálna stránka a skvelí herci ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z jasných důkazů že Nic Cage hrát opravdu umí. To byly časy panečku. Gore Verbinski si odpočinul od Pirátů a dodal příjemný filmík o jednom věčném smolaři, který sice svou filmovou lásku zpět nezíská, nicméně se na to i díky panu Caineovi hodně dobře kouká. 70% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v podání rosničky, který předpovídá jaké bude počasí, nebo spíše toho, který jen poslouchá co mu řekne televizní meteorolog, aby to jen zopakoval před obrazovkami a podal to v zajímavějším podání. Jeho život stojí za …., jeho manželka se s ním rozvedla, děti ho moc nemusí, hlavně syn, lidé po něm házejí co se dá, a jeho otec si o něm myslí že je idiot. Chce dokázat, že dokáže být spasitelem a vrátit manželství do doby, kdy bylo vše v pořádku, kdy se s manželkou nehádal o nekoupené tatarce, ale v tom mu brání exmanželky přítel, kterého na smrt nesnáší. Snaží se sám sobě namluvit, že není strůjcem rodinného neštěstí, kdy každý je bez chuti do života. Žije v iluzích, že se vše změní, když dostane práci v Hallo America a se všema se přestěhuje do NY a začnou všichni, všechno nanovo. Jenže se mýlí, a když má životní příležitost pracovat v Hallo America, najednou ztratí chuť se jí chopit, zjišťuje, že prakticky nemá nikoho a zlost se snaží zamaskovat v střílení do terčů. Každopádně jsem čekal mnohem lepší zápletku, Cage mohl zahrát také lépe. S výkonem z nedávného Obchodníka se smrtí se to nedá srovnat. Prostě Cage se mi na takovéhle role moc nehodí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sled zdanlivo nesúrodých epizód z niekoľkých týždňov večného smoliara, ktorý vo výsledku obsahuje silnú výpoveď o postavení muža stredného veku. Kto z nás nezažil ten pocit, že nech sa snažíme akokoľvek, rovnako je všetko inak a väčšinou k horšiemu? Podobných filmov je samozrejme množstvo, ale tento ma proste nejak bavil viac. Pekný, skôr smutnejší príbeh. Keby hral hlavného stroskotanca ktokoľvek iný než Nicolas Cage, bolo by to oveľa horšie. Nicolas Cage dokáže zahrať čokoľvek a sem sa jednoducho hodil. No, žiadny veľký zázrak tento filmík nebol. Avšak herecké umenie Nicolasa Cagea je nesporné, dokázal vyzdvihnúť tento napospol smutný snímku a dodať mu patričnú úroveň. Myslím si, že keby tam nehral on, tak by to také nebolo. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Spíše hromada povětšinou depresivních střípků než nějaký ucelený příběh s jasně definovanou pointou a vyústěním, ale přesto to všechno dohromady překvapivě dobře funguje. Při sledování jsem měla pocit, že to celé jen tak neškodně plyne kolem, ale jakmile film skončil, uvědomila jsem si, že přeci jenom působí a něco po sobě zanechává. Ač se to na první pohled nezdá, není to film, na který by se člověk podíval a ihned zapomněl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade sa nejedná o dokonalý film. Dej je občas roztrieštený a medzi jednotlivými scénami často chýba dovysvetlenie a naviazanie na to, čo predchádzalo a rovnako mi nesedeli samoúčelné vulgárne dialógy, ale aj tak si myslím, že tento film si skutočne zaslúži 100%. Hlavne kvôli geniálnemu Nicolasovi Cageovi a výborne napísanému hlavnému hrdinovi, ktorý mi bol veľmi blízky - ale dúfam, že o 20 rokov sa The Weather Man nestane mojim osobným filmom... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Pro připodobnění atmosféry filmu mě nenapadá nic jiného než Americká krása. Přesto je film jiný a svůj a místo Kevina Spaceyho tu exceluje obzvlášť Michael Caine v roli otce hlavního hrdiny, který umírá na rakovinu. Na první pohled obyčejný příběh dokáže zaujmout svoji originalitou a například jedna z posledních scén s Nicholasem Cagem a Michaelem Cainem v autě je excelentní. (9/10) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a především silný film, na čemž má největší podíl vynikající Nicolas Cage, který svého Davea Spritze, muže marně se pokoušejícího o uznání svého otce, o druhou šanci u své manželky, která ho nesnáší, o oblibu u svých dětí, které ho vidí jako loosera a o silnou autoritu, aby na něj lidi přestali házet jídlo z fast foodu, ztvárnil tak moc věrohodně, že jsem měl co dělat (a nejenom já), abych neuronil slzu. I ostatní herci podávají vynikající výkony a co se týče Verbinskiho, tak toho už neberu jako komerčního režiséra spíše průměrných filmů Kruh a Piráti z Karibiku, ale jako skutečně zajímavého filmaře, který nevyniká pouze v řemeslné stránce, jako to doposud ukazoval u svých předchozích filmů. Pro mě zatím nejlepší film, co jsem letos viděl a jsem rád, že Cage Obchodníkem se smrtí a tímto popadl druhý dech a opět točí jedny z nejzajímavějších filmů. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Cage jako americký Zákopčaník se mě líbí, pomalu ubíhající děj mě ovšem oslovil. Slunce v duši! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

No žádná sláva. Film se dost táhl, a v podstatě se v něm nic nestalo. Rád bych napsal něco pozitivního, ale o tomhle snímku to opravu nejde a myslím že zítra už ani nebudu vědět že jsem na tohle koukal. Prostě průměrná americká nuda. Za mě 55% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kterápak Rosnička měla takovou depku, že si o tom musela nechat natočit film? A zajímají ty deprese vůbec někoho? Kdyby to všechno mělo alespoň nějaké rozumné vyústění... Na film lze koukat díky Nicku Cageovi, příjemně decentní režii a vtipné scéně o tatarce (která mimochodem může za celý zbytek děje filmu). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V peňaženke máte iba jeden dolár a smrteľne chorý otec chce noviny. Niekto po vás hodí hamburger či kolu. Manželka si to rozdáva s novým priateľom. Vášho syna sexuálne obťažuje nový poručník. Čiže máte opäť deň blbec. Až kým si neuvedomíte, že máte rok blbec a vlastne posledné desaťročie blbec. Potom vás nezachráni ani relatívne dobrá práca, kde si prídete na slušné peniaze. Občas som rád, že i keď som cca vo veku hlavnej postavy, tak som si nezvolil tento životný smer, on by ale napriek všetkému asi nemenil s niekým bezdetným. Dej v podstate nezačína ani nekončí, kríza stredného veku je príliš dlhá, monotónna a napriek tomu zložitá, aby dokázala uspokojiť potreby dramaturgického oblúku. Nechýbalo veľa a mohli sme tu mať ďalšiu klasiku, ale niečo tomu skrátka chýba, i keď sa ťažko identifikuje, čo presne... 70% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pohľad do Amerického sna, ktorý nieje až tak ideálny ako by si mohla väčšina z nás myslieť... Ide o sondu do života pána rosničky v podaní Nicolasa Caga. Je zaujímavé, aké role si tento herec vyberá - dokáže zahrať naozaj všetko... Trochu mi to pripomínalo štýl Charlieho Kaufmana (ale len čo sa týka myšlienok vyslovených hlavnou postavou..) O ničom? Nie! Tieto snímky zostávaju skrátka nepochopené... 8/10 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vyborne flegmaticky hrajuci cage, tradicne vynikajuci caine, ktory nedostal moc priestoru...vychaza mi z toho len to, ze verbinsky zase raz dokazal urobit vyborny film ()

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama