Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne divnej film s takovou zvlastni atmosferou, vicemene ani drama ani komedie, spis takova tragikomedie a misty to ukazovani, jak se ma Cage strasne spatne, i kdyz to je vlastne dobrej chlap je uz otravny. Nicmene i pres to je film zajimavej celou dobu, sem tam se dokonce urodi nakej vostrej vtipek, treba s tatarkou a sprostejma slovama se tu taky nesetri. Cage hraje velmi solidne a Caine mu zdatne sekunduje, takze to da slusny 4*. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý filmový zážitek, něco takového jsem od dob "Přízračného světa" už dlouho postrádal. Melancholický a chvílema takovým smutným způsobem vtipný film, stejně jako výkon brilantního Cage. Michael Caine je taky excelentní a i ti další herci to dost dobře zvládají, zvlášť Cageova tlustá dcera si v ničem nezadá s Thurmanem Mermannem ze "Santa je úchyl." Skvělá hudba a kamera. Skvělý scénář. A v neposlední řadě skvělá režie. Gore Verbinski dokázal, že bez problémů natočí opravdu jakýkoli žánr. Gore Verbinski je masér. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Pro připodobnění atmosféry filmu mě nenapadá nic jiného než Americká krása. Přesto je film jiný a svůj a místo Kevina Spaceyho tu exceluje obzvlášť Michael Caine v roli otce hlavního hrdiny, který umírá na rakovinu. Na první pohled obyčejný příběh dokáže zaujmout svoji originalitou a například jedna z posledních scén s Nicholasem Cagem a Michaelem Cainem v autě je excelentní. (9/10) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach Bože...jednotlivé události, které jen tak plynou a někde na okraji, docela hluboko, tušíme svit jejich smyslu...to je jako život... (takových scén je tam vážně mnoho, např. "projev.") Opravdu, tento film asi nebude pro někoho, kdo sám nad sebou občas nepřemýšlel, neměl všeho dost, či měl tzv. "depku," protože opravdová deprese vypadá přece jen jinak. Z každého políčka vystupuje decentní a pěkná režie Gora Vebrbinskiho, ten by se měl IMHO zaměřit na filmy, které stojí na silném scénáři a charismatických hereckých výkonech a vykašlat se na ty blbý Piráty. 90%, před stovkou "zachráněno" jen o chlup! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Spíše hromada povětšinou depresivních střípků než nějaký ucelený příběh s jasně definovanou pointou a vyústěním, ale přesto to všechno dohromady překvapivě dobře funguje. Při sledování jsem měla pocit, že to celé jen tak neškodně plyne kolem, ale jakmile film skončil, uvědomila jsem si, že přeci jenom působí a něco po sobě zanechává. Ač se to na první pohled nezdá, není to film, na který by se člověk podíval a ihned zapomněl. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)
  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama