Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • V Zimmerově soundtracku si zahrál na kytaru i režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Studio Paramount Pictures i přes protesty navrhlo, aby se místo Chicaga natáčelo v Kanadě. Gore Verbinski a Nicolas Cage však trvali na tom, aby se točilo v Chicagu. (becki_tu)
  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)
  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)
  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama