Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Byeong-gu je chudý mladík, který přišel o práci v místní továrně. Jeho matka, kterou tolik miloval, je po nehodě v komatu. Jeho dívka zemřela na následky zranění při pouliční demonstraci. Lee však trpí pocitem, že na planetu Zemi chtějí zaútočit vetřelci ze souhvězdí Andromeda. Lee vydedukoval, kdo je vůdcem těch, kteří jsou již mezi námi. Lee propočítal, že k útoku dojde při zatmění měsíce. Lee se rozhodl jednat.
Bohatý ředitel velké chemické továrny se po divném setkání v garáži s podivně oblečeným mužem, který mluvil něco o Andromedě, probouzí připoután k židli v podivném sklepení.....začíná tvrzení...proti tvrzení.... (Zrzunda)

(více)

Recenze (65)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hned po dokoukání mě napadla tahle věta: To je ale bordel! A za touhle větou si stojím, protože bordel to opravdu je. Jigureul jikyeora! je mixem nejmíň 8 žánrů (komedie, krimi, drama, thriller, horor, sci-fi, psychologický, ekologická agitka...), ale ve finále to dohromady nefunguje a že by nějaký z těch žánrů dominoval, to taky ne. Nějaké napětí v tom sice je a diváka zajímá, co z toho ještě vypadne (ačkoli žádných překvapení jsem se nedočkal, vše se dalo více či méně očekávat), námět je krásně bizarní, kamera je slušná a metody Leea jsou dost zajímavé, ale skutečně tomu chybí nějaký celistvý dojem. Navíc kromě Leea tu nikdo nemá promyšlený charakter - a to je taky problém, protože s Leem se nesympatizuje zrovna snadno a s tím zbytkem to jde taky těžko, když o nich víme málo. Ve finále z toho vypadne ta nejotřepanější ekomyšlenka podaná tím nejvíc nihliistickým způsobem. Kvůli tomu mě finále zklamalo, ale víc mi na něm vadí, že to, na co jsem celou dobu čekal, je v něm strašně odbyté a urychlené. Ale Bendovi a jeho plejádě Vesmírných lidí v čele s Aštarem Šeranem, Ptaahem a Gorlojem (a jednoho noname hnusáka z Andromedy) by se to určitě líbilo. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

První půlku mě to ještě zajímalo, protože jsem si říkal: "Co z toho asi tak vyleze?". Po hodině a čtvrt už mi to bylo jedno, ať by z toho bylo cokoli. A musím říct, že z toho vznikla příšerná sračka a vlastně to nejhorší (ač logické), co se mohlo stát. Rákosnickou produkci mám rád, ale občas se fakt seknou. 35% ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na komedii, pak to začne být pořádný thriller a vy se vžijete do příběhu. Konec možná trochu probudí, snad až moc, ale tak fantazii ve filmu se meze nekladou, že pane Burtone. Jinak film celkem napínavý a hudba výtečná. Práce kamery a střihu mě na tomto filmu obvzlášť bavila. 65% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

skutocne gulas. spociatku clovek nevie na co sa diva, uz uz ked si mysli, ze vie, ako to bude pokracovat, pride nahla zmena atd. probklem je, ze s narastajucim casom sa tempo striedania zanrov zrychluje a nakonic nestihaju ani postavy ani divak. nastastie, temou je film tak divny, ze ako jeden z mala elektiktickych korejskcyh filmo ten eklektizmus je sktuocne potrebny a vyuzity, tak ako treba. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Opravdu velká ujetost, neskutečná směska žánrů, díky které občas divák neví, jestli je daná scéna braná vážně nebo parodicky. Na druhou stranu, ty směšné scény jsou způsobeny záměrným šokováním publika za účelem vyvolání smíchu. Film se snaží jít proti očekávání diváka, což se mu daří vlastně neustále až do samotného konce, lze zde nalézt také spoustu odkazů (či vykrádání?) na jiné filmy např. 2001: Vesmírnou odyseu, Den nezávislosti, Star Wars a další… v každém případě, ne vždy mi nadsázka tohoto mixu dramatu, krimi, komedie, parodie, thrilleru a sci-fi (možná ještě více žánrů) sedla, nebo přišla zvládnutá. Stejně tak to balancování mezi sympatiemi a soucitem s hlavním hrdinou (oběť systému nebo nebezpečný magor?), ale díky pořádné porci inovativního, v mnoha směrech opravdu originálního přístupu, který filmu nelze upřít, hodnotím ještě slabšími 4*. ()

Galerie (66)

Související novinky

Reklama

Reklama