Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblast San Francisca je sužovaná řadou zdánlivě náhodných vražd bez motivu či šablony. Vrah se policii vysmívá telefonními hovory a dopisy. Mohl by tím maniakem být násilnický řidič kamiónu nebo zdánlivě mírný a způsobný listonoš, anebo dokonce nějaký policajt? (Karlos80)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Patrně nejstarší filmové ztvárnění o notoricky známém sériovém vrahovi Zodiacovi, který řádil na konci 60 a začátku 70 let v Kalifornii (San Francisco). Film je smyšlený, pitomý, jednotvárný a místy nudný, ale Zodiac byl svým způsobem prostě machr, i tak nebylo těch obětí tady nějak moc? Navíc některé i evidentně starší, co se ví, tak vraždil jen mladé max. do 30 let, navíc oficiálně prokázaných mu jich bylo jen 5. další 4. z té doby mu neprokázali a 3 šťastní lidičky běsnění nakonec přežili. To skutečnost. Případ Zodiac je dodnes nevyřešený, jen díky chytrosti vraha, kdy on dokázal celou tu dobu vodit policisty za nos a z legrace jim dokonce posílal zašifrované dopisy. Něco z toho je i v tomto filmu, ale bohužel nějaký velký biják nečekejte, chatrná a téměř nulová výroba, a žádný pořádný směr, sleazy porce je tu dost, místy šlo o více humornou a bláznivou než nějakým odstrašující záležitost, přesto všechno film má některé památné linky, překvapili mě ale některé překvapivě násilné a odporné vražedné scénáře (viz třeba ta u jezera), samozřejmě všecky vraždy proběhly bezcitné a chladnokrevné (pán v nemocnici připoutaný na lůžku, druhý na vozíku, dvě starší paní apod). Film vyšel u vydavatelství "Something Weird Video" společně ještě se dvěma filmy, sexploiťáky "Sexy Killer" '67 a "Zero In and Scream" '70. Vallejo/12 20- 68/7 4- 69/září 27- 69- 6:30/ :-)! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nič moc exploiťák. Bolo tam pár chutných scén , ale celé to bolo také povedal by som amatérske aj na nízkorozpočtový 70´ s. Extrémne zlý strih a slabé herecké výkony kazili totálne dojem. V celej snímke používali iba jednu kameru. Možno ich mali viac ale dialógy a monológy nahrávali bezprostredne jednou kamerou a mikrofónom čo bolo pri strihu hrozné a neznesiteľné. Dávam slabé 2 hviezdy. ()

Reklama

Reklama