Reklama

Reklama

Medvídek Pú: Ijáčkův den

  • USA Winnie the Pooh and a Day for Eeyore
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Muzikál
USA, 1983, 25 min

Obsahy(1)

Na začátku Pú vynalezne novou hru "medvědí proutky". Potom s přáteli a panem vypravěčem hledá odpověď na otázku, kdo shodil Ijáčka do vody. A nakonec to nejdůležitější - dnes jsou Ijáčkovy narozeniny! (Pertinacia)

Recenze (2)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Oproti staršímu celovečernímu filmu " Medvídek Pú: Nejlepší dobrodružství" pracuje film s jazykem i dějem knižní předlohy citelně věrněji, což je rozhodně nutné ocenit! Celkový dojem: 80% ()

Pertinacia 

všechny recenze uživatele

Krátký film ze světa medvídka Pú. Vznikl jako čtvrtý krátkometrážní snímek studia Disney s touto postavičkou. A to až poté, co byly první tři snímky spojeny v jeden film. Medvídek Pú a Ijáčkův den měl být podle původních plánů připojen k celovečernímu filmu jako jeho další část, ale nakonec k tomu nikdy nedošlo a vždy byl uváděn pouze samostatně. Není divu, neboť narušuje kontinuitu předchozích dílů. Ve druhém filmu (v celovečerním filmu je to část s větrným dnem a povodní) Sova přišla o svůj dům a nastěhovala se do domu Prasátka, zatímco Prasátko se přestěhovalo k Púovi. Medvídek Pú a Ijáčkův den tyto události zcela ignoruje - Sova opět bydlí ve svém domě v koruně stromu (který ve druhém filmu vyvrátila vichřice) a Prasátko rovněž bydlí ve svém domě a ne u Púa. Někdo by mohl namítnout, že Ijáčkův den, ač vznikl jako čtvrtý v pořadí, patří chronologicky na druhé místo, ještě před události s vichrem a povodní. To ale není možné, neboť zde vystupuje Tygr, který se přistěhoval do Stokorcového lesa právě v průběhu druhého dílu. Tak či tak to chronologicky nesedí. Jinak k tomuto filmu mohu říci tolik, že mi přišel po výtvarné stránce o něco odbytější než celovečerní snímek. Nejvíc se to projevilo u Kryštůfka Robina, který má dokonce jinou barvu vlasů. Dabing je standardně dobrý (vrátila se většina herců z prvních tří filmů, představitel Púa bohužel nikoli). Hudba opakuje a variuje motivy, které rovněž známe z předchozích filmů - jen škoda, že tu absentují písničky (kromě úvodní, převzané z celovečerního snímku). Příběh se opět velmi věrně drží knižní předlohy. Máte-li rádi disneyovskou verzi medvídka Pú, tento krátký návrat do Stokorcového lesa vás bezpochyby potěší. (7/10) ()

Reklama

Reklama