Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nechval dne před večerem, ale po prvním shlédnutém dílu jsem si šla zalistovat programem, kdy bude další porce. Půvab Boston Legal není v třeskutém humoru, ale ve štiplavosti a ironii živené inteligentním scénářem, který - věřte nevěřte - si mnohde i zafilozofuje a neni to trapas. James Spader je sám na 5* a za vším stojí mistr Kelley, jehož kvalitní počiny mě bavily už nejednou. PS. uprostřed II. série zvyšuju na 5*, to jsou repliky .. ra-ta-ta. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V rámci televizní seriálové výrobní konfekce jde o objevné a přínosné dílko. Propracovanější charakteristiky protagonistů, pronikavější a věcnější pohled do soukolí advokátní kanceláře, uhlazené a uchu lahodící dialogy, řemeslo, které místy přechází do skutečného hraného filmu v jeho specifické televizní formě. Vnadné tváře i lákavá těla obou pohlaví v takovém ovzduší přestávají být samoúčelným kýčem a dále umocňují divácký zážitek. Zážitek neprůměrného průměru. Je to - a může to být - víc, než jsme čekali. V mém případě určitě. ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle nečekaně příjemné lechtání v tom orgánu, co vzbuzuje ďábelský smích! Hledal jsem slovo vystihující tenhle seriál a našel jsem: zvrhlé, pokleslé, zábavné! Dekadentní, až downeyovský James Spader, arogantní William Shatner a fascinující Rhona Mitra! Tohle vypadá hodně slibně, jako Ally McBealová, ale bez vysloveně ulítlého humoru. Takže ještě lepší, díky bohu za D. E. Kelleyho! Uvidíme po dalších dílech... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze soudního prostředí a podle ukázek to mohlo mít šťávu ale nakonec nemělo. Není to nic originální, ačkoliv by se mohlo znát. Je to opět průměrný seriál, kterých z ameriky dorazilo tuny. Od tohoto jsem ale čekal něco víc, jenže v dnešní době, kdy divák čerpá hlavně ze seriálu, kde hlavní hrdina je minimálně divný se tenhle hodně ztrácí v šedi průměru. 5/10 ()

Candid 

všechny recenze uživatele

Baví mě zápletky, baví mě hlavní postavy, baví mě to jako celek. To že předtím už vznikly jiné komediální seriály o právnících je pro mě nepodstatné. Moc nechápu, proč Kauzy někdo srovnává s melancholickou slepicí McBealovou, která je očividně zaměřená na úplně jiné publikum. Protože to produkoval Kelly? Ale jďete... Když už, tak spíš zapomeňte na Ally a raději si pusťte Kauzy z Bostonu (pokud ovšem nejste žena v přechodu) ;o) ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • Denny Crane nikdy neprohrál žádný případ. Podle první epizody celého seriálu vyhrál 6043 případů během své 45 leté praxe. (Caszidy)
  • !!!SPOILER!!! Lake Bell, která má roli Sally Heep, opustí seriál během první řady, kvůli hlavní roli v seriálu Surface. Poté co je Surface zrušen, vrátí se do "Kauz z Bostonu" v třetí řadě jako hostující herečka. (Caszidy)
  • Téměř všechny díly, kromě několika v první řadě, končí tím, že Denny a Alan sedí na balkóně, popíjejí whiskey, kouří doutníky a diskutují o událostech v uplynulém dílu. (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama