Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nechval dne před večerem, ale po prvním shlédnutém dílu jsem si šla zalistovat programem, kdy bude další porce. Půvab Boston Legal není v třeskutém humoru, ale ve štiplavosti a ironii živené inteligentním scénářem, který - věřte nevěřte - si mnohde i zafilozofuje a neni to trapas. James Spader je sám na 5* a za vším stojí mistr Kelley, jehož kvalitní počiny mě bavily už nejednou. PS. uprostřed II. série zvyšuju na 5*, to jsou repliky .. ra-ta-ta. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edwardu E. Kelleymu v případě druhé právnické divnoeskapády ujel vlak. No, možná že ne přímo jemu, ale produkčnímu týmu rozhodně. Vezměte si Ally McBealovou, vyjměte velkou část humoru, přidejte trochu větší špetku etických problémů, úvahám o životě rovněž přidejte - na serióznosti, HODNĚ uberte na řešení srdečních problémů ženského osazenstva (tohle JE pozitivum;)), zcela se zbavte dost často dost děsných předělávek starých dost často srdceryvných cajdáků, a máte Boston Legal. Ne, to není docela přesné - ještě musíte přidat zcela odpornou kameru jako ukradenou z nějakého diletantského akčního nebo katastrofického filmu, which means "jsem děsně kchůl jak během jedné desetivteřinové věty třikrát zůmnu in a zase aut a při rozhovoru dvou postav to ještě ozvláštním zběsilým prostřiháváním mezi nimi, ain't I?". Jednou jsem se na to díval po dost dlouhém a hektickém dni v práci a málem se mi z toho poletování obrátil kufr naruby. Jisté skupině diváků, která miluje poněkud neobvyklé postavy a životní situace a rozebírání stavů mysli je rovněž baví, má Boston Legal určitě co nabídnout - postavy Jamese Spadera a do jisté míry i Williama Shatnera mě zaujaly a jistě by mě zajímaly i dále, ale jinde toho nabízejí podstatně více a v poněkud stravitelnější formě, tohle je prostě od otce Picket Fences a Chicago Hope dost slabý výkon. Neříkám, že je to jen jeho vina, ale seriál jako takový to u mě má za 60%, tedy lehký nadprůměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze soudního prostředí a podle ukázek to mohlo mít šťávu ale nakonec nemělo. Není to nic originální, ačkoliv by se mohlo znát. Je to opět průměrný seriál, kterých z ameriky dorazilo tuny. Od tohoto jsem ale čekal něco víc, jenže v dnešní době, kdy divák čerpá hlavně ze seriálu, kde hlavní hrdina je minimálně divný se tenhle hodně ztrácí v šedi průměru. 5/10 ()

T2

všechny recenze uživatele

__Boston Legal: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,387,024 //počet predaných kusov 137,361║ __Boston Legal: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,914,526 //počet predaných kusov 49,103 ║ __Boston Legal: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,543,846 //počet predaných kusov ║ __Boston Legal: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,863,961 //počet predaných kusov 58,267 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ta kamera je správně béčkový úlet (dramatic look každých pět vteřin, yeah!) a Spader je pořád ňuňánek, na kterého se dá koukat v čemkoli - tohle je navíc docela milá zábavička na všední dopoledne/odpoledne za 3,5*. (ale taky by moh trochu shodit, viď, Honzo :P )__________ Po pár dalších dílech jsem si uvědomila, že mě to asi fakt baví, takže proč nezaokrouhlit na 4*. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V rámci televizní seriálové výrobní konfekce jde o objevné a přínosné dílko. Propracovanější charakteristiky protagonistů, pronikavější a věcnější pohled do soukolí advokátní kanceláře, uhlazené a uchu lahodící dialogy, řemeslo, které místy přechází do skutečného hraného filmu v jeho specifické televizní formě. Vnadné tváře i lákavá těla obou pohlaví v takovém ovzduší přestávají být samoúčelným kýčem a dále umocňují divácký zážitek. Zážitek neprůměrného průměru. Je to - a může to být - víc, než jsme čekali. V mém případě určitě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pan Pfeiffer, tedy David E. Kelley a staříci u Crane, Pool & Schmidt jsou přesně tím, v co jsem po Ally McBealové ani nedoufala. Tak proč se omezit jen na to černobílé glosování toho, že tu hraje Shatner? Jasně, když máte místo mozku ze Star Treku kostku, tak vám asi nic jiného nezbyde ;) My ostatní si požneme i další (relevantnější) plus. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbovinka z amer.produkce, jak jinak.... ta naškrobenost a špatně napsaný scénář mne udivují.!!!!! :-(( ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, co jsem se dobře bavil u právnického seriálu. Arogance, sarkasmus, využívání (ne-li přímo zneužívání) slabých míst právního systému a jako třešnička na dortu dokonale reagující a vždy v obraze se vyskytující Spader - tak to jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

lehce nadprůměrný seriál z právnického prostředí, který o stupínek výše vytahují William Shatner a James Spader, kterému je role Alana Shorea ušita přímo na míru! 3a 1/2 hvězdičky, přičemž 1/2 hvězdičky dávám za Rhonu Mitru :o) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Boston legal má všetko, čo má obsahovať napínavý právnický seriál. Bohužiaľ má aj pár vecí navyše, ktoré mi na ňom prekážajú. Asi by som z neho odstránil súkromie postáv, Shattnerove sexuálne problémy mi vážne nič nehovoria a už ani ten Spader nie je žiadny sex idol. Prípady, ktoré títo šikovní herci riešia, sú sami o sebe natoľko silné a dobre napísané, že by mi to úplne stačilo. Boston je iný typ seriálu ako Ally, tvorcovia sa ale asi boja opustiť jej úspešnú schému. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

překvapivě vtipné.spader je fakt kolík,rhona mitra je prostě moje láska.takový silnější,drsnější právnícký bráška ally Mcbeallové. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Chci sbírku kravat Dennyho Cranea(William Shatner)! Po dlouhé době výborný a svěží seriál z právnického prostředí, s vynikajícím obsazením. Navíc z dílny "otce" Ally McBeal Davida E. Kellyho, tudíž můžeme doufat, že se poučí z některých přehmatů v závěru svého předchozího díla. Mimochodem, minimálně šest hvězd by si zasloužil casting za obsazení Jamese Spadera, jelikož role Alana Shorea je snad napsaná přímo pro něj! ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipný seriál z právního prostředí. Byl bych dal hvězdičky tři, ale čtvrtou si vysloužila Candice Bergenová a hlavně Bernadette Petersová za roli soudkyně v jedné z epizod. ()

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama