Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edwardu E. Kelleymu v případě druhé právnické divnoeskapády ujel vlak. No, možná že ne přímo jemu, ale produkčnímu týmu rozhodně. Vezměte si Ally McBealovou, vyjměte velkou část humoru, přidejte trochu větší špetku etických problémů, úvahám o životě rovněž přidejte - na serióznosti, HODNĚ uberte na řešení srdečních problémů ženského osazenstva (tohle JE pozitivum;)), zcela se zbavte dost často dost děsných předělávek starých dost často srdceryvných cajdáků, a máte Boston Legal. Ne, to není docela přesné - ještě musíte přidat zcela odpornou kameru jako ukradenou z nějakého diletantského akčního nebo katastrofického filmu, which means "jsem děsně kchůl jak během jedné desetivteřinové věty třikrát zůmnu in a zase aut a při rozhovoru dvou postav to ještě ozvláštním zběsilým prostřiháváním mezi nimi, ain't I?". Jednou jsem se na to díval po dost dlouhém a hektickém dni v práci a málem se mi z toho poletování obrátil kufr naruby. Jisté skupině diváků, která miluje poněkud neobvyklé postavy a životní situace a rozebírání stavů mysli je rovněž baví, má Boston Legal určitě co nabídnout - postavy Jamese Spadera a do jisté míry i Williama Shatnera mě zaujaly a jistě by mě zajímaly i dále, ale jinde toho nabízejí podstatně více a v poněkud stravitelnější formě, tohle je prostě od otce Picket Fences a Chicago Hope dost slabý výkon. Neříkám, že je to jen jeho vina, ale seriál jako takový to u mě má za 60%, tedy lehký nadprůměr. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle nečekaně příjemné lechtání v tom orgánu, co vzbuzuje ďábelský smích! Hledal jsem slovo vystihující tenhle seriál a našel jsem: zvrhlé, pokleslé, zábavné! Dekadentní, až downeyovský James Spader, arogantní William Shatner a fascinující Rhona Mitra! Tohle vypadá hodně slibně, jako Ally McBealová, ale bez vysloveně ulítlého humoru. Takže ještě lepší, díky bohu za D. E. Kelleyho! Uvidíme po dalších dílech... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nechval dne před večerem, ale po prvním shlédnutém dílu jsem si šla zalistovat programem, kdy bude další porce. Půvab Boston Legal není v třeskutém humoru, ale ve štiplavosti a ironii živené inteligentním scénářem, který - věřte nevěřte - si mnohde i zafilozofuje a neni to trapas. James Spader je sám na 5* a za vším stojí mistr Kelley, jehož kvalitní počiny mě bavily už nejednou. PS. uprostřed II. série zvyšuju na 5*, to jsou repliky .. ra-ta-ta. ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Seriál, do ktorého sa dá zamilovať hneď od prvej časti (vlastná skúsenosť)! James Spader je osobnosť, s ktorou nič iné nenarobíte, len ho začnete zbožňovať a jeho Alan Shore je postava, ktorá by si zaslúžila oveľa viac priestoru ako dva celé seriály (čo tak ešte jeden?). Počúvať tie jeho perly, za to stojí vidieť všetky časti. Do absolútnej pohody a dobrej nálady ma dokáže dostať len pár seriálov a Bostonské zločiny sú jedným z nich. ()

1860 odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že hodnotím podle dvou shlédnutých dílů třetí série a litoval jsem toho, co jsem viděl.. Taková hora nesmyslů, nelogičností, které mají s realitou společného tolik, jako Alžběta II. a 10 deka vysočiny.. A aby toho nebylo málo, seriál nás pěkně poučí, co je správné a co ne, aneb nejstupidnější moralizování, které jsem kdy viděl.. Držte se od toho dál.. ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • !!!SPOILER!!! Lake Bell, která má roli Sally Heep, opustí seriál během první řady, kvůli hlavní roli v seriálu Surface. Poté co je Surface zrušen, vrátí se do "Kauz z Bostonu" v třetí řadě jako hostující herečka. (Caszidy)
  • James Spader (Alan Shore) a William Shatner (Denny Crane) jsou jedinými herci, kteří se objevili ve všech 101 dílech seriálu. (Caszidy)
  • Denny Crane nikdy neprohrál žádný případ. Podle první epizody celého seriálu vyhrál 6043 případů během své 45 leté praxe. (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama