Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska lidi neberou nic a nikoho vážně, dokud jim nezačnou pistolí máchat před ksichtem. Zasraný ignoranti." Nechci si hrát na chytrého, ale mám pocit, že tohle nebylo náborové video pro taxikáře. Myslím tím něco ve smyslu: Staň se jedním z nás, můžeš jezdit Mercedesem, vozit bohaté, opilé nebo pozvracené lidi a když budeš dost slušný, tak tě vrah střelí do hlavy pouze ledabyle. Já bych tedy taxikářem být nechtěl, ale kdybych ze zadní sedačky zaslechl zlověstnou větu o mém posledním zákazníkovi a následně bych ucítil pistoli u hlavy, tak bych něco udělal. Cokoli. Vždyť šlapu na plyn, na rozdíl od padoucha mám zapnutý bezpečnostní pás a dokonce si mohu hrát s tankovací pistolí. Možnosti tu jsou. Matěj je však jiný - ochotný, hezky oblečený, slušně vychovaný a mně svou nečinností hrozně štval. Možná čekal, že pachatele kvůli vyššímu věku skolí během jízdy přítel infarkt, ale to už je jen spekulace. Takže mě to sice tématem zaujalo, ale zároveň mě to docela nebavilo. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak si tak si. A když jsi v taxi a starej chlápek s NewYorker čapkou (New York, New York) ti drží bouchačku u kebule, tak je úplně jedno jestli tvoje žena má uvnitř sebe lidského parazita. Matěj je taxikář a posluchač zpovědí. Jeho žena se bojíte, že ho zabije vrah taxikářů a taky že má pravdu. Bude sex? I cizoložství! Kamera je super, herectví už míň. Nebo je to tím, že dialogy vůbec nezní ako skuteční lidé? Každopádně Tomsa má oči jako tenisáky. Snové vize jsou fajn. Život je fajn. A co jsme se dozvěděli? Ženský jsou čubky, láska je věčná (a vděčná) a život za cigára nevyměníš. A vyměníš život za lásku čubky? To. Se. Asi. Nikdy. Nedozvíme. 3/5 ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic světoborného, ale dočkala jsem se debutu, který je na české poměry poměrně neotřelý a zajímavý. První půlhodinka z běžného života taxikáře Matěje asi některé diváky otráví (obsazení Lenky Zahradnické do role Matějovy přítelkyně byla chyba, dobrá herečka to skutečně není), ale chvíle následující po nástupu vraha do taxíku za ten pomalejší rozjezd stojí. Pánek dokázal navodit hodně tísnivou atmosféru, o hlavního hrdinu jsem měla strach (jasně, je to jenom film, ale stejně) a závěrečné minuty mě opravdu dost psychicky vydeptaly. Skoro 4*. ()

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

„Jsi jenom ty a tvůj anonymní zákazník.“ Na české poměry vskutku strhující thriller. Zajímalo by mně zdali se režisér Dan Pánek držel faktů v posloupnosti určitých scén. Film šel do kin v době, když se ještě nevědělo o koho přesně jde. Pár týdnů nato byl pachatel dopaden a usvědčen z vražd taxikáře. Každopádně snímek celkem se mnou citelně zacloumal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ale ano, je to tam. Dan Pánek asi hodně nakoukával Collateral, ovšem mně se tohle thrillerové pojetí po americku poměrně zamlouvá. Trošku jej podkopávají slabší herecké výkony několika postav, ale jako celek se jedná o slušný debut s právoplatnými ambicemi, kterému nakonec ten Filip Tomsa poměrně sedí. A onen vrah (charakterově ne nepodobný Johnu Goodmanovi ) přidává do filmu tolik potřebnou velkou porci napětí, přičemž se i přes mnoho slepých větví či by se až chtělo říci alternativních konců, povede u diváků vzbudit nějaké emoce a já jsem za tenhle projekt s tímto režijním vedením hodně rád... 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vůz Mercedes-Benz třídy E, který ve filmu představuje taxi s číslem 121, je opatřen registrační značkou 8A7 6093. V době, kdy byly RZ této série přidělovány, se ale tento typ automobilu ještě nevyráběl a je patrné, že tabulky RZ jsou plastovými napodobeninami. Navíc v několika záběrech se stejný vůz vyskytne se značkou 3AU 1512. (Martin_L)
  • Film je volně inspirován skutečnými událostmi z roku 2014, kdy se sériovému vrahovi připisují tři oběti. U čtvrté si policie údajně není jistá. Ve filmu je několik odkazů na skutečné události. Kupříkladu scéna nalezení odstaveného taxíku v Lužické ulici na pražských Vinohradech. (ČSFD)
  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)

Reklama

Reklama