Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Recenze (165)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem tě našel, ultradrsná nekonformní dívko mých mladistvých let:) A při vzpomínce na tvoji děsivou famílii a archetypální dvojku cheerleader+kapitán fotbalového mužstva, nemůžu jít pod 80%. Sick Sad World;) ()

T2

všechny recenze uživatele

Daria: The Complete Series ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,399,923 //počet predaných kusov 95,838 ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Ač se prve objevila jako záškodník pro výtřžníky Beavise a Buttheada ze stejnojmenného seriálu, její kamenný projev a sarkastické hlášky jí vynesly vlastní spinoff. V něm dostala sucharka Daria po přestěhování z Highlands do Lawndale povrchní ségru Quinn, rodiče Jakea a Helen jak z jiné planety, za BFF stejně cynickou, byť mnohem společenštější Jane, a instantní crush na Janenina bratra, věčně zevlujícího kytaristu Trenta. Na nové střední se sice moc nezměnilo, Quinn je pořád včelí královnou, o společenském statusu rozhoduje móda, vkus a ochota se muchlovat ve šmajchlkabinetu s hvězdným atletem školy, když ale v centru příběhu stojí obrýlená hrdinka, není o kvalitní zábavu nouze, tím spíš, že jí doplňuje řada barvitých vedlejších figurek (Brittany, Kevin, Upchuck) a boží hudební podkres. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už teď se cítím k smrti vyčerpaná univerzitou a to jsem teprve na střední." I já jsem býval takový - ošuntělý sarkastik mezi samými jedinečnými, umělými a cool spolužáky. Dneska již jsem krásný, báječný a dokonalý, takže pro mne je Daria už jen krásnou vzpomínkou na to, že být přirozený taky nebylo špatné. Jednou se k tomu určitě vrátím a budu se s ní bavit na účet všech, kteří smysl svého života nacházejí ve zprávách bulváru, účesech fotbalistů a tetování zpěváků. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm too smart and sensitive to live in a world like ours. Ještě v těch patnácti bych pravděpodobně dala plný počet, ale teď už si na Dariu připadám stará (je mi 20:)) ). Jednak je to šíleně nadabované, všichni dabéři mluví naprosto monotónně (jak v originálním tak českém znění) a především se mi nezamlouvá ta jednoduchá, lacině vyhlížející animace. To by se dalo odpustit, kdyby alespoň Daria nebyla tak prvoplánová pozérka povznesená nad všechny ostatní, pokaždé s nějakou ironickou poznámkou v rukávu. Takovéhle "outsidery" mám sice ráda, ale tady to působí až moc vynuceně, prostě rádoby "cool". Ani v těch amerických středních školách nejsou studenti takhle tupí, každopádně se jedná o úsměvnou přeháňku. Mezi všemi ostatními "pohádkami" to určitě vyčnívá a s Dariou se kdekdo ztotožní, ať už z mylného dojmu, že "jsem taky takhle chytrý" anebo jednoduše kvůli sympatiím s loosery - tak to má tedy úspěch zaručený. No,jako oddychovka fajn, jen toho nesmí být moc naráz :-) Každopádně hlášky Dariy nebo ještě lepší Jane jsou někdy opravdu pravdivé a trefné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

39/65 This is my stuff / Got to get off / I might go pop / Excuse me, Excuse me ... Your standing on my neck / la la la :) ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Daria a jej flegmatický pohľad na svet. Bol som jej verný divák pred pár rokmi a tešil som sa na každý nový diel. Veľa vtipných hlášok. Málo dielov bolo nudných ak vôbec taký bol. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Toto bývalo kedysi na Supermaxe ale žeby ma to nejako bavilo to nemôžem povedať. Daria bola taká suchá, nudná, sarkastická ale zároveň inteligentná, že ostatní boli oproti nej totálni hlupáci (o jej sestre nehovoriac) a divák ju buď miluje alebo nenávidí. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Daria, vyžile vyhlížející (nutno podotknouti, že navíc dost ploše – ve všech významech - nakreslená), obrýlená dívenka v zeleném kabátku a černých komulích, která bourá kteroukoli situaci svým cynismem a sarkasmem. V každém ze 65 dílů. Dokola a dokola... Po zhlédnutí 5. dílu jsem si říkala, že za tím musí být něco víc. U 20. jsem o tom začala pochybovat a při 40. jsem už nudou málem rozhryzala klávesinici. Sledování těch zbylých už by se dalo označit za nechutné kulturní sebemrskačství. Jak je tedy možné, že jí to stále prochází? Odpověď je jednodušší než jsem myslela. Celý seriál je totiž vystavěn na kontrastu dvou teenagerských světů, jejichž základní charakteristické znaky jsou dotaženy do extrémů a zbaveny tak veškeré hloubky či snad myšlenky. Konfrontace mladistvých intelektuálů (čti: naprostých looserů) a povrchních blbek se tvůrci nejspíše zdála býti nevyčerpatelným zdrojem zábavy. Jak jinak by totiž Dariiny průměrně inteligentní a podprůměrně vtipné hlášky mohly vyniknout, že? Úmorný stereotyp je vždy ve správný moment narušen Dariiným břitkým vstupem a divák, pochopiv “skrytou“ narážku, se může dále spokojeně pohoršovat, nebo usmívat nad stupiditou ostatních. No není to bezvadné? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Je hloupé být chytrou mezi samými krásnými. Darie pak nezbývá než znuděným sarkasmem ponižovat spolužáky, kteří skutečný význam jejích slov, při svém přirozeném zabrždění mozkových pochodů, nikdy nepochopí. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nenápadně ukryt mezi neškodnou zábavou SuperMaxu pokřivil celou jednu generaci. Naprosto úžasným způsobem! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Laciná animace, epizody nemají žádný extra švih a občas jsou i při dvaceti minutách dlouhé. Jenže. Jenže to všechno dokonale vybalancovávají skvělé dialogy a Daria se svými komentáři. Její suchý sarkastický a často notně drsný černý humor je při správném dávkování epizod naprosto dokonalý. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ze vzpomínek na koukání na mtv někdy v dobách, kdy začali Dariu vysílat jsem vytáhla čtyřhvězdičkové hodnocení, ale teď po letech, kdy jsem se koukla na všechny díly včetně těch, které jsem neviděla předtím vůbec a speciálních dlouhých dílů Is it fall yet? a Is it college yet? musím zvednout hodnocení na jasnou pětku :). Dokonce možná to člověk docení víc až teprv, když je starší než středoškoláci :) a hlavně pokud si prožil 90. roky :), protože Daria je dost osobitý seriál těžící z celé populární kultury 90. let a člověku asi plno detailů může utéct, pokud to nezná :). Třeba už jen ten fakt, že Daria využívá možností MTV naplno a v každém díle je na pozadí několik známých songů z devadesátek. A v každém díle je taky pochopitelně krom těch běžných dariovských vtipů taky nějaký ten vtípek týkající se populární kultury a často třeba hudby, viz "poor guy formerly known as prince" :). První dvě série jsou úplně nepřekonatelné a úžasně vtipné a zbývající už spíš jen těží z toho, že je tam prostě Daria, ale jinak to není špatné, jen to nemá takovou sílu jak v těch prvních dílech. Každopádně ale tenhle seriál přinejmenším přinesl úžasnou postavu Darii se všema těma jejíma hláškama a taky se za celou tou sarkastickou fasádou skrývá i plno docela reálných životních situací ve vztazích mezi lidmi a seriál je tím do určité míry i "výchovný", protože ani Daria není jenom chodící stroj na suše sarkastické hlášky, ale má nějakou svou lidskou stránku. Dneska po víc než deseti letech od vzniku Darii by to možná na středoškoláky nemělo takový dopad, přinejmenším na ty "populárnější" :), ale snad by se na dnešních středních školách ještě našli nějací lidi schopní docenit Dariu a celý ten její svět v městečku Lawndale. Tehdy to prostě bylo něco nevídaného a dneska je to úžasný nostalgický a vtipný pohled do dob minulých, takže pecka za ***** :). A ke všemu ještě SICK SAD WORLD! :) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: 13.1.2015 – 7.8.2015 (pauza od 20.1. do 08/2015) / Druhá séria: 8.8.2015 – 13.8.2015 / Tretia séria: 14.8. – ? / Štvrtá séria: 9.12.2015- 10.2.2016 / Piata séria: 11.2. – 22.3.2016 (vrátane Is It Fall Yet? a Is It College Yet?) ()

fleker 

všechny recenze uživatele

ochich ouvej...bude se mi stejskat, taky sem znal podobnýho člověka,,,,kterej byl jakoby nad náma všema, v sedumnácti už měl šediny a vždycky přesně věděl co říct...jednou mi jentak mimochodem povídá,,,,"když celej tendle svět mi připadá tak jednoduchej a lidi tak strašně průměrný a předvídatelný, a jedinej s kým sem si moch kdy rozumně popovídat byl děda, tomu taky všechno připadalo šedivý a když šel ven, tak neustále kopal do věcí ...ale co mu vodoperovali kataraktu, nemáme už prakticky nic společnýho " ; a menoval se jarda...-jarda-darja-náhoda? ()

Reklama

Reklama