Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Recenze (165)

Linki 

všechny recenze uživatele

Myslím, že seriál nepozeráme pre celok ako taký, ale pre konkrétnu/e postavu/y. Ak tam nie je nikto s kým sa dokážeme stotožniť alebo nik, kto nás dokáže naštartovať, tak si nás seriál nezíska. Darju som pozerala zhruba v dobe, keď vychádzal, vekovo som bola cieľovka, možno o kúsok mladšia, ktovie, ale aj teraz si rada zaspomínam a popozerám to "neslávne" trio zo seriálu (pre mňa Darja, Jane a Trent), ktoré ma určite v mnohom ovplyvnilo, aj keď ja som už na tej ich zvrátenej ceste bola. :D ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Mezi seriály SuperMaxu byly občas i ty velmi kvalitní, Daria patřila právě mezi ně. Daria je sice na první pohled nudné děvče, ale její schopnost říct nějakou sarkastickou poznámku za každé situace mě nedokázalo od seriálu odtrhnout ani nyní, kdy jsem se k němu díky internetu vrátil. Nesmím samozřejmě zapomenout ani na velmi kvalitní český dabing... ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní seriál, který mě vždy něčím nepopsatelným přitahoval. A to produkci MTV obecně nijak zvlášť nemusím. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohla poděkovat světu za nějaký vážně významný počin, byla by to tahle bizarní nádhera, která na mně v dětství nenechala nitku suchou. Hrdě mohu prohlásit, že "Akce Daria" splnila svůj účel a plně utvořila můj dnešní pohled na svět. Flegmatický, Sarkastický, Cynický, Nihilistický, Uštěpačný a jen trošku Egoistický aneb "Co tě nezabije..." Typický rozhovor mých středoškolských let - Kámoška na adresu spolužáka: Neni ti ho líto? Já: Mě je jich líto všech, ale úplně nejvíc je mi líto mě. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Daria výborná, ale co dělá tenhle seriál kultem jsou vedlejší postavičky jako neuvěřitelně tupá (a to i na Dariu) cheerleaderka Brittany, quarterback Kevin, "pracovní" matka, nebo můj nejoblíbenější učitel dějepisu s vyskakujícím okem. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Nekonformní Daria, která je vždy nad věcí, těžce nepochopená okolím tvořeného blbci a přitom má téměř vždy pravdu. Má skvělou "kamarádku" Jane, která má umělecké cítění a se kterou tvoří neprůstřelné duo. Tyhle holky mě baví, trefují se do spolužáku, do dospěláků, zkrátka do všeho. Škoda, že jsem nechodil s Dariou do školy, byla by sranda. Animace je prostinká, ale hlášky holek to plně vynahradí. Dario třeba ti pomůžeme splnit jeden sen, myslíte ten, ve kterém lidé na ulicích vzplanou? :-D Vždy se těším na učitele s cukajícím okem :-D ()

Natha 

všechny recenze uživatele

V druhom dieli, ked je Daria pozvana na party a kamoska sa jej pyta ci tam pojde. "Jasne, a pak budu polykat sklo." :D Jednoducho skvely serial. Kto holduje ironii a sarkazmu, tak vrelo odporucam. :) ()

derewi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů tohoto ražení. Daria, tolik nepodobná průměrným americkým teenagerům, sarkasticky komentuje dění. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem na tebe znovu narazila a hned se mi vybavila léta strávená u Supermaxu. Daria je důkaz, že humor může být neskutečně inteligentní.. Ach ta sladká ironie:-)..La la la la la...! Komu necukají koutky při vybavení úvodní znělky, neví co je vtipné! Taky jste se na konci dílu těšili, jaké převleky budou jednotlivý hrdinové mít? :D ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Je právě tolik, kolik je, a vaše oblíbená televizní stanice vysílá další díl seriálu Lawndale 90210. Postavičky sice kreslené však zcela omyvatelné! A není to klasickej sitcom vzhledu té blbinky Beavis and Butt-Head. Asi takhle totiž mělo vypadat ve druhé sezóně zvrhnuvší se Beverly Hills. Nemluvím o tom bahně, kde staroši hrajou mladý vyznavače lobotomie. Příhody přemýšlivé studentky a absurdit jejího daleko realističtějšího světa středoškoláků mě bez výhrad baví. Zcela nejvíce pak vtipné charateristiky situací a lidí z úst jejích či výtvarně nadané kamarádky. A prý že nezapadat není cool, co? Jeden z těch nejlepších amerických animáčů plný prapodivných situací námětem jak z telenovely a hromada úchylných charakterů. Výborným hodnotím, že divák je baven absurditou bežné reality, než aby dílo absurditu vyrábělo a v ní pak těžkopádně plavalo. Asi jako se to stalo u podobně flegmatického Ugly Americans. Smutné naopak je, že obrýlená slova jsou pravdivá a není to až tak exaltované zpodobnění světa. Next on Sick Sad World... ()

Reklama

Reklama