Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

‎"Pojďme si tady a teď slíbit, že Dariin sen uskutečníme." - "...myslíte ten, ve kterem lidi na ulici najednou vzplanou?" :D kedysi som to pozerával na supermaxe ešte, teraz som doplnil všetky ostatné série a vychádza mi z toho jediné - Dariu žeriem so všetkým, čo k nej patrí - irónia, satira, inteligentný humor, trápne ticho, stereotypy a významné pohľady tu nadobúdajú úplne nové rozmery ()

Reklama

clowieciq 

všechny recenze uživatele

Vďaka bohu (alebo skôr každému, kto sa pričinil o vznik) za tento seriál, veď neexistuje snáď žiadny mladý človek, ktorý vyrastal v 90. rokoch, ktorého by daria neovplyvnila (či už v dobrom alebo v zlom:) a trent je sexyyyyyyyyyyyy, teda bol ked som mala 13:)))) a vzhľadom nato, ako sú dnešné základné a stredné školy preplnené samými quin a britney, tak by som to dávala pozerať namiesto povinného čítania(och tvorba od slovenských spisovateľov, česť výnimkám, je taká strata času...) škoda, že nemáme program ako sick sad world:) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Je právě tolik, kolik je, a vaše oblíbená televizní stanice vysílá další díl seriálu Lawndale 90210. Postavičky sice kreslené však zcela omyvatelné! A není to klasickej sitcom vzhledu té blbinky Beavis and Butt-Head. Asi takhle totiž mělo vypadat ve druhé sezóně zvrhnuvší se Beverly Hills. Nemluvím o tom bahně, kde staroši hrajou mladý vyznavače lobotomie. Příhody přemýšlivé studentky a absurdit jejího daleko realističtějšího světa středoškoláků mě bez výhrad baví. Zcela nejvíce pak vtipné charateristiky situací a lidí z úst jejích či výtvarně nadané kamarádky. A prý že nezapadat není cool, co? Jeden z těch nejlepších amerických animáčů plný prapodivných situací námětem jak z telenovely a hromada úchylných charakterů. Výborným hodnotím, že divák je baven absurditou bežné reality, než aby dílo absurditu vyrábělo a v ní pak těžkopádně plavalo. Asi jako se to stalo u podobně flegmatického Ugly Americans. Smutné naopak je, že obrýlená slova jsou pravdivá a není to až tak exaltované zpodobnění světa. Next on Sick Sad World... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Čas od času Daria pronese opravdu geniální hlášku, která by se měla zarámovat a pověsit na krk příslušným obětem jejího verbálního útoku. Bohužel ale také podstatnou část její znuděné existence na Lawndale High působí jako namyšlený pozér, který se za každou cenu snaží vypotit 'vtipný' komentář na jakoukoliv situaci. Působí to nepřirozeně a, což je mnohem důležitější, často je to dost nuda. Ostatní postavičky jsou stereotypní, ploché, bez jakékoliv tvůrčí myšlenky. To byl zřejmě účel, nicméně vzhledem k tomu, že dokážete s neomylnou přesností odhadnout, jak bude kterákoliv z nich reagovat a víceméně i co přesně řekne, jejich jediný příspěvek do mlýnku je nadhazování Darie. A ta mě teda zatím moc nepřesvědčila. // Vy všichni co tu citujete podle vašeho názoru ty nejlepší hlášky ze seriálu, nepřijde vám, že pro ostatní právě tyto nejlepší části ničíte? // Nejoblíbenější postava: Jake Morgendorff // 1.série: 55% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama