Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Zajímavosti (7)

  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama