Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Recenze (702)

Milky. 

všechny recenze uživatele

To si děláte srandu? Kde vzal ten film takové hodnocení? Vždyť tam nic nefunguje! Vypravěč? Vždyť tím vyprávěním mate díváka! Flashbacky? Ty v tom člověku udělají ještě větší guláš. Třeba kolik času nakonec vlastně uběhlo od té loupeže s castingem do úvodní párty u bazénu? Ono je tady asi něco špatně když člověk do půlky filmu nemá ani trochu ponětí kdo je kdo, kdo dělá co, proč, kdy a o co vlastně jde. Ani v samotném finále jsem si ještě nebyl ničím jistý. Výprava je tady prostě vyloženě na facku. Postavy se chovají jako zmatení kreténi a asi nejvýraznější je to u té hlavní blondýny (Michelle Monaghan) u které si ani po konci filmu nevzpomenu na jméno. Tak otravný, zmatený a nesympatický charakter jsem už dlouho neviděl. Abych jenom nehaněl tak musím pochválit Downeyho, ten byl luxusní jenže u něj to je standard. Kilmer už zaostával a roli gaye ani zmrda jsem mu nevěřil. Co tomu nasadilo korunu bylo závěrečné "zvaní diváka do zákulisí". Tím myslím neustálé mluvení o příběhu jako o filmu a závěrečný monolog k divákovi navíc s oživováním mrtvých postav. Nevím co viděli všichni ostatní ve vrchních komentářích ale já viděl jen nepovedený a nesmyslný slepenec noiru, dramatu a komedie s hroznou výpravou, chaotickou režií a spoustou situací vytažených z rekta. Dávám jednu hvězdičku za Downeyho a druhou zvězdičku za jeho některé komediální situace, které mě donutily vyprsknout. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Někomu by k tomu aby byl dobrým kouzelníkem stačila ona magická pomocná ruka. V případě Harryho je třeba ještě trochu té harmonie, tedy Harmonie. Ale samozřejmě i oné ruky, která ovšem postrádá nadpřirozenou auru a prostě visí z rakve. Shane Black v jedné ze svých scénáristických forem, spousta hlášek, ale i hereckých dvojníků v baru. Narážky na celý filmový průmysl, jsou vůbec tím nejlepším a je jich tu více, než by se na první pohled mohlo zdát. Potěší i Michelle Monaghan a samozřejmě Robert Downey s Valem Kilmerem, jenž si celou tuhle jízdu jistě řádně užili. 75% ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Velice těžké rozhodování. Tento film je totiž takový velice zajímavý. Tím stylem vyprávění mi to dost připomínalo mazaného Filipa, který mi kazil dojem vážnosti. Ze začátku filmu je to spíše taková slátanina nemastná neslaná, ale druhá půlka začne mít spád a je to i zábava. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Totální černý humor spojený s dobrým příběhem a někdy opravdu nevídanými situacemi. A neslýchanýma hláškama. To vše s výborným duem Downey a Kilmer. ()

jednaveta 

všechny recenze uživatele

Triumfální comeback jednoho z nejlepších amerických scenáristů - řemeslně nejdokonalejší scénář, který se v Hollywoodu objevil za posledních deset let. ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Odseknuté prsty, buzíci, ošťané mrtvoly, roboti, hlášky!...všetko čo by mala mať každá správna buddy movie :) ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

U mňa tak na 50%, kde sa takmer o celú zábavu starajú skvelý Downey a ultra sexy Monaghan. Scenáristicky o ničom, s pár dobrými hláškami ťažiacimi skôr z hercov než zo scenára. Plus nechutne nezaujímavá réžia a celkovo takmer žiadna originalita. V rámci "cool" (sa tváriacich) gangsteriek podpriemer. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Skoro pětihvězdičkový snímek, který měl šanci se zařadit do síně slávy nesmrtelných hitů jako je Pulpfiction a podobně. Je v něm přehršel dobrých a vtipných hlášek, které se divákovi dostávají pod kůži nevtíravým způsobem, ale přece jenom si nemůžu pomoct, že mu k tomu aby se vyhoupl na top mu přece jenom něco chybělo.. Kamera? Střih? Nevím.. Jak jsem řekl na začátku, odemne dobrý a těch hvězdiček skoro pět měl ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Vtipná a promyšlená parodie na detektivky, kde se prostě musíte smát. Dvojka Kilmer-Downey Jr. nemá chybu. Takhle povedenou parodii jsem neviděla už dlouho. 80% ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Nepřehledná kvazikomediální slátanina, u které divák vlastně nemá žádný pádný důvod prokousávat se chaotickým režijním bludištěm až do konce (kromě masochismu, tedy). Jedna hvězda za Downeyho Jr. ()

Chevees 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle je film podle mého gusta. Je to svěží akční jízda, při které se rozhodně člověk nenudí. Sice tam je pár věcí, které mi moc neseděly jako např. poslední 3 minuty filmu, ale ty dostatečně vyváží scény typu "pes s otiskem" nebo "osmiprocentní šance"... :) Opravdu jsem se u tohoto filmu dobře bavil a mohu ho jen doporučit... Shane Black je zpátky a doufám, že bude pokračovat... ()

JANTAR29 

všechny recenze uživatele

Black is back ! Super scénář . Val Kilmer, Robert Downey Jr sou super dvojka která hláškuje jako o život.Michelle Monaghan je opravdu moc hezká a dokáže i zahrát. A režisér poprvé a na výbornou.Best scéna ruská ruleta. ()

TomBar odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa obrovským sklamaním. Násilná samoúčelná irónia, situovaná do seriózneho deja je veľmi laxne zasadená do situácií, tváriacich sa vážne. Technická stránka filmu je ani nie priemerná a v kombinácii s už spomínaným lacným príbehom nedáva priestor na pozitívnu spätnú väzbu. Rovnakú alebo aj lepšiu "hovadinu" natočia aj v Čechách s oveľa menším rozpočtom. Okrem toho som ten film musel pozerať trikrát, pretože prvé dva razy som pri ňom zaspal, z toho raz za bieleho dňa. A tretí raz som sa udržal len tak-tak. Nedoporučujem. Filmový prepadák. ()

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama