Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scénaristický bůh Shane Black to vzal poprvé do rukou se vším všudy. A nevedl si vůbec zle. Velice obstojný přírustek do upadajícího žánru buddy komedií. Robert Downey Jr. i Val Kilmer jsou super a hláškují ostošest. Absurdní situace jako za starých dobrých časů Riggse a Murtaugha, sexy Michelle "nejsem jenom ta holka z M.I:3" Monaghan pasuje a...a vůbec. Podívejte se na to sami. Tímhle snad nepohrdne nikdo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Oba herce v hlavní roli můžu i v míře vrchovaté. Humor a sebeironizující žánrovou stylizaci jakbysmet. To vše a možná ještě víc jsem našel právě v Kiss Kiss Bang Bang, která doslova ční nad dalšími buddy-movies z posledních let. Vtipy nejsou nijak vulgární nebo laciné, nýbrž spíše umírněné a inteligentní. Shane Black si pohrává spíše s konverzačním humorem a jde mu to navýsost skvěle. Jeho smysl pro humor jsem nejvíce ocenil při vnitřních monolozích Roberta Downeyho Jr., o to víc při závěrečné scéně v nemocnici. Ale přesto všechno mě něco brání jít na to nejvyšší hodnocení. Chce to čas, abych posoudil jak hluboký to byl vlastně zážitek. Napoprvé rozhodně svižné, vtipné a neotřelé. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Vydařený režijní debut Shanea Blacka (scénáře ke SMRTONOSNÉ ZBRANI, POSLEDNÍMU SKAUTOVI, POSLEDNÍMU AKČNÍMU HRDINOVI a DLOUHÉMU POLIBKU NA DOBROU NOC), jednoho z dvorních scenáristů producentského mogula akčních filmů Joela Silvera. Black vsadil na to, co umí nejlíp - na noirovou story, dobře napsané, sympatické postavy a úderné, hypervtipné dialogy. Výsledkem je jakýsi POSLEDNÍ SKAUT bez akčních scén, tj. konverzační detektivní komedie s mimořádně skvělým tandemem Downey-Kilmer, která ráda komentuje a pohrává si s různými klišé. Black režisér sice, jak se dalo předpokládat, zůstal ve stínu Blacka scenáristy a pouze se spokojil s důstojným převedením svého scénáře do filmové podoby (porovnejte třeba s POKREVNÍMI BRATRY Troye Duffyho), přesto si myslím, že jde o jeden z nejlepších debutů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvojka Robert Downey Jr. a Val Kilmer vládne. Proč? Protože komediální buddy-movie už pěknou řádku let nebylo zábavnější a protože Shane Black. To je ten týpek, co naškrábal scénář třeba k Smrtonosné zbrani... nebo Poslednímu skautovi. A který stál za posledních plecháčovým dobrodružstvím ze stájí MARVELu... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Chémia medzi ústrednou dvojkou funguje dobre, ale je to ponekud zmetené a nelogické. V deji som sa nemohol nijak zorientovať i keď som to videl 2x. Raz bez titulkov, vtedy som uvažoval aj o 4*, ale na druhý krát som z toho taký nadšený nebol. Nový Last Boys Scout to ani zďaleka nie je. Pramálo akcie a hlavná dvojka je príliš mäkká. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Val Kilmer v rámci prípravy na úlohu Gaya Perryho experimentoval s viacerými spôsobmi rečového prejavu, nosil špeciálne topánky značky Louis Vuitton a používal rôzne druhy lakov na nechty. (sackrebleu)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama