Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvojka Robert Downey Jr. a Val Kilmer vládne. Proč? Protože komediální buddy-movie už pěknou řádku let nebylo zábavnější a protože Shane Black. To je ten týpek, co naškrábal scénář třeba k Smrtonosné zbrani... nebo Poslednímu skautovi. A který stál za posledních plecháčovým dobrodružstvím ze stájí MARVELu... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

To jak na sebe narace neustále upozorňovala mi po chvilce začlo lézt krkem. Samozřejmě, ano, film je vysoce sebeironický, dělá si srandu ze sebe i z žánru detektivek, naráží na klasický i současný Hollywood a vůbec všemožně experimentuje s narací i formou, ale tahle snaha být stůj co stůj originální je až příliš křečovitá. Dále - i přes výše uvedený fakt, že se film nebere nijak vážně mě často přišel až příliš hloupý a kýčovitý... No, teď se mé hodnocení asi příliš neslučuje s počtem hvězd, takže pozitiva: hodně slušné herecké výkony, některé opravdu vtipné odkazy na filmy, herce atd. a od začátku do konce slušná dávka zábavy a černého humoru. Hlavně většina rozhovorů Perry-Harry (alias Kilmer-Downey) je úžasná! 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Totalni masakr. Necekal jsem, ze by mel film bejt nejak uzasnej, spis sem doufal, ze by se to mohlo Blackovi povest a on to dokazal. Od prvnich minut do vas totiz prevazne Robert Downey pere jednu hlasku za druhou. A musi se nechat, ze misty jsou ty hlasky naprosto dokonaly. Tenhle film nesazi ani tak na akci, v podstate jedina poradna tu je jen na zaver, kdy lita vzduchem auto a rakev. Tenhle film sazi na genialni dialogy. A vetsina dialogu je fakt dokonalejch, navic ty Downeyho komentare filmu, jakoby byl divak, jsou fakt super. Ale to neni vse, ke skvelejm dialogum Black vymyslel i skvele propracovanou kriminalni zapletku. Co se tyce hercu, tak Michelle Monaghan je fajn a navic ukaze kozy, Val Kilmer je jako buzik Perry v pohode a pak tu je Downey, kterej je proste dokonalej, at uz breci, ze mu upad prst, snazi se strilet, dela romantickou nebo dramatickou scenu a hlavne hlaskuje, vsechno mu proste verite, zvlast kdyz Black uz na zacatku ukaze, ze nejde o zadnyho hrdinu, ale spis chudaka. Proste skvele napsanej, zahranej a zrezirovanej film s genialnima dialogama. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné, na detektivku příliš absurdní. Začátek mě vtáhnul, přestože to bylo od první minuty celkem bizarní, nemohla jsem se odpoutat od obrazovky. Bohužel, jak film plynul, stával se víc a víc chaotickým a překombinovaným. A u zdárného konce se dostavilo zklamání, že nepřišlo nějaké nečekané odhalení. Kdybych tedy měla celé Kiss Kiss Bang Bang shrnout jedním slovem, tak je to jednoznačně "divný". Převažují tedy rozporuplné pocity. Kultovní hlášky, o kterých jsem četla v komentářích, se nekonaly. Celý scénář mi připadal hrozně nesmyslný, kdybych většinu scén sledovala s vypnutým zvukem, pak o nic nepřijdu. Jediná hláška, která mi utkvěla v paměti byla "Nebojte, viděl jsem Pána prstenů, tenhle film nebude mít sedmnáct konců." Downey křečovitý, Kilmer nevýrazný a Monaghan to jediná herecky trochu zachránila. Navzdory všem vypsaným záporům však musím uznat, že na tom filmu něco je. Snímky, které se neberou vážně a jsou natočeny s jistou dávkou sebeironie nemusím, ale občas to bylo celkem zábavné. Asi jako kniha s průměrným příběhem, ale čtivě napsaná... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Chémia medzi ústrednou dvojkou funguje dobre, ale je to ponekud zmetené a nelogické. V deji som sa nemohol nijak zorientovať i keď som to videl 2x. Raz bez titulkov, vtedy som uvažoval aj o 4*, ale na druhý krát som z toho taký nadšený nebol. Nový Last Boys Scout to ani zďaleka nie je. Pramálo akcie a hlavná dvojka je príliš mäkká. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Keď sa stretol Harry s Harmony v bare mal na tvári škrabanec z bitky, ale nasledujúce ráno ho už na tvári nemal. (saska.smal)
  • Na Satellite Awards získal Val Kilmer cenu Nejlepší herec ve vedlejší roli v kategorii Muzikál nebo komedie. Robert Downey Jr. tu získal kromě herecké i nominaci za Nejlepší původní píseň. (imro)
  • Film je natočen na motivy románu Bretta Halliday „Bodies Are Where You Find Them“. (NGP)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama