Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný dramatik Nicky je celoživotním oddaným fanouškem baseballového týmu Boston Red Sox. V den napjatě očekávané premiéry jeho poslední hry zároveň probíhá klíčové utkání finále Světové série, v němž mohou Red Sox, tým „tragických proher,“ dosáhnout historického triumfu. Zápas má v očích Nickyho zásadní, takřka katarktickou důležitost: může v krátké chvíli převrátit smysl celého jeho života, očistit jeho viny a možná i zachránit jeho rozpadající se manželství a rodinný život vůbec. Proto se nakonec Nicky rozhoduje dát přednost jeho sledování v hospodě před účastí na premiéře své nejlepší hry. Ta probíhá paralelně s baseballovým zápasem a i ona balancuje na tenké hranici mezi senzací a fiaskem. Všeobecnou nervozitu ohledně jejího přijetí ještě umocňuje přítomnost jízlivého divadelního kritika „fantóma Broadwaye,“ Stevena Schwimmera, rovněž nadšeného fanouška Red Sox. Nickyho zatrpklé očekávání prohry svého týmu i neúspěchu své hry, jeho strach z výhry, je však metaforou jeho celého postoje k životu, lidem a sobě samému. Dokáže Nicky najít odvahu k otevřenosti a přijímat nevypočitatelný a riskantní život jako „dobrý“ a lidi jako „důvěryhodné?“ (TV Barrandov)

(více)

Recenze (5)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to nebylo. Knihy Dona DeLillo jsou děsná snobárna - tady se ještě držel. A ta absurdní linka mi přišla místy celkem zábavná - obzvlášť scéna sledování zápasu v hospodě, ta byla vtipná. A taky dobré herecké výkony - teda až na Shalom Harlow: měla představovat talentovanou herečku, ovšem její vlastní výkon v této roli byl prachbídný.. ()

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Mňa teda tento film nejak extra nechytil a čudujem sa, že tu vôbec vidím štyri a dokonca päť hviezdičiek. Ja som už na konci prakticky zabudol o čom ten film bol. Kamera tomu veľmi neprilepšila, komorná atmosféra. Aspoň ten Keaton, Downey a Frasierová Lilith Bebe :) ()

Timy68 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden velkej omyl. Nudná komedie (komedie !?), do který vnesl světlo jeden jediný - RDj. (můj důvod projekce). Kromě něj to bylo nudný, nudný, nudný s příšerným obsazením, nevtipnýma NUDNÝMA příšerně ukecanejma scénama. Nuda. Hvězdička patří Robertu, kterej už doufám nikdy takhle vedle nešlápne. ()

Reklama

Reklama