Reklama

Reklama

Yeogogoedam

  • Jižní Korea 여고괴담 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Je den před začátkem školního roku na korejské dívčí střední škole. Místní učitelka paní Park zavolá ze školy své kolegyni Hur Eun-young a sdělí jí, že studentka, která spáchala před devíti lety sebevraždu jako duch bloumá po chodbách školy. Druhý den je paní Park nalezena mrtvá a zatímco se škola snaží celou věc ututlat tak, aby se nepřišlo na další prohřešky ze strany učitelů, sledujeme dvě místní studentky, Jae-yi Yoon a Ji-oh Lim, které odhalují tajemství školy, které mělo zůstat zapomenuto. (Mefistofelle)

(více)

Recenze (9)

obitus 

všechny recenze uživatele

Prvni zarez do dnes jiz ctyrdilne serie teenagerovskych ducharin me opravdu tezce zklamal. Prostredi stredni skoly a korejskych studentek v uniformach je hodne atraktivni, bohuzel kde nic neni ani Obitus nebere. Sice tu nestrasi nic dlouhovlaseho, ale bohuzel ono tu nestrasi vubec nic. Vice jak stominutova stopaz je nabita nudou a cele to dorazi celkem nezajimava rezie a kamera. Teenagerum mnohem vic slusi poradny slasher, nez urvana soft ducharina. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nepopulární učitelka s přezdívkou "Liška" je nalezena oběšená před budovou dívčí střední školy. Jakýmsi způsobem to souvisí se smutnou událostí, kdy se před lety jedna ze studentek nešťastnou náhodou zabila ve školním ateliéru. Od té doby tam prý straší. Za duchařský horror nelze tento film moc považovat, scén s duchem je v něm poskrovnu a navíc nejsou téměř strašidelné. Během snímku se toho moc nestane, po celou dobu sledujeme strasti studentek posledního ročníku dívčí střední a postupné odkrývání neradostné minulosti školy. Ne že by to nebylo zajímavé, ale místy je to příliš rozvláčné, nenapínavé a sentimentální konec tomu také moc plusových bodů nepřidá. Whispering Corridors však oplývá zvláštní melancholickou atmosférou přiživovanou podařenou, občas nepříjemnou zvonivou hudbou, kterýžto aspekt mi ve spojení s několika zajímavými okamžiky (především scény s učitelem "Čoklem" a atmosférický úvod) nedovolí jít pod 3 hvězdy. Ale na rovinu, čekal jsem více. 5/10 ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Spíše psychologické drama s hororovým prvkem. Ty čtyři hvězdičky dávám za cestu do hlubin duše /in Soul/ korejského študáka. Pokud bych měla film hodnotit dle oficiálního zařazení, tedy jako horor, dala bych stěží hvězdy dvě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, dobrý horror. To rozlišení má svůj důvod. Je to totiž mnohem více sociálně-kritické drama o trošku drsněji pojatém vzdělávacím systému, který drtí, hroutí a deformuje lidskou individualitu, než strašidelný hororr. Na(ne)štěstí, ona sociálně-kritická stránka filmu je děsivá sama o sobě, duch a odkaz mrtvé dívky je jen prosté dochucovadlo. Líbilo se mi, že se film netočí jen kolem jedné postavy, ale skoro stejnou měrou operuje hned se třemi čtyřmi, z nichž každá prožívá trošku odlišné osudy. Z učitele, který nemilosrdně fackuje studentky a jednu z nich (zatím jen?) náznakově zneužívá jednu z nich mě fakt mrazilo. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Sentimentálně laděná duchařina, která sází na odlišnou atmosféru než tehdejší zástupci japonského hororu v čele s Kruhem a Ju-On. Bohužel Whispering Corridors patří mezi ty doslovné filmy, kteří své poselství prodávají velmi prvoplánově. Trocha více tajemna by neškodilo. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Atmosférický psychologický horor skřížený se sociálním dramatem. Na lekačky zapomeňte tady jde o něco úplně jiného :). ()

Reklama

Reklama