Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (481)

Balu... 

všechny recenze uživatele

Když byl About The Boy v kinech, viděla jej moje bývalá spolužačka a moc si film pochvalovala, jak se jí herci a jejich výkon líbil. V té době nepatřil zrovna žánr Drama / Komedie mezi mnou vyhledávané a tak jsem tyto řeči přezíravě přecházel s míněním cosi jako jo, jo jo.. ..Čtyři roky trvalo, abych měl možnost posoudit jeho kvality a vyjma naprosto otřesné čecháčkovské variace na jinak překrásnou píseň Kiling Me Softly v originále od Roberty Flack, které se dostalo nespočet variací od Fugees přes vlastního nápadu neschopnou loutku české prapop scény Heleny Vondráčkové jsem jinak neměl pádnější argument pro jakoukoli nespokojenost. Takhle sem byl zachumlanej v gauči a spokojeně se dávil zbytky pizzy a vánočního cukroví.. =) ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dnes díky přebytku volného času a nevyužitého večera zapnul televizi, komerční kanál a narazil jsem na tuhle, k mému překvapení, kvalitní ramantickou komedii. Už jsem ji kdysi viděl, ale druhé shlédnutí jsem si fakticky užil. Smál jsem se i v pasážích, které pravděpodobně nebyly ani tak myšleny k pobavení jako k poučení. Hugh Grant je fajn herec a i s dabingem jsem si to potvrdil :) ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

3/10 - Tahleta romantika mě nijak neoslovila. Filmy tohodle typu kde je už vod začátku jasnej happy end a předchozí mrhání mim časem se snaží film pobavit nevtipnejma hláškama a nudnejma srdcervoucíma situacema jsem zavrhnul už před lety. Asi to neni žádnej propadák, ale film ve mě vopravdu nic zvláštního nezanechal. Jedinej kdo potěšil byla Rachel Weisz, ale ostatní postavy jsou nesympatický a samotnej Grant pro mě mistr svýho řemesla rozhodně neni a asi nikdy nebude... Doufám, že se k podobný projekci zase nepřimotám... ()

miksacka 

všechny recenze uživatele

Občas se objevil nějaký slabší vtípek, jinak ale výborné. Miluju romantické, šťastné konce. Film Jak na věc mi jeden takový nabídl. Scéna, kdy Hugh stojí na podiu společně s Nicholasem Houltem, mě totálně odrovnala. Pro tyhle vsuvky mám prostě slabost. ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Velmi mile prekvapenie. Necakal som to, ale bola to dost dobra komedia - rozhodne najlepsia Grantovka. Viackrat som sa z chuti zasmial. Celkovo to bolo dobre poskladane, co sa tyka hercov aj deja.Takto by mala vyzerat romanticka komedia. 8/10 ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Neni to spatny film a ma sve prijemne chvilky.Hugha Granta az tak moc nemusim,ale zde byl zkratka dobry a komedie tohoto typu urcite pobavi i vice generaci a resi problemy moderni doby.Davam 3 hvezdy.Mozna se k ni jeste vratim... ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Hornybo kniha je báječná, ale film ji v jistých kategoriích i předčí. Fantastický příběh, dokonale napsané postavy, přenádherný inteligentní humor, nečekané souvislosti, Killing me softly a hlavně - nezapomenutelný Hugh Grant v životní roli. Nutné vidět! ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Jako, ze Hugha Granta nemam moc v lasce, tak bezcitneho suknickare zahral celkem obstojne. Nutilo me k zamysleni, za coz zaslouzi nadprumerne hodnoceni. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Když už film v Hollywoodském stylu, tak takhle. :) Ne, bezesrandy. Tenhle film se mi opravdu líbil, i přesto, že ničím nepřekvapil a že se držel klasických, silně vyjetých, kolejí. Hugh Grant výborně zahrál a chvílemi mě dojímal. Film, který nám promlouvá do duše, se snaží ukázat, že to nejdůležitější nejsme jen my sami, ale že je důležité se dívat i na svět kolem sebe. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, ve které Hugh hraje svoji naprosto typickou postavu playboye. Zábavné, místy dojemné, prostě vše co byste od tohoto typu filmů očekávali. ()

thierry_14 

všechny recenze uživatele

Co mi vadí je, že Grant na začátku trousí moudra o tom, jak každý člověk je ostrov a že si vystačí sám se sebou a je s tím naprosto spokojený. No jo, jenže pak si najednou "zamiluje" jednoho malýho kluka a nakonec je z něho rodinný typ...Jinak je to další vydařená komedie bratrů Weitzových, ale osobně preferuju In Good Company :) ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Mám ráda romantické komedie s Hughem Grantem a tato je podle mého názoru povedená. Není nijak přeslazená jako většina ostatních a Hugh Grant je v tomto filmu daleko mužnější. Je zajímavé sledovat jak Will (H. Grant), typický playboy, prostřednictvím třináctiletého kluka začíná pomalu měnit své zvyklosti a začíná si uvědomovat skutečné hodnoty člověka. ()

jabba 

všechny recenze uživatele

Nejdřiv jsem viděl film, pak četl knihu a pak zas viděl film. Jeden z filmů, který rád pouštím každé své nové přítelkyni. Dead Duck Day, parádní Hugh, jenž zpívá se zavřenýma očima a ostrovní moudro v jednom. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Nečekaně hodně příjemná komedie. Hugh Grant i Nicholas Hoult skvělí. Není to ten druh komedie, kdy se popadáte za břicho po celou dobu, ale i tento druh je super. Jinak romantika to sice byla, ale jak už tady napsal Golfista, byla nepřeslazená - což je taky super. Určitě to bylo hodně zajímavé a rád se na ní znovu podívám, pokud budu mít možnost. 90%. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná zábava a príjemne nepresladená romantika. Najviac sa mi však páčili parádne vnútorné monológy. F: Will, am I a bad mother? W: No, you're not a bad mother. You're just a barking lunatic. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Výborná a vtipná komedie. Neuvěřitelné. Abych dala komedií více, než tři hvězdy musí to být pro mě rozhodně víc, než dobrý zážitek a filmu About a Boy se to podařilo. H. Grant není zrovna můj oblíbenec, ale tuhle roli zvládl báječně, hezky na něho koukalo, a věřila jsem mu každé slovo =). A neméně dobře na tom byl i N. Hoult. Jednoduše, tahle komedie nebyla přeslazená, a dokonce tady nezbylo ani místo na romantické klišé, prostě příjemná a především velice zábavná podívaná. ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama