Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (481)

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Jak na věc mám rád. Kvalitní scénář, odsejpá jedna radost, hořkosladký, jasně, ale i vtipné a především inteligentní. V současnosti, aby jeden něco obdobnýho pohledal. Toni Collette skvělá! ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Hugh je typicky v pohodě a celkem všechno ostatní asi taky. Problém je casting! Toni Collette je strašná maska s naprosto příšerným účesem a když začne brečet, tak to je až děsivé a ten její syn taky moc sympatií nepobral (Nicholas z toho celkem vyrostl). ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Vcelku gut, komedie která ze své průměrnosti vybočuje pouze tím, že jsem u toho neusnul. Se mi to porozleželo, a ze tří hvězd jsem dal 5. Je to spíš než komedie, nádhernej procítěnej film, vo tom, jak se věci někdy těžký zdaj, a nakonec stačí jen říct pravdu. Nebo tak nějak. ()

snake 

všechny recenze uživatele

Úžasně lidský film, je pravda že trochu uslzený, ale co, né každá komedie musí vtipná od začátku do konce.K tomu humor v tomto filmu je tak úžasný, že se nasmějete tak, jak se nezasmějete za celý rok dohromady.A vida, jde to i bez kterýchkoliv lidských tekutin! Tím se potvrzuje, že bratři Weitzové si umí vybrat i slušné téma. Né že bych u filmů brečel, ale u tohoto dílka jsem měl doopravdy nakrajíčku. Může zato jak Hugh Grant, který mě svým výkonem konečně dokázal, že je skvělým hercem. Nemluvě o herci dětské role. Konečně jsem získal respekt k mírným outsiderům. ()

2scha 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle komedie z UK. Tohle je rozhodně ta z lepších, řadící se hned vedle Čtyř svateb a Love Actually. ()

Prankster odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný film, ze kterého jsem odešel z kina. Z toho malého fakana je mi na blití a kdybych ho potkal, tak mu dám facku. Jeho pošahaná matka je stejná, né-li horší. Už jenom totální averze k postavám mi stačí k zavrhnutí filmu. Tečka. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie podle Nicka Hornbyho. Grant je v roli sobeckého floutka výborný a přesto, že je to pořád romantická komedie, není přeslazená a vůbec kýčovitá. ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s výborným scénářem (jak hlášky, tak reálně zvládnuté trapasy) a hereckými výkony. Doporučuju i soundtrack s příjemným anglickým popíkem. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Příjemná britská inteligentní komedie s klasickým romantickým nádechem a okořeněn vývojem vztahu starého mládence a 12-letého chlapce, který rozhodně funguje a stará se o tu vtipnou složku filmu. Skvělý scénář, inteligentní humor, typický britský humor, který je servírován v malých a dávkách, ale zaručeně pobaví. V hlavní roli modroočko Hugh Grant, který mi nikdy nevadil a zde je přesně takový jakho známe a podává standartně civilní výkon, který každý očekává, k tomu hraje přesně zapadající soundtrack a navíc krásná Rachel Weisz. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení jak Hughovi tahle role sedla - cynický, sobecký, kurvící se - pro takové postavy se snad narodil. Bratři Weitzovi na nic netlačí a film si získá diváka o to jednodušeji. Důraz na dialogy, výborná chemie mezi Grantem a Houltem a hlavně naprosto žádný patos. Skvělé netradiční komediální drama. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už viděl asi 10x a pořád skvělý! Hugh G. božskej.. a ten malej kluk.. ty vado, jako kdybych viděl rodinu z vedlejšího bytu.. i jeho matku.. :-) Tohle je tak hrozně moc ze života, až se tomu nechce věřit! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Taký nemasno - neslaný rozjazd do veľmi príjemnej atmosféry. Možno mi vadil trochu ten štýl podania, kde neustále predkladanie udalostí rozprávačom mi mierne brzdilo a zároveň niektoré scény sa mi nejak nehodili do tohto typu filmu. Vtiahnutie do deju: *** Humor: *** ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Takový poklidný film na večer. Zasmál jsem se asi 5x, takže nějaká zázračná komedie z mého pohledu určitě ne. Ani vlastně nevím co psát... Námět byl poměrně jednoduchý a děj předvídatelný, ale na druhou stranu jsem se nenudil a neměl problém to dokoukat. Některé scény na mě působily trapně, což byla škoda. Vegetariánka mi lezla na nervy, škoda že se jí sebevražda nepovedla. Prostě takový nemastný, neslaný filmek, který neurazí, ale 2 minuty po zkouknutí z vás vyprchá. Hodnotím jako čistý průměr 5/10, ale celkové hodnocení se mi zdá dost nadnesené, a tak se přikloním ke 2 hvězdám. ()

kotasbk 

všechny recenze uživatele

Ted po pravdě. Hodnotíte filmy podle toho jakej je nebo podle herců? Sice tam hraje spousta známých herců a film se rovná kravinám pro baby na barrandově! ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Trochu pozdě jsem se dostal k téhle věci, ale díky vnitřním hlasům pobavil se přeci! Hugh Grant je solidní flákač, Marcus je solidní podivnost, Tonni Collette je mazec případ! Ale jo! I chlápek, který nemusí pracovat nakonec lásky dojít může! Scéna s kytarou je jedna z nejlepších katarzí, co jsem ve filmu viděl! Budiž.... :) ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

V tomhle snímku se sešly překvapivě hned dva nevídané úkazy: tím prvním je snesitelný Hugh Grant a tím druhým nevídaná originalita v oblasti romatického filmu. Jestli ono to nebude tím, že to není čistá romanťárna. ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama