Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (481)

tron 

všechny recenze uživatele

„Netreba to brať vážne. Fiona brala vážne pesničku ´Zabi sa nežne´ a pozrite sa, ako dopadla.“ Smršť dialógov, vychcaní hajzlici, ostrov Ibiza (prípadne súostrovia), predčasne dospelé deti, samovražedné hipisáčky, Klub osamelých žien, Killing Me Softly, tamburína. Hugh „Po piatich minútach som mal chuť odrezať si penis“ Grant v takmer (?) životnej úlohe a k tomu producent Robert De Niro a režisérski prcinátori Weitzovci vo vynikajúcej adaptácii výbornej Hornbyho pôvabnej knižky. Bridget Jones pre chlapov. Bravo. Nákazlivé, vtipné, rozkošné - a s ponaučením, ktoré funguje aj v skutočnom živote! Kino Považan NMnV 2002 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me fakt dostalo. Hodne netradicni romanticka komedie, ale jako drama bych to v zadnym pripade nevidel, protoze jsem se skoro furt smal. Hugh Grant tu predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu a jakkoliv ho moc nemusim, tak tohle zahral fakt dokonale a je to nejspis nejlepsi film ve kterem hraje v hlavni roli. Ty jeho kecy nemeli chybu a trosku mi pripomnel Lepsi uz to nebude. Skoda, ze pribeh, ktery je ze zacatku fakt svizny a proste bajecny, zacne postupne ubirat na vtipech a vic se venovat napraveni Granta. Nastesti to neni nijak moc a na konci to s pisnickou Killing me Softly fakt hodne rozjede. Pro me byl tenhle film velke prekvapeni a skvela zabava, za kterou si zaslouzi 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletý zhýralý rentiér a snob se spřátelí s dvanáctiletým outsiderem, jehož děti šikanují a matka páše sebevraždy. Tedy, odrazit se od takové zápletky a přitom se vyhnout sentimentu, to je práce pro vraha. Vzpomeňte, jak dopadl Velký táta nebo vyloženě trapný Kid s Brucem Willisem. Filmy sladké a lepkavé jako sirup z lesních plodů. Ne tak Jak na věc. Někdo může namítnout, že je to předlohou Nicka Hornbyho, ale já jsem ji četl a musím říct, že film je LEPŠÍ NEŽ KNIHA! V předloze se na hlavní zápletku věší ještě řada vedlejších, jako nějací žebráci, škemrající o almužnu. Scénáristé je nemilosrdně srazili k zemi a tím celý příběh krásně pročistili. Především pak změnili k lepšímu celou poslední třetinu, která je v knize dost nemotorná. Myslím, že takhle nějak by dnes točil mistr vypravěčské věcnosti Billy Wilder. 100% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Grant mě fakt složil a ta scéna s kdy začal s Marcusem pět Killing Me Softly byla fakt kouzelná...Víc podobnejch snímků! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Některý lidi jsou ostrov. Já jsem ostrov. Jsem Ibiza." Narcísek Will mě hodně bavil a jako přirozenej lenoch bych jeho nicnedělací život určitě bral. Prostě by mi asi moc nevadilo, kdybych byl hezkej a bohatej vtipálek, kterej po večerech oblbuje nezadaný matky. Nejedna z nich se mi totiž líbila, ale žádná mě zase tak moc nebavila. A určitě nemám tolik fantazie, aby ve mně sebevražedná Fiona a její šikanovanej Marcus vyvolali touhu po rodinnejch hodnotách. Takhle se nechat nachytat, chlape. Tak snad ti vydrží ten tvůj sarkasmus, jestli se teda ještě někdy potkáme. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ja se za svých pět bodů nestydím. Je to po všech stránkách povedená komedie, která má duši, je inteligentní, neutápí se v moři klišé nebo sentimentu a pohladí. Grant, Hoult (malý Marcus) i Coletteová jsou výborní. Jestli se vám líbil Deník Bridget Jonesové, běžte na to. Jestli ne, tak taky! :o) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Postava Willa je ve všech směrech geniální, zejména pak jeho myšlenky. Postupně ale propadá do té dramatické stránky, která mě místy trochu dusila. U některých vedlejších postav bych klidně (a moc ráda) změnila herce. Will u mě má za plnou, film jako celek 3, 5*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak dobrou komedii s Hughem Grantem sem snad ještě neviděl. Jeho ztvárnění povaleče je naprosto dokonalý, on v podstatě celej tenhle film táhne a nedělá mu to žádnou potíž. K tomu si ještě přičtěte nadprůměrnej a zajímavej příběh + výbroný výkony ostatních herců, obzvlášť Nicholas Hoult a Toni Collete mě překvapily a máme tu jednu z nej britských komedií ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn vztahovka (romantické je to jen trochu - ve finále - a není to ani žádná řachanda) s tradičně fajn Grantem který se tady přehrál z dosavadních rolí roztomile nesmělých romantiků do sexy hajzlíků, viz. Bridget Jones. Jeho sebestředný rentiér je docela zábavná postava a v době uvedení ještě nebylo poselství o nutnosti dospět tak zprofanované jako už o pár let později. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se nato těšil, ale zároveň se docela obával (mě prostě spojení VB a USA nesedí, mám radši když točí filym samostatně). Ale tohle se mi kupodivu líbilo. Ač jsem to nečekal, každou chvíli jsem se tam něčemu tlemil; Hugh Grant ve své roli obstál na 1* (myšleno na 1 s hvězdičkou). A sedl mi i ten kluk, který nebyl protivný a působil vcelku přirozeně a nestrojeně. Pak se začal blížit konec filmu a ve mě hrklo, protože přišlo na řadu školní vystoupení-čekal jsem, jak tam ten kluk začne zpívat, všechny dojme, vzbudí bouřlivé ovace a pak přijde neuvěřitelná vlna amerického sentimentu, jak už jsem to viděl mnohokrát (a to bych nprostě nevydejchal)...ale ono ne! Dokonce i samotný konec byl slušně podaný. Plný počet to sice není; nevím, jestli mi tam něco chybělo, nebo si to budu muset pustit ještě alespoň 1x (už kvůli těm hláškám), ale solidní 4* naprosto zasloužené. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Londýnský playboy prostřednictvím pobledlého Vulkánce poznává, že potřeby většiny (alespoň tří) jsou nadřazeny potřebám menšiny…nebo jednotlivce, co si myslí, že je Ibiza.. No vida, když dostanou pekaři amerických pájů vhodné ingredience z koloniálu Hornby´s, umí i docela chutné Fish & Chips, v němž se ryba nevyzpytatelně mrská a brambory nejsou nasládlé, nýbrž hořké, ostatně jako život sám.. P.S.: Nicholas Hoult tady vypadá jako seschlý fazolový lusk - zřejmě proto si jej začas vybral Singer k boji proti obrům.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Opravdu parádní komedie s bezchybným a okouzlujícím Hugh Grantem. Jenom ten malý parchantík mě tak irituje, že se na maximální hodnocení nedostanu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Perfektní britská romantická komedie, říznutá dramatem. Hugh Grant patřil vždy mezi mé oblíbenější herce a rolí Willa to jen potvrdil. Jak na věc by měl patřit mezi ty filmy, které televize vysílají pravidelně každý rok na Vánoce. Kde jinde je tak přesvědčivě vykreslena proměna postavy ze špatné na dobrou? A navíc se u filmu celá rodina zasměje. Den mrtvé kachny :-) Srovnávat s Bridget Jonesovou nehodlám, neboť Deníku chybí dramatičnost Jak na věc a navíc v něm nejde o nápravu. Ne, Jak na věc je mnohem vyspělejší komedií a dokonce více britskou komedií a to je rozhodně plus. I když Houltova řeč o Haley Joel Osmentovi vyzní vzhledem ke snaze představitele vyniknout právě jako Joel poněkud trapně, zbytek je bez chybičky a vysoké hodnocení si zaslouží. Ovšem maximální hodnocení si nechávám pro trochu odlišné filmy... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz / About a Boy by Nick Hornby | Hudba: Badly Drawn Boy | Produkcia: Jane Rosenthal, Robert De Niro, Brad Epstein, Tim Bevan, Eric Fellner | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, TriBeCa Productions, Working Title Films | Rozpočet: 20 miliónov £ | Tržby: 130,549,455 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto považujem za jednu z najnedotieravejších romantických komédií s priklonením na komediálne zameranie a zároveň aj ako zlom môjho vnímania Hugha Granta. Veľká vďaka, že sa Weitzovci nedržali pri type komédií, s ktorou debutovali. Toto je o niečom inom a myslím, že túto podstatu sa im podarilo vystihnúť ešte o niečo lepšie ako typické zvrátené úlety ('American Pie'). Akurát to trošku prehnali s vyzobrazením Toni Collette a ešte rozmýšľam, čo by som vytkol, no iné ma nenapadá. 95%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Skvělý Hugh, kterého si naprosto dovedu představit, že je přesně takový jako jeho postava ve filmu. Jízda za sanitkou musí být přece boží! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ako skántriť kačku celozrnným chlebom či nájsť osudovú ženu cez "Spoločnosť osamelých rodičov"? Nehľadajte návod. Je tu Hugh Grant v úlohe narcistického snoba, ktorý všetko uvedie na správnu mieru. Množstvo vtipných situácií, množstvo sympatických hercov, pričom Grant v úlohe, aká mu svedčí najviac. Od režisérov Prcičiek veľké prekvapenie, About a boy je veľmi milou, sviežou a inteligentnou komédiou, ktorá spríjemní popoludnie a zároveň neurazí divákov intelekt. Nemám dôvod neohviezdičkovať plným hodnotením. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

My God! Kdyby oba Weitzové šli na věc ve svých dalších filmech tímhle stylem, tak by to určitě dotáhli mnohem dál, než k vřeštícím blondýnám a pobledlým upírům. Velká škoda. ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama