Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (480)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak po tomto filme som Granta začal brať vážne. Znudený, zazobaný sukničkár okolo 40-tky, ktorý sa otáča za každým zadkom a, ktorý je schopný pre dosiahnutie svojho cieľa spraviť čokoľvek. A teraz letia mamičky ! Skvelá komédia, kde sa sarkazmom a trápnymi situáciami vôbec nešetrí. Prekvapenie. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Jak na věc" zní jako nějaká potrhlá americká komedie o puberťákovi, který se snaží si konečně "vrznout", ale opak je pravdou. About a boy je příjemná britská a především dospělá komedie s milým humorem v čele. Granta ráda nemám, mít nebudu a na jeho herecký um mám svůj názor, ale tady zase tolik na nervy nebrnkal. Nic převratného to ale není. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Výtečně fungující pecka s typicky vyšperkovaným humorem, který jasně a nahlas volá "jsem z Británie". Lehkost, přirozenost, naprostá absence sentimentu. Příjemně překvapí brutálně střídmé dialogy a bravurně hrající Grant, kterého jsem viděl poprvé v životě bez přelivu trapnosti. Celek nezaklopýtne - světe div se - ani jednou jedinkrát. Všechno završí konec, který je stejně trefný a úderný jako začátek. Nezpočet vybroušených scén, které ani nemusí být vyloženě vtipné, ale úsměv u nich zadržet asi půjde jen těžko. Malá, ale naprosto hřejivá záležitost. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako mnohich, aj mna prekvapili bratia Weitzovi, ktori maju vo filmografii aj teenagersku prkotinu PRCI, PRCI, PRCICKY (1999), ze dokazali natocit takuto skvelu komediu, ale nie crazy komediu, skor nieco zo zivota, ale humornym sposobom a este k tomu je pod produkciou filmu podpisany aj Robert De Niro. Vzdy sa mi paci vo filmoch, ked si hlavny hrdina alebo hrdinovia nieco myslia a to, co si myslia, vypravaju nam divakom a da sa to zobrazit aj takymto humornym sposobom - poklona za scenar :-) Ked sa tak nad tym zamyslim, tak najrozumnejsi zo vsetkych postav vo filme bol prave ten najmladsi jedinec Marcus, ktory aj napriek tomu, ze bol sikanovany spoluziakmi, pretoze bol "zvlastny" mal asi najrozumnejsie zmyslanie o zivote - dokonca preco by mal kacky krmit omrvankami, ked moze do jazera hodit cely bochnik chleba, vsak tie kacky si s tym uz nejako poradia, akurat s nasledkami nepocital :-) No, veeelmi malinko chybalo k plnemu hodnoteniu, ale tak 90% tento film u mna ma. Skvela zabava na zlepsenie nalady... 13.08.2010 ________ Hugh Grant - (Will) +++ Nicholas Hoult - (Marcus) +++ Sharon Small - (Christine) +++ Toni Collette - (Fiona) +++ Rachel Weisz - (Rachel) +++ Augustus Prew - (Ali) +++ Produkcia: Robert De Niro, Eric Fellner +++ Hudba: Damon Gough +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmových bonbónků z nabídky vánočních (2006) filmů, na které jsem se vysloveně těšil. No, a dopadl lépe než jsem předpokládal. Role bezstarostného děvkaře Willa bravurně vymanila Hugh Granta od únavných partů pomatených a nesmělých mladíků a nabídla mu cynického osmatřicátníka z OPRAVDU reálného světa. Je playboyem, žijícím z autorství sentimentálního vánočního hitu svého otce bezstarostný život, když náhle mu do života vklouzne Marcus, fackovací panák pro své okolí. Svěží vypointovaná britská komedie nikdy nesklouzne k levnému sentimentu, je příjemně opravdová, s kouzelnými vnitřními dialogy, vybroušenými gagy a křehkými skladbami britského písničkáře (Badly Drawn Boy). Grant do role „stále dospívajícího“ Willa skvěle padne, i jeho okolí předvádí nadstandardní výkony. Od mladičkého Nicholase Houlta, přes nevděčnou roli destruktivní Toni Collette až k nádherné Rachel Weisz. Děkuju za Nicka Hornbyho, stále ještě inteligentní netuctové komedie a bratry Paula a Chrise!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která je místy až moc vážná. Nicméně se nebudete nudit, pobavíte se, možná i slza ukápne... :-) A koho na tomhle filmu zaujalo jméno Rachel Weisz, tak věřte, že její celkový čas v tomto filmu činí něco kolem 15 - 20 minut. Nanejvýš. :-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, který si na nic nehraje. Nick Hornby napsal úžasnou knihu a bratři Weitzovi ji přetavili v nádherné komplexní dílo, které prostě funguje. Hugh Grant tady není za přitroublého zamilovaného prosťáčka, ale je tady za znuděného muže, který má svůj den rozdělený na jednotky. Do toho se mu připlete do života Marcus a on má život převrácený vzhůru nohama. Oproti knižní předloze mi zde chybělo rozvinutí postavy Marcusovy lásky Ellie, se kterou jede v knize vlakem na návštěvu jejího otce, ale ona zničehonic vystoupí a rozbije skleněnou výlohu prodejny hudebních nosičů jen proto, že ve výloze je stojan s Kurtem Cobainem... Tohle mi ve filmu chybělo, ale na druhou stranu, film je i tak velmi povedený a nemám proti němu sebemenší výtku. Dávám proto plný počet pěti hvězdiček, protože tady to snad ani jinak nejde. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Poklidná romantická komedie, která nepřevyšuje nadprůměrnost. Čekal jsem o hodně víc, ale velké plus za Hugha Granta a inteligentnější scénář. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný filmík, ve kterém září Hugh Grant. Toho já moc nemusim, ale v tomhle filmu mě totálně dostal. A taky mě potěšilo, že i když je film o vztahu k malému klukovi, tak není sentimentální a plný dojemných keců. Prostě dost dobrej film ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi chytľavý a poučný film, pritom podaný nevtieravým ale nesmierne zábavným štýlom, počas ktorého vám nezmizne permanentný úsmev z tváre, iba že by si to sami tvorcovia priali. Hugh Grant stvárnil spočiatku bezcharakterného záletníka absolútne presvedčivo a pritom nepôsobí ani na chvíľu odporne. Jeho malí sympatický kolega je klučina na pohľadanie, ale to stále nie je nič proti krátkemu, ale o to viac pozornosť strhujúcemu výstupu Rachel Weisz, do ktorej sa Will proste musel zaľúbiť. A keď je táto trojica spolu na scéne je to jednoducho pastva pre zmysli. Scenár, réžia, herci, dialógy a jednotlivé načasovanie scén – 100% záležitosť a ukážkový film pre celú rodinu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je to neuveriteľné, ale Will má pravdu a mama nie, aj keď by to malo byť naopak..." Film má slušné hodnotenie a veľmi dlho, presne roky som sa na neho chystal. Vždy mi v tom zabránila iba mierna alergia na H. Granta. Iba nedávne zistenie, že v tom hrá i moja obľúbená T. Collette i náhodné odvysielanie na stanici AMC ma donútilo sadnúť a neoľutovať! Musím uznať, že som sa skvele bavil a Grant mi až tak nevadil. T. Collette bola tradične skvelá a potešila i R. Weisz , ktorú som takto obyčajne-neobyčajne civilnú a sympatickú ešte nevidel. Najlepšia scéna - ukradnuté tenisky, mamin komentár a následná hádka v reštaurácii. 80%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mlask! Knihu Nicka Hornbyho jsem samozřejmě četl a byla geniální. Proto jsem si film (který natočili skvělé duo Weitz-Weitz) nemohl nechat ujít. I když Hugha Granta nemám rád stejně jako bouřku, svou roli zahrál docela dobře. Ovšem největší pozornost na sebe upoutává Toni Collette a její syn Marcus. Rodinka, která se narodila ve špatném století je prostě k zulíbání a když se spolu vydávají po uličkách Londýna oblečení jako hastroši, nemůžete si je nazamilovat. Navíc ve filmu hraje překrásná Rachel Weisz, takže není co řešit. P.S. Ali je neskutéčný blázen! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

77%? No ty bláho. Absolutně průměrná záležitost. Když budu mít chuť na Hugh Granta vím, že po tomhle určitě nesáhnu. 50% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu vytecny a mimoradny film, ktery nezapada do skatulky typickych romantickych filmu a vzhledem k zanru je nestadardne jeho nejsilnejsi strankou scenar. Ale ne ze by ostatni stranky filmu upadaly - naopak! Hugh zde predvadi naprosto skvely a hlavne plne uveritelny vykon a podle me se jedna asi o jeho nejlepsi roli. Ostatni herci mu zdatne sekunduji a dotvari jedinecny a zvlastni pribeh, ktery stoji za to videt. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Granta jsem mel vzdy za sovinicticke prase, ale ono ne, on je to i vynikajici herec. Ten film me uplne dostal, snad nejden z nejlepsich, co jsem kdy videl s Grantem, super pribeh, super hlasky,jen sestrih kluciny mi byl docela proti srsti. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fajnová romantická komedie, která se mi velmi líbila. Pohodová, odpočinková věcička s mojí oblíbenou Rachel Weisz. 75% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemně natočený snímek, o jednom arogantovi, který postupně, díky malému chlapci a jeho matce, pochopí, že život není jen "já" a můj majetek.!!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdyby v tomto snímku nehrál Hugh Grant a Rachel Weisz, nepustil bych si ho. Avšak oni tam hrají a já času stráveného při sledování této romanticko-dramatické komedie nelitoval. Herecké výkony hlavních hrdinů jsou skvělé, děj není příliš laciný, scény dobarvuje pohodová hudba a čas u tohoto filmu příjemně plyne. Will je v mnohých ohledech svého života takovou skoro parafrází Charlieho Harpera. Nevím, co ještě bych na tomto počinu vychválil či zhatil, takže ukončím svůj komentář vynesením konečného ortelu - příjemné 4*. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Já opravdu žasnu jak něco tak nenuceně vtipného a pohodového stvořila dvojice režisérů, kteří stojí za prvním ze série filmů Prci,prci prciček. Hugh Grant ve své celkem nezvyklé roli,si získal mé maximální sympatie které se mu u mě v žádném jiném filmu ještě nedostaly. Ovšem co vidím jako problém, k tomu abych šla k plnému počtu,je malý herec v roli Marcuse... ne že by byl vyloženě špatný,ale byl mi krajně nesympatický a myslím že casting mohl vybrat lépe. Dále pak mě potěšila (Tonksová) Natalia Tena a má oblíbenkyně Rachel Weisz. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který má v podstatě dost široký záběr, hravě se pohybuje na linii od komedie po sociální drama aniž by to bylo nějak rušivé a aniž by sklouzával k sentimentálnosti či moralizování. Navíc se tu inteligentní svěží scénář, jež rozesměje i dojme, a skvělé obsazení. Co dodat? Je to za plný počet bodů :) ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama