Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (481)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle Angláni prostě umí. Hodně motivů je pravda přitažených za vlasy a nedá se jim věřit, ale takovou pohodovku jinde těžko najdete. Herci jsou úžasní (hlavně těžký sympaťák Grant, jehož obraz bych si snad vyvěsil v koupelně místo zrcadla, kdybych byl ženskou), vyprávění umí přijít s vtipným a neokoukaným postupem a dlouho jsem neviděl mezi postavami takhle fungující náboj. 4* a kousek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo špatný, ale mohlo to být klidně ještě lepší, tedy kromě Rachel Weisz, ta už lepší být nemůže. Chlapeček by si s klidem mohl střihnout Spocka v novém Startrekovském restartu. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Do tohodle typu rolí se Hugh Grant podle mě hodí mnohem víc než do těch nesmělých romantických (Notting Hill atd.). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

S výhradami navzdory oceňuji, že Hugh vzal kytaru a odsuzuji kompatibilitu osamoceného dítěte s druhými lidmi na základě sluchátek a vulgárních slov. Nicméně ta sladké to nebylo a místo monosacharidů jsem dostal injekci sacharidů s předtitulem "poly". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Britské romantické komedie přelomu tisíciletí byly zajímavý úkaz - tak akorát správná dávka cynismu a antihrdinství aby se u nich bavili i lidé kteří obvykle z červené knihovny agresivně zvrací, ale přitom v jádru to srdíčko a romanci mají. A ve většině z nich se nějakým způsobem motal Hugh Grant. Proč má mezi nimi Jak na věc v některých kruzích téměř kultovní status příliš nechápu, Láska Nebeská je ještě o mnoho kvalitativních délek jinde, ale příjemně baví a rychle utíká, takže ani tady se Britové nemají za co stydět. 8/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pohodový romantický film, který alespoň lehce rozbourává klišé, podle něhož on je bohatý idiot a ona ho změní, zamilují se a pokud nezemřeli, žijí spolu šťastně za devatero horami i řekami dosud. Jak na věc disponuje patřičnou dávkou humoru i nadhledu, dokonce i velmi dobrými hereckými výkony. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím konstatovat, že se m About A Boy líbil víc, než má oblíbená Bridget Jonesová. Je to film o "něčem", má vtip, jistý šarm a končí poněkud netradičně, dalo by se říct. Ať žije Dead Duck´s Day! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek About a Boy bratří Weitzových je další z řady volných adaptací knih mého oblíbence Nicka Hornbyho, nutno podotknout, že v tomto případě rozhodně těch zdařilejších. Hugh Grant jako Will ( bezstarostný chlapík žijící z tantiém zděděných z jediné vánoční písně svého otce, užívající si mládeneckého života v Londýně plnými doušky a rozdělující si den na časové úseky ) je naprosto přesvědčivý. Téměř by se chtělo podotknout... není to tak těžké, když " hrajete " sami sebe :o) Takto nerušeně a spokojeně si žije až do okamžiku, kdy se jednoho dne role vymění a je to on, kdo " dostane kopačky " . Paradoxně právě toto je okamžik, který přináší do jeho monotóního života další prvek a to sice...kouzlo v podobě svobodných matek, skýtající netušené možnosti.... :o) Základem tohoto snímku je neotřelý scénář a i když člověk od úplného začátku tuší, jak příběh dopadne, není to tentokráte překážkou a Hughovi i " odpustíte ". Kdo by také sympatické, krásné, bezelstné Rachel Weisz odolal....že pánové :o) Přesto to na plný počet ( narozdíl od knihy ) v mém případě není. Ten tolik typický nadhled Nicka Hornbyho se do filmu podařilo přenést tak z poloviny. Nicméně se jedná o příjemnou netradiční žánrovou vlaštovku. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Hugha Granta a stejně tak moralizující psychologické filmy, které zobrazují narušené postavy (viz Marcusova matka), jimž má někdo tendenci pomáhat. Radši se nechám balamutit nereálným příběhem, než se nudit u tohohle, který mi silně připomíná Danielle Steel, ale hlavně z něj necítím ŽÁDNÝ optimizmus. Od filmu očekávám zábavu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, Jak na věc, není žádný světoborný příběh s přesahem. Je to pohodovka, ve které všechno funguje jak má. A to se nevidí zase tak často. Kombinace vytuňěného playboye Granta (a jak mu to sluší, když se nezakoktává!), loserského šikanovaného chlapečka s příšernou hippie matkou, britského suchého humoru a trochu té romantiky a životních mouder jede na sto procent. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štvalo, že celý film je primárně postavený na: Will si myslí, že je šťastný, ale není, protože je sám. A s tím se nemohu ztotožnit. Mně Will nepřišel nijak nešťastný, jen sebestředný. Tak měl peníze a nemusel nic dělat, šmarjá to je hrůza. Pravda, mohl s tím naložit jinak, ale to už je každého věc. Někdo je prostě rád sám, tady to bylo předestřené, jako něco špatného, nenormálního. Ten divný kluk mě štval a nejlepší z celého filmu bylo zabití kachny bochníkem chleba, což je trochu znepokojující. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som bol kedysi v kine Devín, kde sme trochu meškali, nič sa nepremietalo, pretože nikto nedošiel. Tak sme chvíľu ukecávali postaršiu pani za pokladňou, aby povedala premietačovi, že by sme boli vďační za premietnutie tohto filmu. No historka ako z britskej komerčnej romantickej komédie. Tie musia mať happy end, takže aj my sme nakoniec film v tomto kine videli. Príjemná otrepaná zábava s klasickým ňoumovitým Grantom, ktorého žerú všetky ženy, otravným, zato citlivým deckom a jednou krásnou ženou, ktorá dá nenapraviteľného sukničkára do laty. Úplne mi to ku šťastiu stačilo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pri zhliadnutí mena Hugh Grant v úvodných titulkoch ma pochytila mierna skepsa v očakávaní priemernej romantiky. Naštastie nestalo sa tak a ako sa postupom času začala rozohrávať dejová linka s nepochopeným mladým chlapcom Marcusom (Nicholas Hoult) ktorý sa upol na svojho odrasteného kamoša Willa, tak ma film začínal čím ďalej tým viac pohlcovať. Nakoniec z toho vypálil nadpriemerný oddychový filmík s jemným nádychom dramatičnosti. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"I am an island. I am bloody Ibiza!" Velmi povedená romantická komedie, ve které exceluje jak Hugh Grant tak mladý Nicholas Hoult. Pravda, komedie trochu atypická, ale příjemná. :) ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama