Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (481)

Jillen 

všechny recenze uživatele

Milá komedie a ani bych do sebe neřekl, že mi zde bude sedět Grant, ale zdá se, že tahle role mu byla souzena a hraje jak o život...pěkné...Dávám 75% ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Hugha Granta nemám příliš v lásce, ale v tomhle filmu mě mile překvapil. A když to tak vemu, tak mě celá tahle komedie překvapila, je víc než dobrá, ba přímo je skvělá. Jako horká a voňavá káva bez zbytečného cukru. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nečekaně fajnová komedie. Hugh Grant je skvělý arogantní svůdník, který postupně nachází ty pravé hodnoty a jeho sidekick v podobě N.Houlta za ním vůbec nezaostává. Tato anglická romanťárna se s ladností vyhnula těm nejprovařenějším klišé a dokázala přinést něco odlišného. Příběh není nijak složitý, ale jeho vyprávění se od ostatních odlišuje. Není přeslazená, vyznívá reálně a je naplněna až po okraj černým anglickým humorem. Krásné snímání je trochu narušováno nevyznívajícím soundtrackem. Také bych ocenil více Rachel Weizs, která zde bohužel nedostala mnoho prostoru, ale i tak se jedná o jednu z nejlepších Grantových komedií. 7.5/10 ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Mezi fanoušky Hugha Granta se nepočítám, ale tohle byl jeden z jeho nejpříjemnějších filmů. Vtipný a bez patetických dialogů. Musím vyzdvihnout také herecký výkon dětského představitele, jeden z nejlepších co jsem za poslední roky viděl. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyužitý potenciál, řekl bych. Film je plný zajímavých nápadů, jak podat to či ono. Ale spousta věcí je nedotažena. Přiznám slabost pro Hugha Granta, ale zbytek herců stojí za starou belu. Až mě vlastně zaráží v jak dobrého herce Nicholas Hoult vyrostl. Zkrátka ani nevím, kde se u tohoto filmu chytit s hodnocením. Průměr a cesta bez začátku a konce... ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ve kterém mě velmi mile překvapil Hugh Grant, hrál tak dobře, že jsem mu naprosto uvěřil, že je flákač, povrchní parchant a lamač ženských srdcí.Ovšem pouze do chvíle, kdy poznal 12 kluka, který byl mezi svými vrstevníky brán jako outsider.Celé je to vlastně o tom jak se ze dvou "nul" dospělé a dětské stanou přátelé, kteří si navzájem pomůžou najít cestu životem.Velice příjemný film. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Romance o opožděném citovém probuzení prázdného muže. Originální pouze tím, jak významnou roli v příběhu namísto femme fatale hraje kluk. Jinak slušné, ale nevýznamné. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

79 % - V této poloze namachrovaného chlapíka je Hugh Grant mnohem lepší v kramflecích než v dřívějších "čtyřsvatbových" rolích nesmělého kokty. Svižná komedie, která se může vidět znovu. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný filmeček s Hughem Grantem, ale nic víc zatím nehledejte. Snímek je tak nějak pěkný, ale takový, že mi celou dobu nic neříkal. Will pořád otevíral dveře a trávil volné chvíle s Marcusem. "Můj život je rozdělen na časové jednotky". ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé a zároveň místy i dost zábavné:)) sledovat nedobrovolnou proměnu Hugha Granta z pohodlného, lhostejného a naprosto antisociálního ztroskotance na citlivého a obětavého, hmm... řekněme "gentlemana".)) Bratři Weitzové mě osobně dost překvapili, protože je mám zafixované s Prcičkami, nicméně touhle chytrou, sympatickou a nepřeslazenou komedií (jak to bohužel u podobných filmů často bývá) si vysloužili mou pozornost. I když to třeba není tak dobré jako Láska nebeská, pořád se "About a Boy" v pomyslném žebříčku romantických komedií tyčí poměrně dost vysoko. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Netuctová romantická komedie s ležérně flákačským Grantem (tahle poloha mu sedí) a chytrým scénářem s minimum klišé. Podobné snímky jsou dnes ohroženým druhem, proto je každý takový vítaným přírůstkem, který ozvláštňuje pozvolna upadající žánr. 8/10 ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

nebežné na "romant. komédiu/drámu". Rozhodne oceňujem pridanú hodnotu trošku zamyslenia sa a absolútne skutočného Nicholasa Houlta. Skvelé chlapče! ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu asi po devíti letech a musím hodnotit maximálně...Suchý britský humor, který se trefuje do černého! Výborné dialogy i monology! No a mrtvá kachna jako bonus! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

knizna predloha je tu dost citit (mnozstvo vnutornych dialogov vysvetlujuce mentalne rozpolozenie postav - i ked vzdy vtipne), ale i tak ide stale o dobru alternativu k holywoodskym sladakom, britskost je tu dost citit a navyse skvely hugh grant ktory si svojho sobca velmi uziva... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Príjemná anglická dramtická komédia, ktorej kráľuje Hugh Grant. Jeho hlášky sú trefné a udrú primo tam kde majú. Buď je to bránica, alebo rozum, že naozaj rozmýšľate nad tým, čo to vlastne povedal. Ale najviac sa mi páčilo, že človek ani takmer pri konci naozaj nevie, či sa bude pri záverečných titulkách smiať alebo plakať. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Z toho, pokiaľ siaha moja pamäť určite najpresvedčivejší a najsympatickejší výkon Hugha Granta, ktorého herectvo sa neobmedzuje na postavu zakríknutého nesmeléjo ťuťka a jeden širokánsky slaďučký úsmev. Inak pekný, pohodový a vtipne odľahčený príbeh o dvoch z počiatku zdanlivo nezlúčiteľných postavách, ktoré, čím viac majú k sebe bližšie, tým viac nachádzajú v tom druhom presne to, čo ich život doteraz postrádal. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Will si myslí, že zmeškat promítání 3D filmu v IMAXu je na vraždu. Já se s jeho názorem plně ztotožňuji. Hugh Grant se touto postavou herecky vyrovnal mému milovanému premiérovi z "Lásky nebeské", jeho dětský kolega za ním ale rozhodně nezaostává. Velmi příjemná podívaná, která v pochmurných podzimních dnech zahřeje u srdce. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Příjemný rozjímaní Hugha Granta o tom, jak se dá zabít den. Killing Me Soflty pro mě byla vždycky slizká sračka. Toho kluka museli vyhrabat asi někde u popelnic, jinak nevim, kde by našli obludu s tak šílenym účesem, křivýma zubama a Downovym syndromem. ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama