Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdyby v tomto snímku nehrál Hugh Grant a Rachel Weisz, nepustil bych si ho. Avšak oni tam hrají a já času stráveného při sledování této romanticko-dramatické komedie nelitoval. Herecké výkony hlavních hrdinů jsou skvělé, děj není příliš laciný, scény dobarvuje pohodová hudba a čas u tohoto filmu příjemně plyne. Will je v mnohých ohledech svého života takovou skoro parafrází Charlieho Harpera. Nevím, co ještě bych na tomto počinu vychválil či zhatil, takže ukončím svůj komentář vynesením konečného ortelu - příjemné 4*. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Britské romantické komedie přelomu tisíciletí byly zajímavý úkaz - tak akorát správná dávka cynismu a antihrdinství aby se u nich bavili i lidé kteří obvykle z červené knihovny agresivně zvrací, ale přitom v jádru to srdíčko a romanci mají. A ve většině z nich se nějakým způsobem motal Hugh Grant. Proč má mezi nimi Jak na věc v některých kruzích téměř kultovní status příliš nechápu, Láska Nebeská je ještě o mnoho kvalitativních délek jinde, ale příjemně baví a rychle utíká, takže ani tady se Britové nemají za co stydět. 8/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se nato těšil, ale zároveň se docela obával (mě prostě spojení VB a USA nesedí, mám radši když točí filym samostatně). Ale tohle se mi kupodivu líbilo. Ač jsem to nečekal, každou chvíli jsem se tam něčemu tlemil; Hugh Grant ve své roli obstál na 1* (myšleno na 1 s hvězdičkou). A sedl mi i ten kluk, který nebyl protivný a působil vcelku přirozeně a nestrojeně. Pak se začal blížit konec filmu a ve mě hrklo, protože přišlo na řadu školní vystoupení-čekal jsem, jak tam ten kluk začne zpívat, všechny dojme, vzbudí bouřlivé ovace a pak přijde neuvěřitelná vlna amerického sentimentu, jak už jsem to viděl mnohokrát (a to bych nprostě nevydejchal)...ale ono ne! Dokonce i samotný konec byl slušně podaný. Plný počet to sice není; nevím, jestli mi tam něco chybělo, nebo si to budu muset pustit ještě alespoň 1x (už kvůli těm hláškám), ale solidní 4* naprosto zasloužené. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Hugha Granta a stejně tak moralizující psychologické filmy, které zobrazují narušené postavy (viz Marcusova matka), jimž má někdo tendenci pomáhat. Radši se nechám balamutit nereálným příběhem, než se nudit u tohohle, který mi silně připomíná Danielle Steel, ale hlavně z něj necítím ŽÁDNÝ optimizmus. Od filmu očekávám zábavu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Když mluví Will o trávení času na webu, tak ho vidíme, jak píše adresu "supermodelswithseethroughtops.com" - stránka skutečně funguje, vyzkoušejte :-) (don corleone)
  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)
  • V hlavní roli se měl objevit Brad Pitt, ale producenti myšlenku zavrhli s tím, že někdo tak atraktivní by nemusel předstírat, že je otcem malého chlapce, aby se seznámil. I tak se nakonec ve filmu objevil - na obalu časopisu Esquire, který si čte Will. (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama