Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Perfektní britská romantická komedie, říznutá dramatem. Hugh Grant patřil vždy mezi mé oblíbenější herce a rolí Willa to jen potvrdil. Jak na věc by měl patřit mezi ty filmy, které televize vysílají pravidelně každý rok na Vánoce. Kde jinde je tak přesvědčivě vykreslena proměna postavy ze špatné na dobrou? A navíc se u filmu celá rodina zasměje. Den mrtvé kachny :-) Srovnávat s Bridget Jonesovou nehodlám, neboť Deníku chybí dramatičnost Jak na věc a navíc v něm nejde o nápravu. Ne, Jak na věc je mnohem vyspělejší komedií a dokonce více britskou komedií a to je rozhodně plus. I když Houltova řeč o Haley Joel Osmentovi vyzní vzhledem ke snaze představitele vyniknout právě jako Joel poněkud trapně, zbytek je bez chybičky a vysoké hodnocení si zaslouží. Ovšem maximální hodnocení si nechávám pro trochu odlišné filmy... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek About a Boy bratří Weitzových je další z řady volných adaptací knih mého oblíbence Nicka Hornbyho, nutno podotknout, že v tomto případě rozhodně těch zdařilejších. Hugh Grant jako Will ( bezstarostný chlapík žijící z tantiém zděděných z jediné vánoční písně svého otce, užívající si mládeneckého života v Londýně plnými doušky a rozdělující si den na časové úseky ) je naprosto přesvědčivý. Téměř by se chtělo podotknout... není to tak těžké, když " hrajete " sami sebe :o) Takto nerušeně a spokojeně si žije až do okamžiku, kdy se jednoho dne role vymění a je to on, kdo " dostane kopačky " . Paradoxně právě toto je okamžik, který přináší do jeho monotóního života další prvek a to sice...kouzlo v podobě svobodných matek, skýtající netušené možnosti.... :o) Základem tohoto snímku je neotřelý scénář a i když člověk od úplného začátku tuší, jak příběh dopadne, není to tentokráte překážkou a Hughovi i " odpustíte ". Kdo by také sympatické, krásné, bezelstné Rachel Weisz odolal....že pánové :o) Přesto to na plný počet ( narozdíl od knihy ) v mém případě není. Ten tolik typický nadhled Nicka Hornbyho se do filmu podařilo přenést tak z poloviny. Nicméně se jedná o příjemnou netradiční žánrovou vlaštovku. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu vytecny a mimoradny film, ktery nezapada do skatulky typickych romantickych filmu a vzhledem k zanru je nestadardne jeho nejsilnejsi strankou scenar. Ale ne ze by ostatni stranky filmu upadaly - naopak! Hugh zde predvadi naprosto skvely a hlavne plne uveritelny vykon a podle me se jedna asi o jeho nejlepsi roli. Ostatni herci mu zdatne sekunduji a dotvari jedinecny a zvlastni pribeh, ktery stoji za to videt. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ani ne romantická, ale komedie. Anglická komedie- to bude ten správný výraz. Příběh citlivého, hodného kluka, který nezapadl do kolektivu průměrně spokojených školáků, neboť přestože má maminku a má ji rád, má s ní spoustu problémů, které by nezvládl ani mnohý otrlý dospělý. Chlapec se potýká s něčím, co nemůže sám zvládnout a zdaleka to není jen ten otřesný pletený svetr s duhou, který musí nosit. A do toho ta věčná samota... Jeho protipólem je sebestředný, arogantní, nepracující, ale finančně dobře zajištěný třicátník, který má svůj život pod palcem, ví Jak na věc, ale jak se rychle ukáže, rezervy takový život přeci jen má... Setkání dvou individuí přináší řadu úsměvných situací, přičemž celkově se film vyvine do typicky anglicky vtipné, laskavé komedie. Po filmu mi je vždycky moc fajn. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Když mluví Will o trávení času na webu, tak ho vidíme, jak píše adresu "supermodelswithseethroughtops.com" - stránka skutečně funguje, vyzkoušejte :-) (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama