Reklama

Reklama

Epizody(50)

Obsahy(1)

Memol je malé mimozemské děvčátko skřítkovského vzrůstu, pocházející z Malé planety. Spolu s dalšími 245 stejně malými mimozemšťany při letu kosmickou lodí ztroskotá na Zemi. Lidičky z Malé planety se na Zemi rychle aklimatizují a na malém, nikým neobývaném ostrově si vybudují vesničku. Memol bydlí s dědečkem (který je zároveň starostou vesnice) a hospodyní Barbarou. Brzy se Memolka a její přátelé seznámí se 14letou dívkou Mariel, o kterou pečuje přísná vychovatelka Penelopa. Marielina matka zemřela a otec, který žije mimo domov, je pracovně velmi vytížen a nemá čas se o ni starat. V té době je Mariel těžce nemocná, ale Memoliny slzy ji vyléčí. Z Mariel a Memol se rázem stanou nerozlučné kamarádky. Marielin dům leží za řekou a tak za ní Memol den co den létá na sýčkovi jménem Bobo. Memolka a její vrstevníci (Popit, Lupang a Píví) pravidelně Mariel navštěvují a pomáhají ji rozveselovat v její samotě. Mariel také dělá společnost bílý chundelatý kocour Jojo. Později se Memol setkává s 15letým chlapcem Oscarem, který přijel na venkov kvůli výzkumům. Od malička snil o tom, že objeví bytost z jiné planety. Spolu s ním přijíždí i jeho zlá a sobecká přítelkyně Grace. Ta od prvního okamžiku Mariel nesnáší a když zjistí, že si Mariel s Oscarem dobře rozumějí, začne na ni velice žárlit. Mariel a Oscar jsou jediní, kdo o existenci Memol a jejích malých přátel vědí a oba se snaží, aby se to tajemství nedozvěděl nikdo další, zvlášť ne zlomyslná Grace. Na řídce obydleném venkově to není nic těžkého, ale po prázdninách Mariel, Oscar i Grace odjedou do města do školy. Memol je pevně rozhodnuta svoji nejlepší kamarádku následovat a zde je opatrnost na místě. (Kri-kri)

(více)

Recenze (2)

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dostal k anime Malé Memol, byl jsem podle obrázku hlavní hrdinky přesvědčený, že se mi něco takového nemůže líbit. Jenže ten seriál má duši a dokáže se rychle dostat pod kůži. Hlavní postavy jsou sympatické, člověk se s nimi snadno sžije. Navíc jsou do příběhů šikovně zabalená mravní ponaučení a životní hodnoty, které z jednotlivých epizod úplně přirozeně vyplývají. Hlavně mě zaujal charakter Oscara, který se neváhá v Memoliných očích obětovat a pošpinit, jen aby ji uchránil před nebezpečím. Podobně jako Mariel, která v poslední epizodě předstírá, že je v pořádku, jen aby mohla Memol bez starostí a v klidu odjet. To je síla přátelství. Možná jen samotná postava Memol je na můj vkus někdy až moc dětinská, ale to už je úděl toho, že jde o dětský seriál a malí diváci se s ní mohou díky tomu rychleji ztotožnit. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malá Memol je jeden z nejpovedenějších japonských animovaných seriálů. Na českých obrazovkách jsme jej mohli sledovat pouze jednou a velmi krátce - v červenci a srpnu 1995 na programu Premiéra TV každý všední den v 16:45, od té doby seriál nebyl reprízován. Nádherný poetický příběh pojednává o pobytu malé mimozemšťanky Memol na Zemi a jejím přátelství se 14-letou pozemskou dívkou Mariel. Memol a dalších 245 lidiček z Malé planety ztroskotají na Zemi a zabydlí se na malém ostrůvku. V době seznámení byla Mariel těžce nemocná, ale přátelství s Memol ji pomohlo uzdravit se a najít chuť a sílu žít. Později Memol a její kamarádi z Malé planety poznávají i další pozemšťany, zejména přísnou slečnu Penelopu, která o Mariel pečuje. Dále pak 15-ti letého chlapce Oscara a jeho zlou přítelkyni Grace, která od počátku na Mariel velice žárlí. Třebaže toto Anime může zprvu působit hodně dětinsky, disponuje řadou dojemných scén a mravních ponaučení. Nechybí zde humorné ani romantické pasáže. Velmi na mě zapůsobila 34. epizoda, kdy se Memol zamiluje do nevidomého chlapce Michela a také 47. díl, v němž se Mariel vzdá lásky k Oscarovi a Grace se polepší. Pochopitelně i 50. rozlučková epizoda. Za jedinou chybu seriálu považuji nedořešenou záležitost ohledně Marielina otce, resp. že se s ním nikdy nesetkala, třebaže si to tolik přála. Seriál mě tehdy okamžitě zaujal a několik epizod jsem si, zřejmě jako jediný v ČR, nahrál a mám je dodnes. Jsem rád alespoň za těch pár zachráněných dílů, neboť v důsledku povinné amerikanizace jsou seriály typu Malé Memol českým divákům bohužel navždy zapovězeny, imperialistické svině z Primy zničily dabing všech seriálů z Premiéry. Zde jsou tři ukázky v CZ dabingu: 21. Druhý přítel ze Země, 23. Sbohem, Mariel a 50. Na shledanou, vaše Memol. 100% ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama