Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je inspirován skutečným příběhem, který se odehrál v zákopech První světové války na Štědrý večer roku 1914. Když v létě 1914 vypukla válka, překvapila a pohltila miliony mužů. Přišly Vánoce, sníh a spousty balíčků od rodin a armády. Ale překvapení nečekalo uvnitř dárečků, které ležely ve francouzských, skotských a německých zákopech. Tu noc jedna významná událost změnila osudy čtyř postav: skotského kněze, francouzského lajtnanta, výjimečného německého tenora a té, kterou miloval, nádherné dánské sopranistky. Během onoho Štědrého večera se nemyslitelné stalo skutečností: vojáci vystoupili ze svých zákopů, své pušky nechali za sebou a podali si ruce se svými nepřáteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (268)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pekný film, o tom viac,že viem, že je podľa skutočných udalostí. Je to film o tom, že ľudia s=u v podstate rovnakí a nezáleží na tom kto sú a čo sú, sú rovnakí minimálne v inštinktoch a keď si to uvedomíme svet naokolo nás sa môže zmeniť,možno nie výrazne ale zmení sa. Je to nádherný film plný úžasných charakterov, peknej hudby a mužov ň, ktorých by sme ešte aj teraz našli okolo seba.80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima dávám plný počet hvězdiček. Historku o tom, jak na Štědrý den hráli Němci fotbal se svým nepřítelem, znám, četl jsem o ní již před mnoha lety, dávno před natočením snímku Šťastné a veselé, ovšem pro větší hru na divákovy city sem tvůrci zatáhli oné lidskosti a bratrství bez ohledu na barvu uniformy trochu moc, což mírně kazilo dojem, avšak emoce, kterými jsou mnohé scény prosyceny, tento fakt kompenzují. Příjemné komorní válečné drama o nesmyslnosti války a nevraživosti mezi obyčejnými pěšáky, kteří bojují a nesnáší své nepřátele jen proto, že je to rozkaz z vyšších míst, kde se jí jehněčí a o bitvách se pouze mluví, ale neprožívají na vlastní kůži. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože takové Na západní frontě klid zobrazuje realitu zákopů první světové války pravděpodobněji o něco věrněji, jedná se o velmi příjemný film. Moje dcera si po prvním vidění vyžádala scénu, ve které se potká německý tenor a skotský dudák ještě jednou. A doopravdy se to stalo. Takže 4* bez přemýšlení. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to jaký to téma mělo potenciál je to nakonec docela nuda. Film se totiž věnuje hlavně postavám, které nejsou zrovna moc zajímavé (teda kromě toho německého velitele) a některé z nich byly vyloženě zbytečné, např. Diane Kruger. Začátek je navíc docela roztahaný a než dojde na onu památnou událost, tak to docela dlouho trvá. Potom je to ale podstatně lepší a film poté nabízí několik působivých scén. Dojmu, že to mohlo celé dopadnout mnohem lépe, se ale nezbavíte. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jako svěží alternativa Vánočních evergreenů v podobě hladivých pohádek či neméně hladivých romantických filmů skvělé, jako ambiciózní vyprávění o kuriózní historické události prodchnuté humanistickým poselstvím ale přeci jenom trochu plaché a nedopečené. Vše co se (IMHO neprávem) obecně vytýkalo Wajdově Katyni jsem zpozoroval zde - schématicky načrtnuté postavy, obavu zaujmout k událostem vlastní postoj (neplést se snahou o objektivitu) a nulovou snahu o proniknutí pod dojímavý povrch. Co tento film šlechtí, je vkusnost s jakou je podán a která jej činí divácky snadno akceptovatelným a uvěřitelným. K sentimentem provoněné štědrovečerní pohodě a ke slabším čtyřem hvězdičkám to stačí bohatě. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film a události v něm zobrazené inspirovaly v roce 2014 natočení vánoční reklamy britského obchodního řetězce Sainsbury's. (Jirka_Šč)
  • Filmovalo sa vo Francúzsku, Nemecku, Škótsku a taktiež vo filmových štúdiách v rumunskej Bukurešti. (MikaelSVK)
  • Film je věnován všem vojákům, kteří během Vánoc roku 1914 bojovali na různých místech fronty. (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama