Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Recenze (109)

monolog 

všechny recenze uživatele

Vtipná mafiánská zábava, kde se střetávají dva naprosto rozdílné světy a tak je od začátku jasné, že Aristotelova tragická struktura (expozice> kolize> krize> peripetie> katastrofa) nutně musí nastat, přestože to je komedie a s trošku jiným významem, než původně Ari zamýšlel. Některé vtípky dělající si srandu z klasických klišé mafiánských filmů (třeba požár v Sotheby's, mluvení atp.) jsou dokonalé a majitel galerie Hugh Grant s tím svým upjatým nešikovným minimalismem jde krásně do kupy s Caanovým uvolněnějším mafiánským bouchačem (kterýho si naštudoval už v Kmotrovi). S blížícím se vyvrcholením sice humor trochu ztrácí dech, ale přesto není vůbec špatný (třeba scény s umělou střelbou a výměnou košile mě dostaly). No a Jeannie Tripplehorn, přestože zase v tolika filmech nehrála, tak si mě dokáže získat všude. Přesto si myslím, že nejlepší je první přibližně půlka, než umře jeden talentovaný malíř s nadějnou kariérou. Nejlepší je, že spousta vtipů má i pointu a některé vtipy dají vzniknout jiným. Zábavná komedie pro celou rodinu a to i když se tam střílí a teče krev. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Dejovo to zostalo niekde na pol ceste aby to mohol byť ako taký komediálny zážitok s prvkami ako že čierneho humoru. Niektoré komické nápady boli fajn ale konečný efekt vtipnosti nesplnili aspoň teda mňa minimálne nerozosmiali tak ako by mali. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $33,864,342Tržby Celosvetovo $54,264,342║ dosť prešvihnutý rozpočet na takýto tip komedie, hádam nedali Grantovi 20milionový honorár ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blbost. Nesnáším pohled na šklebícího se Hugh Granta v každé jeho čím dál více přiblblé komedii. Nezachraňuje to ani James Caan v roli otce nevěsty. Proč se točí takovéto filmy? :((( Brzo mi nějaký takový film způsobí hospitalizaci v Bohnicích :-) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie ve které mi nevadí Hugh Grant.James Caan jako mafiánský taťka mu navíc slvěle sekunduje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mám rád komedie a anglickej humor. Často jsem však zklamanej. Hugh Grant je sympaťák. Stejně jako James Caan. Není to žádná špička hitparády, ale humoru je i v obyčejným životě málo, takže buďme vděční za každou roztomilou netrapnou trošku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte, že je môj syn taký výbušný. Ale je to umelec. Chápete.“ Napriek podarenej zápletke o rodine, akú si nevyberáš, je na tejto snímke paradoxne najzaujímavejšie striehnuť na okamihy, v ktorých sa mihne niekto z mafiánskych počinov (James Caan alias Sonny Corleone z KRSTNÉHO OTCA, Joe Viterelli z mafiánskej paródie ANALYZUJ alebo niekoľko kusov z výborného mafiánskeho seriálu Sopranovci). Inak skôr priemer. Toto fakt stálo 75 miliónov? Mínusom je tiež Hugh Grant, ktorého mám inak rád, ale vo filmoch mu sedia skôr hajzlikovejšie typy (AKO NA VEC, DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ) a nie zamilovaní hanbliví Briti. Naopak, poteší Jeanne Tripplehorn (ktorá zaujala už v ZÁKLADNOM INŠTINKTE, hoc v ňom ukázala zo všetkých prítomných žien najmenej), dialógy odsýpajú. Ale na mňa snímka nikdy príliš dobre nefungovala. Pravdupovediac ma nudila. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mickey me velmi mile prekvapil. Humor je vytribeny, originalni a hlavne velmi vkusne davkovany. Tato Makinova komedie se mi libila mnohem vic nez napr. Mafioso. A kdyby Mickey skoncil asi o 5 minut driv, bylo by me hodnoceni nejspis stoprocentni. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie s výborným Hughem Grantem a skvělým Jamsem Caanem. Sice je to celkem typická romantická komedie, ale já jsem se u toho výborně bavil a to i když celej příběh je docela snadno předvídatelnej a se scénářem se tenhle film taky moc často nepotkával, ale to zase vynahradili další heci jako Janne Tripplehorn nebo Burt Young, takže se jedná o celkem zdařilou romantickou komedii, u který jsem se víc bavil než nudil ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V záplavě romantických komedií tvoří Mickovy modré oči lehký nadprůměr a podobně se dají označit i v rámci filmografie Hugha Granta, který na sympatické, bezelstné tvářičce založil svou hereckou živnost. Humor je přitom v podstatě tuctový, rozhodně nečekejte nějaký originální nebo dokonce intelektuální zážitek. Na druhou stranu, i když snímek evidentně cílí na masové publikum, dokáže se vystříhat trapností, vulgarit a lacinosti typických pro zámořskou tvorbu. Největší plus přitom představuje obsazení, kdy role mafiánů v lehkohumorné hříčce hrají herci, které známe z krvavých mafiánských dramat a zároveň dokonale zapadají do představ, jaké my diváci máme o členech mafiánských klanů. Asi nejlepší trefou je James Caan v roli mafiánského otce nevěsty. K opakovanému shlédnutí sice tenhle kousek nevybízí, ale jedno shlédnutí neurazí. Celkový dojem: 55 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je to parádní film, nejspíše překvapení měsíce. Čekal jsem obvyklou Grantovskou taškařici, ale dostal něco úplně jiného. Mickovy modré oči jsou přehledem těch nejšílenějších nápadů složené ve velmi kompaktní celek. Úžasně též funguje gradace příběhu, tvůrci se nad žádným zábavným tématem dlouho nepozastavují a v moment, kdy by přestala být daná věc vtipná ji okamžitě nahrazují něčím mnohem zábavnějším. Mezi herci musím pochválit jak oblíbence Jamese Caana, tak i zcela úchvatného Burta Younga v jedné ze svých nejlepších rolí. Škoda jen toho zbytečně přeslazeného konce, černější závěr bych jen ocenil. [TOP 19/6 57%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přijmutí do mafiánské rodiny sebou nese nástup na kolotoč služeb a protislužeb a vy máte jistotu, že se o vás nakonec vždycky někdo postará, nebo „postará..“ Grantův kolouší kukuč hozen do světa, kde je úmrtnost stejně vysoká jako spotřeba špaget. S klišé mafiánských filmů si to pohrává podobně jako Analyze This (pojítkem může být i měsíční krajina na obličeji Joea Viterelliho), ale pokud mám dostat komediální nabídku, která nejde odmítnout, volím kousek Harolda Ramise.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie, tentokráte okořeněna skoro mafiánským prostředím, okouzlujícím Hughem Grantem a vynikajícím Jamesem Caanem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběhy o tom, jak se někdo galantní a neposkvrněný (v našem případě kultivovaný gentleman Michael) dostává z čista jasna do gangsterského prostředí, tu už byly mnohokrát – a i tady jsou úrodnou půdou pro vytváření bizardních situací. Nevinná kukuč Hugha Granta tak musí tentokráte přihlížet, jak to v tomhle kumštu chodí. Jeho vyvolená má totiž povedenou rodinku, která tomuto nebezpečnému řemeslu po právu dělá solidní jméno. Přesto svůj plán vzít si za manželku krásnou učitelku Ginu (Jeanne Tripplehorn) hodlá dotáhnout do konce. Jenže právě samotný konec musí diváka zklamat. Laťka je totiž solidně vysoko, tvůrci vycucali maximum z nenápadných situací; odlehčené dialogy a herecké výkony tvoří příjemně komickou podívanou. Ovšem až do chvíle (někdy po hodině filmu), kdy se „chystá“ samotná veselka a plán, jak se dostat ze zapeklitého problému s nešťastnou smrtí kumpánova syna. Hugh Grant se v žánru romantické komedie už nějaký ten pátek pohybuje a není divu, že mu byl film psán přímo na tělo. Jeho kreace v roli milovníka, snaživého licitátora z aukční síně a dokonalého životního partnera jsou relativně příjemné. I přitroublost, která jeho postavu (občas mi přijde, že celou Grantovu kariéru) místy provází mu odpustím, ale jeho snaha dostat se mezi mafiánská esa je už podstatně rozpačitější. Škoda jen opatrnějšího a nedotaženějšího závěru!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa vydržal pozerať len vďaka tomu, že tam hral môj obľúbený herec James Caan. A aj tak som u neho skoro vôbec nevydržal v kľude presedieť, čo sa mi inak zásadne nestáva. Skrátka, je to celkom nuda, ani výkony hercov nie sú nejako prevratné, ale kto má rád americko romantické a šialeno bláznivé komédie bude určite spokojný.Jeden z tých horších mafiánskych filmov, aj keď až tak o mafiu nejde. Navyše je to aj komédia, takže veľa som od toho nečakal. Aspoň potešia známe mafiánske tváre z iných filmov. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Michael je slušný a charakterní gentleman, kterého jeho milovaná Gina zatvrzele odmítá představit svým blízkým. Její rodina, vlastnící proklatě sicilské kořeny, by ve svých řadách spíše uvítala brilantního podřezávače krků než licitátora obdařeného omdlévajícími reflexy při pohledu na tmavě červenou tekutinu vytékající z přebytečného těla. Michael však po Gině touží a je ve svém tragikomickém odhodlání schopen udělat cokoliv, aby na něj byl mafiánský taťka náležitě hrdý. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale aspoň 5krát jsem u filmu vybouchnul smíchy. Vtípky jsou parádní a takřka rozseté po celém snímku. U tohoto filmu jsem byl v pohodě, jako při zanedbatelném procentu všech komedií. James Caan se vrátil ke svému řemeslu a jde vidět hlavně ten vytříbený britský humor. ()

Reklama

Reklama