Reklama

Reklama

Betty Boop's Ups and Downs

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1932, 7 min

Režie:

Dave Fleischer

Hrají:

Mae Questel

Obsahy(1)

Dům Betty je na prodej, stejně jako celá planeta Země. Měsíc nakonec Zemi vydraží v aukci nejbohatšímu účastníku aukce – Saturnu, který následně sebere planetě veškerou gravitaci. (OG_Swifty)

Recenze (5)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rozhádzaný, bláznivý sci-fi príbeh o tom ako si urobili planéty slnečnej sústavy dražbu o to kto kúpi tú našu, ktorá je na predaj. Prvý sa pokusil Mars, po ňom prihodila Venuša, ale víťazom sa stal Saturn. Vytrhol magnetické jadro Zeme a tým spôsobil abnormálne preskupenia gravitácie. Naozaj šialené. Mimochdom toto je prvý krátkometrážny, animovaný film, amerického režiséra Dave Fleischera, v ktorého názve použil celé meno jednej z jeho najznámejších kreslených postavičiek - Betty Boop. *** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Betty musela prodat svůj dům, který se už téměř rozpadal a jeho prodejní cena rapidně klesala až dosáhla nulové hodnoty. Za chvilku bylo na prodej úplně všchno i samotná Země. Líbil se mi nápad s okolními planetami, které se dohadovali, kdo si od Měsíce Zemi koupí. Nakonec si ji koupil vyčůraný Saturn. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek poukazující na zabavování a následné aukce nemovitostí v době Velké hospodářské krize. Betty Boop totiž dům neprodala, jak se píše níže, ale byla z něj vystěhovaná, což byl běžný jev té doby - vzhledem k raketově stoupajícím cenám nemovitostí byly nemajetné rodiny často vystěhovávány z pronajatých pozemků a ty pak byly přeprodávány formou aukcí majetnějším subjektům (často několika rodinám naráz). O tom koneckonců napsal např. John Steinbeck svůj nejslavnější román Hrozny hněvu. Jinak ale Saturn stylizovaný do podoby žida byl typický příklad tehdejší "nekorektnosti", o čemž se nám dnes může jen zdát... ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Betty přišla o svůj domek, jehoč cena neustále klesala a jehož stav byl velmi špatný. Brzy se ale to samé stalo i ostatním, až to postihlo celou Zemi, kterou si ostatní planety přehazovaly v dražbě. Pěkně absurdní a zábavné. ()

Reklama

Reklama