Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý duchovní se svou ženou se vydává na příkaz církve z Británie do Austrálie, aby zde navštívil excentrického umělce Normana Lindsaye. Jeho obraz Ukřižovaná Venuše totiž ne zcela zapadá do kontextu chystané výstavy pořádané církví. Oba jsou šokováni atmosférou, která panuje v Lindsayho domě, kde dočasně přebývají. Anthony sám sebe považuje za pokrokového, ale přesto ho pobuřuje, že Lindsay v domě žije nejen s manželkou, ale i se třemi svými modelkami. Estella je zase sváděna erotickým dusnem, které naplňuje každou místnost. Oba brzy zjistí, že nepodlehnout vášni bude mimořádně těžké. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,770,731Tržby Celosvetovo $13,100,000║ Neškodný film, ktorý ani nezabaví, z erotickým nábojom nepošteklí, príbehovo nenadchne, nič veľké nevypovie, proste po celý čas si ide tento film vo svojich šľapajach, bez kúska bohatšieho deja. /40%/ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Éterické a erotické, ženské a feministické, vtipné a šteklivé, vyvolávajúce emócie rôznych druhov... veľmi milý aj povznášajúci zážitok. 4,5* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo. Ani nevím zda to bylo kvůli těm kráskám, nebo kvůli krásné Austrálii, která je mojí velkou láskou. Námět je vskutku zajímavý už jen záplet v podobě mise duchovního Hugha Granta do domu malíře Sama Neila. Je zde krásně vidět kontrast mezi puritánskou Británií spoutanou společenskými konvencemi a řekněme volnomyšlenkářskou Austrálií, kde mají lidé mnohem blíže k přírodě a tedy i lidské sexualitě. Ono si ta dvacátá léta krátce po první světové z hlediska nějaké sexuální revoluce netřeba představovat nijak divoce... O to více musel být pan duchovní na své misi šokován.. jenže k duchovní je chlap a funguje úplně stejně jako jiní chlapi :-). Ve filmu zaujala mladá Tara (a to dost :-), kterou pozornější poznali v Tmavomodrém světě pánů Svěráků. Ano byla to ona, kvůli níž Vetchý žárlil na Hádka... Tenhle film asi nesedne každému, konečně se jedná o britsko - australskou záležitost a Australákům musí člověk přijít na chuť. Mně se to líbilo a rozhodně to neberu jako erotický film. No a khudbě N. Portman netřeba nic dodávat snad jen že byla krásná! Dávám za 4 okvětní lístky. * * * * ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupé... pouze tu a tam nějaký erotický záběr... jinak nechápu, co má být smyslem takové plytkosti... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Že sirény. Šľapky to boli. Nevidel som nič prínosné na filme, kde chodia holí chlapi, polonahé ženy sa obchytkávajú, navzájom si kukučkujú spoza stroma, kto má aké proporcie. A že ten Hugh Grant kukučkoval poriadne, až mu skoro sliz skĺzol z čela. Maximálna nuda s pár odhalenými ženami, ale pointa dokopy žiadna. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Pomaličky ale isto začínam mať pocit že skoro všetky dobré filmy sa už minuli a zostali len tieto jedno hviezdičkové somariny ... trošku ľahkej erotiky bolo fajn a vlastne to jediné bolo fajn ... komédia to v žiadnom prípade !!! ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Úžasný námět a já se vážně těšila!!! Jediné co však dává filmu body je atmosféra. Jinak nuda, nuda, nuda a slizák Hugh Grant k tomu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, v ktorom sa skrýva možno viac ako sa zdá. Herci boli dosť dobrí a prirodzení. Bolo to také zvláštne, ale milé a myslím že aj dosť umelecké, teda niektoré scény boli prekrásne a okúzlujúce. Chápem aj ľudí čo tomu neprišli na chuť, no ja som tomu na chuť prišiel a som rád, že som to videl. 75% ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou na filmu nějaký ten klad tak na tu hvězdu najdu, zde ovšem nikoli. Příšerný dlouhý záběry naprosto o ničem se tady střídaj jak na běžícím pásu. Nějakou dějovou linii, která by mě udržela v pozornosti alespoň na pět minut jsem tady taky hledal marně, jestli tady nějaká vůbec byla, tak jsem jí pro samotnou nudnost a otravnost musel přehlídnout. Jo a těch pár poprsí, který se tam během filmu občas mihnou zkrátka film bez děje nevylepší. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film doporučuji ke shlédnutí. Nádherná atmosféra počátku 20. století. Anthony Campion co by vyslanec církve jede se svoji ženou k malíři obrazů Normananu Lindsayovi na návštěvu s cílem donutit jej, aby stáhl některé své obrazy z galérie. "Jsou nestoudné a skandální." Na místě se setkávají s celou řadou postav a postaviček, především s malířovými modelkami. Film je plný poetiky a něžného erotična. Pohladí po duši. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Většinou zábavná mírně erotická hříčka o konfrontaci dvou rozdílných morálek a vlastně i civilizací. Na jedné straně Anglii někdy před sto lety zastupuje: mladý kněz (Hugh Grant), náboženství, zdrženlivost, cudnost, povýšenost. Na straně druhé je Austrálie reprezentovaná: umělcem (Sam Neill) pracujícím s nahými těly, polodivokými zarostlými chlapy, drsnou přírodou, neotesanou přímočarostí a hlavně požitkem ze sexu. Za vzdálený světadíl navíc statečně boduje pět krásných ženských těl s modelkou Elle Macpherson v čele. Kdo koho přesvědčí o své pravdě? 65%. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Ač má hvězdné obsazení a popisky slibovaly erotično, nudil jsem se. Pár scén bylo vydařených, modelky jsou krásné, ale většinu času mezi sebou laškují. Nepochopil jsem scény s hadem. Nezaujal mě. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Svár mezi puritány a volnomyšlenkáři je základem tohoto úsměvného a půvabného filmu. Vynikají krásné dialogy a ještě krásnější obrazy. Nechápu, že mi tento malý klenot po 22 let unikal. Myslel jsem na čtyři hvězdy, ale dvě scény ke konci mi velí přidat tu pátou. První je perfektní finta Estelly, jak milující Giddy dostat do postele slepého zahradníka a druhá je ta snová, vodní když je Estella laskána ostatními "sirénami". ()

Theker 

všechny recenze uživatele

Pekné, erotické a chvíľami aj vtipné :) Hugh a Tara boli do tohto filmu vybraný skvele. Atmosféra prvej polovice 20. stor. je tiež na jednotku. ..a ešte k tej erotike... hm... ktovie, ako by vyzeral tento film, keby sa ho podujal natočiť taký Tinto Brass? :)) ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s nádhernou austrálskou prírodou a zvieratkami :) Skvelo zahratý, Grantovi svedčia role anglických suchárov. Poetický, odľahčujúci a jemne erotický zážitok. ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Jemně erotická romantická komedie.Hezky natočená,vkusná a s duchaplnými dialogy.Vůbec nesklouzává ke kýči,nebo vulgaritě.To je dost vzácné.Hugh Grant se mi ve své roli moc líbil.Na snivé a éterické atmosféře se podílela příjemná hudba. ()

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Výborný svojí atmosférou, hereckými výkony a poetikou. Mám rád tyhle filmy o střetu dvou názorů na erotiku. Výborné australské exteriéry. Vynikající Hugh Grant, Tara Fitzgerald a Sam Neill. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný a lehce lechtivý příjemný film dozdobený australskou krajinou a povedeným Playboy poprsím Elle Macpherson. Chytré dialogy a žádné vulgarity prozrazují britské tvůrčí ručičky. Za zmínku stojí mladá Portia de Rossi, která sice neměla zrovna vnadné vnady, ale zato je kouzelná. ()

Reklama

Reklama