Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nakrútený podľa skutočnej udalosti popisuje jedno z najväčších hokejových prekvapení všetkých čias, keď americký výber zložený len s hráčov univerzitných týmov získal na olympijských hrách v Lake Placid (1980) zlatú medailu. (dobso)

Recenze (9)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární film hokej žeru není víc co dodávat. Sém rád že byl nakonec kvalitně s filmován ( Hokejový zázrak 2004 ) ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád americké filmy, ktoré sú založené na "amerických zázrakoch". Avšak tento film mi výrazne nevadil. Ide o naozaj korektnú, nie príliš emočne prehnanú rekonštrukciu nevídaného športového "zázraku". A čo je asi najdôležitejšie, film napriek svojej dĺžke nemá výrazne hluché miesto a vôbec nenudí. Skôr naopak, diváka systematicky pripravuje na veľké finále. 85 % ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci športový film a to nie len pre športových nadšencov. Dobrá rekonštrukcia športového zázraku 20-teho storočia. ()

AriAries 

všechny recenze uživatele

Existují vlastně zázraky? Nebo má i svět chaosu svůj řád a zákonitosti, které čas od času způsobí nevysvětlitelné jevy? Ať věříte prvnímu nebo druhému, tak sport je soutěží trénovaných, ale obyčejných lidí a něco jako "sportovní zázrak" je už z principu nesmysl. Obzvláště háklivý jsem pak na zázraky americké nebo ruské, kde hlavně během studené války vznikla jakási proletářsky sentimentální potřeba ukazovat světu, jak jsou ty národy velké a mocné...bohužel jen velké a mocné... Jako hokejový nadšenec bych dal filmu určitě víc, pokud by se chvalozpěvem na "zázračnou realitu" nezařadil do kategorie dalších kýčů tohoto druhu a pokusil se místo populismu lépe shrnout poměry tehdejšího sportu a politiky. Faktem ale je, že z řady těchto filmů je Zázrak na ledě pořád nejlepším americkým filmem s hokejovou tématikou. A všechna čest Herbu Brooksovi, i těm amatérům kteří, byli amatéry a ctili olympijské zásady Pierra de Coubertina. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s asi nejlepším sportovním filmem tohoto druhu - Bernským zázrakem, připadá mi to takové ploché a povrchní. Kdo má rád hokej, hrál a ho sleduje ho celý život včetně onoho "pozadí", toho ten film až zas tak nenadchne. Jednak tam je de facto jenom ta sportovní stránka věci a především, asi by bylo stokrát zajímavější, kdyby to bylo natočené z "opačné" strany. Ruská arogance a nabubřelost dostala na frak. Jak to snášeli sami Rusové? Prohrávali občas s našimi, zkousli to. Nebylo to často. Vyrovnali se i kanadským profíkům z NHL. Ale prohrát s amatérskými sportovci a ještě ze země, kterou na jednu stranu nenávidělia na druhou bezmezně obdivovali, jak to asi nesli? O sovětských sportovcích a především jejich životě toho víme dodnes zatraceně málo. Jenže tohle je prvoplánové podání, které není ničím ani vyjímečně, ani překvapivé... ()

Ejvi 

všechny recenze uživatele

Olympiáda v Lake Placid už asi zůstane jednou pro vždy místem něčeho neuvěřitelného. Asi povinný snímek pro každého hokejového nadšence. ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Je tezke natocit takovy film bez sentimentu a s kvalitnimi zabery ze sportu, ktery Cesi znaji. Spise jde o pokus o dokument, ale jako takovy je neautenticky. Slo by to vubec lepe? Asi ano. ()

Reklama

Reklama