Reklama

Reklama

I'll Be Glad When You're Dead You Rascal You

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1932, 7 min

Obsahy(1)

Klaun Koko a Bimbo vezmou Betty Boop do džungle na safari, kde jsou však přepadeni kmenem kanibalů ztvárňujících Louise Armstronga a jeho kapelu hrající ústřední písničku v částečně naživo hraném vystoupení. (OG_Swifty)

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Série Betty Boop hodně často uváděla nastupující hvězdy jazzu a rhytm&blues... Cab Calloway, Maurice Chevalier, a zde Louis Armstrong. Vůbec nikomu nevadilo, že je celá série extrémně politicky nekorektní (i rasistická, z dnešního pohledu). Má to švih... ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Slovutnost Betty Boop je v této kratičké animované grotesce zastíněna ještě slavnějším jménem nezapomenutelného zpěváka a trumpetisty Louise Armstronga. Spolu se svým orchestrem nahrál titulní song, který podmalovává a rytmicky doplňuje hravou kresbu. Betty se tentokrát s Kokem a Bimbem vydává do džungle, kde je rázem zajata tamějšími domorodci. Lišáctví jejích kamarádů jí však nenechá na holičkách a brzy opouští vesnici plnou křepčících kanibalů. Jazzové tóny kupodivu dobře ladí s exoticky napínavým prostředím a shodují se s naturelem rozjuchaných postaviček. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dôležitejšia ako animácia, či dej sa mi tentoraz videl spev a melódia pesničky Louisa Armstronga. Džungľová epizóda Betty a jej parťákov Kokiho a Bimba tvorí k jazzovej melódii len takú zaujímavú a humornú štafáž. A to aj napriek tomu, že obraz aj zvuk k sebe sadnú ako riť na šerbeľ a pripodobenie černošškého komba k tlupe kanibalských domorodcov, ktorí sa na zajatú Betty a spol. tešia ako na chutnú večeru, hádam nemá vo svete animovaného filmu obdoby (a v dnešnej politicky korektnej dobe by bolo považované za rasizmus hrubého zrna). 70% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Hudba Louise Armstronga s animovaným doprovodem tří významných postaviček bratrů Fleischerů je celkem příjemně strávených 7 minut. A Betty má kozačky, vrr :) ()

Reklama

Reklama