Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Campbell 

všechny recenze uživatele

policejní akademii, jsem poprvé viděl někdy v 8 letech a už tehdy jsem si jí zamiloval, byla to naše první VHS a proto naní mám krásné vzpomínky. První akademie se může chlubit originalitou a skvělými herci. Humor je prošpikován každou scénou a tak se člověk nenudí ale baví. Já osobně mám nejradši celou sérii, a i když nějaký díl klopýtne tak se bavím neustále. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pohyb, pohyb, pohyb. Starší komedie, která je opravdu výtečná. I přes svá léta má stále co nabídnout a divák se baví. Prostředí policejní akademie je příjemné a ukázkou je, že i na tomto se místě se dá zažít spousta legrace. Je to prostě klasika, která nezevšední a především pobaví. Komedie na správné úrovni. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Policejní akademie zahájila desetiletou sérii z policejního prostředí a představila nám nejednu bizarní postavičku. Nejde sice o bůhvíjak propracovaně napsanou komedii, ale i tak se na to dobře kouká, i když některé fóry nepobaví tolik jako při prvním zhlédnutí. Mazaný lišák Mahoney, nebezpečně tichá Hooksová, chodící hora Hightower, rázný milovník zbraní Tackleberry, lehce zmatený náčelník Lassard, smyslně svůdná Callahanová či podlý zmetek Harris - kdo by si tuhle partu neoblíbil. Tento film dal navíc spojení Modrá ústřice naprosto nadčasový význam. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Nespočetne krát som videl túto pousmievajúcu komédiu, kde na vrchole veškeréj srandy boli policajti, ktorí sa akurát zaúčali na vopred vybrané pozície. Áno, malo to sem tam nejaké tie muchy a scenár sa tváril tak cool až bol shitcool! No treba brať do úvahy, že z takéhoto súdka nám americká distribúcia neponúkne zas tak do roka veľa. Táto komédia sa im vskutku podarila, žiaľ, potom nasledovala neskutočná fúra pokračovaní, kde pojem sranda strácalo rapídne na význame... 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna z najdôležitejších komédií mojej mladosti, do ktorej som bol tak trochu prinútený ostatnými spolužiakmi, ale ktorú som si aj dosť užil. A samozrejme viackrát. Fóry sú tu síce nesmrteľné, ale skôr sa jedná o ten prípad, keď si niečo už pripomínať nechcem, pretože by som zistil, že to už ani zďaleka nie je ono a oná nostalgická spomienka by utržila tak trochu ranu pod pás. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (63)

  • Film nevznikol chronologicky a po nakrútení scény, kde si Copeland (Scott Thomson) a Blankes (Brant von Hoffman) oholili hlavy, si filmári uvedomili, že niekoľko skorších scén ešte chýba. Tento problém bol vyriešený parochňami. (Arsenal83)
  • Ve filmu nikdy není zmíněno, ve kterém městě se děj odehrává. (SONY_)
  • Záber na Georgea Martína (Andrew Rubin), ktorý za úsvitu odchádza z dámskej ubytovne, bol natočený pri západe slnka. (Arsenal83)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama