Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Perfektná komédia, ktorú som žral už ako malé dieťa gumenou pištoľou strieľajúce ľudí na ulici - dnes už síce viem, že povolanie policajta nie je práve pre mňa, no na mojom vrelom vzťahu k tomuto filmu to vôbec nič nemení. Neviem, čím to je, ale Policajná akadémia ma úprimne fascinuje - tá atmosféra, tie blbé vtípky, strašné herecké výkony a navyše ten otrasný dabing (postavy rozprávajú so zavretými ústami a vice versa) - to všetko dáva vzniknúť dokonale nedokonalému snímku, ktorý je rovnako naivný, ako zábavný. Klasika medzi klasikami! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento první díl byl nový, bylo tam spoustu neotřepaných komických situací, celkem to herci dobře hráli-bavili se jako já. Další díly jsem samozřejmě viděla též, ale ty už nebudu komentovat, jenom hodnotit. Nebudu plakat nad ztraceným časem. Udělat 2x totéž není vždy totéž, ale udělat 7x totéž a špatně, je úplná pitomost. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz je to davno, co som videl celu seriu, takze mozno by som dnes uz kazdy diel ohodnotil inak, ale videl som ju tolkokrat, ze aspon v kratkosti okomentujem kazdy diel. Jednotka to cele zacala. Prisla so sviezim napadom a perfektne obsadenym mixom rôznorodych a zabavnych postav. Sympatak Guttenberg, Winslow a to jeho napodobovanie zvukov, ktore sa nikdy neomrzi, roztrzity velitel George Gaynes, magor do zbrani David Graf, bojazliva Marion Ramsey s pisklavym hlasom, sexica Leslie Easterbrook, drsny neger Bubba Smith a protiva G.W. Bailey. Pochvalu si zasluzia aj kaskaderske kusky. Aj ked je to len komedia, tak ich v celej serii bolo vzdy dost a to na vysokej urovni. No a zmienku si este zasluzi legendarny gay bar s pamätnou pesnickou pri ktorej neustale tancuju chlapy. 8/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Policejní akademie zahájila desetiletou sérii z policejního prostředí a představila nám nejednu bizarní postavičku. Nejde sice o bůhvíjak propracovaně napsanou komedii, ale i tak se na to dobře kouká, i když některé fóry nepobaví tolik jako při prvním zhlédnutí. Mazaný lišák Mahoney, nebezpečně tichá Hooksová, chodící hora Hightower, rázný milovník zbraní Tackleberry, lehce zmatený náčelník Lassard, smyslně svůdná Callahanová či podlý zmetek Harris - kdo by si tuhle partu neoblíbil. Tento film dal navíc spojení Modrá ústřice naprosto nadčasový význam. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Docela povedená a vtipná komedie je ta Policejní akademie. Moc se mi líbilo, jakou si dělají srandu a narážky z určitých věcí a taky jak vykreslili ty postavy. Hlavně černoch, co umí bezva napodobit zvuky, je super. Dala bych více bodů, ale je bohužel pár filmů, co se mi líbí více a mají u mě i větší hodnocení, takže ve srovnání s nimi víc bodů dát nemůžu, ale tenhle film chválím a těším se na další díly. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (63)

  • Warner Brothers požiadali Hugha Wilsona, aby napísal tento film. Wilson súhlasil až po tom, čo mu bola ponúknutá možnosť aj režírovať ho. (Arsenal83)
  • Ve filmu nikdy není zmíněno, ve kterém městě se děj odehrává. (SONY_)
  • Ve starší verzi českého dabingu se na všech postavách střídají různí dabéři. Jedinou výjimkou je komandant Lassard (George Gaynes), kterého ve všech dílech dabuje Bohumil Švarc. V nové verzi jsou již všechny postavy hlasově sjednocené. (L_O_U_S)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama