Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Recenze (536)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Absolutni klasika. Dnes uz samozrejme lehoucce vycpela, takze se nebudete valet smichy po zemi od zacatku do konce, ale i tak porad skvela komedie. Tady neni moc co okecavat, tohle zna snad kazdej, particka vymletejch, ale vysoce sympatickejch kadetu a jejich problemy na policejni akademii, navic pro spoustu hercu jejich zivotni role. Jasnejch 5*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Léta prověřila kvalitu první Policejní Akademie, a my tak dnes můžeme s klidem tvrdit, že je vysoká jako jalovec. Což není samec od jalovice, stejně jako Vojtěch Filip není demokraticky obrozený rudý gentleman, což sem tedy vůbec nepatří, ale cesty myšlének jsou spletité a tvůrčí výron je holt mrcha;) Titulní melodie od Roberta Folka se stala stabilní hitovkou mezi fanoušky filmové hudby, hlášky z dílny skvělého českého dabingu (tím myslím ten původní z videokazet:P) zlidověly a Modrá Ústřice, k tomu snad netřeba cokoliv říkat:) Originální námět (si myslím), výborná sbírka postav a postaviček, prostě klasa hodná 80ti procent. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Taková "nenáročenka", ale skvělá. Vzniklo podle ní mnohem a mnohem víc pitomoučkých komedií. Tenhle film je prostě něco jako Beverly Hills 90210 mezi seriály... ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,5miliónaTržby USA $81,198,894Tržby Celosvetovo $121,800,000║ Stará dobrá klasika 80.rokov. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ze všech šesti dílů zbyl jen jeden, který dodnes stojí za řeč. 1:5, to je smutný výsledek. Svého času nemírně populární komedie, ale dnes už spíše nostalgický relikt let osmdesátých... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný úspěch, který odstartoval velmi dlouhou sérii policejních akademií, kde se pouze občas změnila nějaká z hlavních postav. Na sílu a vtipnost jedničky a dvojky nedokázal, žádný další díl úspěšně navázat. Velká škoda, ale je štěstí, že někdo dal světu Mahoniho, Tackleberryho a další. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kedysi to tu bolo podľa normy. Rovnaká váha, výška, aj farba. A samí frantíci.“ – „Prosím?“ – „Penisy. Samé penisy.“ – „To áno, pane. Penisy.“ Štvrtá hviezda za nostalgiu. Na tomto sme ako puberťáci v 90. rokoch frčali (na Nove sa dokonca  jedny letné prázdniny niesli práve v znamení odvysielania kompletnej série). Jednoduchý (ale chytľavý) scenár stojí na originálnej zápletke: čo by sa stalo, keby sa mohol stať policajtom hocikto? Všetko v ňom je oslobodzujúco jednorozmerné, priamočiare a nad slnko jasnejšie. Mozog? Nepotrebujete, na hodinu a pol ho  pokojne, bez výčitiek svedomia môžete vypnúť, nič zlé sa  nestane. Hrdinovia v čele so Steveom Guttenbergom sú sympatickí (Kim Catrall sa neskôr stala hviezdou trháku Sex v meste), ale nedarí sa im, no vďaka tímovej práci dokážu nemožné a zvíťazia nad všetkými a hlavne sami nad sebou. Má to svetlé momenty (a oproti hrozným ďalším dielom ešte aspoň ako-také kvality, síce sporné, ale oproti Moskovskej misii je to predsa len niekde inde) a postáv je veľa, takže každý si nájde svojho miláčika (militantného panica Tackleberryho napríklad). Ako decká sme si mysleli, že zvukové efekty Michaela Winslowa vznikli v strižni, ale nie, on to naozaj vedel robiť ústami! Dokonca so svojou kurióznou akustickou šou v r. 2017 zavítal i na Slovensko. George Gaynes spolu s Lesliem Nielsenom (Bláznivá strela 1 - 3) a Lloydom Bridgesom (Horúce strely 1 - 2) vytvoril nezabudnuteľnú komediálnu trojicu popletených bielovlasých dôchodcov s nejasnou sexualitou. Vzhľadom na to, že komunisti radi zakazovali americké filmy, vrchol úspechu u nás táto séria zaznamenala až po ich páde, takže česká vykrádačka Byl jednou jeden polda sa logicky dostavila až v r. 1995. U nás obe série skultovneli, ale úspech Policajná akadémia dosiahla samozrejme aj vo svojej domovskej krajine, keď pri skromnom, ani nie 5-miliónovm rozpočte behom pár dní zarobila viac ako 10 miliónov. Zaujímavosťou je, že zákerný kapitán Harris (G. W. Bailey) síce v jednotke zažiaril, ale v dvojke a trojke chýbal a opäť sa do série vrátil až prostredníctvom štvorky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jednička byla špica, na to koukal každej. Dvojka, no berme to s rezervou, podívali jsme se znovu, zabavilo nás to a nic víc. Trojka, jen kvůli Guttenbergovi. Čtyřka zůstávají jen nejtvrdší zapřísáhlí fandové. Pětka, fandů podstatně ubylo. Šestka, zůstávají jen neslyšící nevidící staré dámy se sklerózou. Sedmička, u videa už sedí jen major Maisner. A slyšel jsem, že někdo plánuje natočit i osmičku. O seriálu se zmiňovat nebudu vůbec. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Perfektná komédia, ktorú som žral už ako malé dieťa gumenou pištoľou strieľajúce ľudí na ulici - dnes už síce viem, že povolanie policajta nie je práve pre mňa, no na mojom vrelom vzťahu k tomuto filmu to vôbec nič nemení. Neviem, čím to je, ale Policajná akadémia ma úprimne fascinuje - tá atmosféra, tie blbé vtípky, strašné herecké výkony a navyše ten otrasný dabing (postavy rozprávajú so zavretými ústami a vice versa) - to všetko dáva vzniknúť dokonale nedokonalému snímku, ktorý je rovnako naivný, ako zábavný. Klasika medzi klasikami! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie, která vždy zaručeně pobaví a ty forky nikdy neomrzi, stejně se u nich budu vždycky smát. Bohužel další díly už nejdou na takový úrovni ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První díl byl klasika. Pamatuji si, jak mě vždyky rozesmával černoch, který napodoboval různé zvuky. V dalších dílech to už bohužel šlo s kvalitou dolů. ()

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama