Reklama

Reklama

Policejní akademie 2

  • Česko Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Asociální magor a parta jeho recesistických kamarádíčků navlečených v kůži se vydala do ulic, aby pomocí sprejů dodala městu trochu barvy a vyprázdnila kapsy každému, koho potká. Tahle vlna zločinu vás možná dovede k zamyšlení nad tím, kde selhal vzdělávací systém. Ale na druhé straně – vzpomeňte si na Policejní akademii. Když se v Policejní akademii 2: Jejich prvním nasazení s těmihle pitomými punkery střetnou naši čerstvě dostudovaní smolaři v modrém, výsledkem bude nekomplikovaný případ nepřetržité zábavy. Steve Guttenberg, George Gaynes a další postavičky z Policejní akademie nastupují v plném počtu, aby se postavili impozantnímu Bobcatu Goldthwaitovi, kterému byla role šíleného vůdce gangu šitá přímo na míru. Jsou to bouře – bouře smíchu – v ulicích! (Magic Box)

(více)

Recenze (258)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo, nebýt Zeda, bylo by hodnocení prvního z až příliš dlouhé řady pokračování o něco nižší. A kdyby tu nebyla první a poslední láska sociopatického gunzgunzgunz šílence Tackleberryho, šel bych o dalších deset procent dolů. Takhle jsem ochoten jít na slušných 70%, ale je to (bohužel) naposled. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,600,000Tržby Celosvetovo $87,200,000║ O kúsoček poslabšie ale stále výdatne zábavné. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O něco málo vtipné než první díl, ale stále dobré. První akce je pro partu z jedničky poměrně brnkačka. Něco málo tomu prostě jen chybí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa voláš?“ – „Rumcajs, Rumcajs!“ Jednotka bola hit a tak do roka a do dňa vznikla dvojka. Vracajú sa všetci starí známi, napr. militantný panic Tackleberry, zakríknutá Hooksová, obrovský Hightower alebo za hlavnú hviezdu série považovaný Mahoney alias Steve Guttenberg alias chvíľková hviezda 80. rokov (Číslo 5 žije, Traja muži a nemluvňa, Zámotok, Okno zo spálne). Prekvapivo však chýba zákerný kpt. Harris (G. W. Bailey), ktorý sa do série znova vrátil až v štvorke. Naopak, objavuje sa viacero nových tvárí, ktoré na seba okamžite strhli pozornosť publika a objavili sa preto aj v ďalších pokračovaniach: majiteľ klenotníctva Sweetchuck alebo legendárne uškriekaný psychomaniak Zed (obaja zatiaľ len v civilných rolách, kadeti sa z nich stali až v ďalších dieloch). Príbeh je znova rovnako riedky a nedôležitý, ako minule, ale nekrivdime mu, je obohatený minimálne o dva zaujímavé témy: jednak tu máme skombinovanie hrdinov jednotky s novými postavami (ktoré sú pochopiteľne absolútne iné, než ony, aby kontrastne vynikla humorná povahová črta) a jednak v tej dobe obľúbené (Ambulancia, Maniac Cop, Prepadnutie 13. okrsku, Stalloneho Cobra atď.) ponuré „apokalyptické“ americké ulice (samozrejme je to komédia, ale aj tak). V dvojke ide predovšetkým o čo najvtipnejšie šťavnaté figúrky, humorné okamihy (dymovnica v aute, zápalka, chaotický gay telefonický rozhovor, lopta, ázijská kuchyňa), hlášky („Mal som jednotku z výtvarnej, tomuto môžem dokresliť uniformu.“) a dialógy („Kto z vás má nejakú špecializáciu?" – „Ja viem vykosťovacím nožom urobiť tracheotómiu." Hrobová chvíľa ticha). Možno trochu sklame, že veliteľ Lassard (George Gaynes) má len malý priestor a prím hrá jeho oveľa „serióznejší“ brat Pete v podaní Howarda Hessemana, ktorý to miestami hrá ako keby bol v realistickej kriminálke. Mnohé momenty v dvojke sú síce trápne (boxujúci tatko, megaotravný a extra nesympatický „zvukár“ Jones), ale inak je to osemdesiatková klasika, ktorá si myslím zaslúži minimálne 3*. Snímka potvrdila obrovský komerčný potenciál série (pri rozpočte ledva 7 miliónov na celom svete zarobila viac ako 40) a tak nečudo, že behom roka vznikla trojka. „Učili nás, že policajt nesmie príliš rozmýšľať a snažiť sa. Myslím, že toto sme dodržali.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Logicky pokracovani prvniho dilu, z kadetu jsou poldove a tak se poprve dostavaj na ulice a hlidaj poradek. Sestava lehce proridla, ale nevadi to, protoze beztak zbyly ty nejvyraznejsi a nejsympatictejsi. Jen skoda, ze Gaynes ma jen par steku. Zaporak tu je hyper urvany hovado Goldthwait a stejne jako v pripade prvniho dilu skvela zabava. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší díl ze série. Hlavně to má silného záporáka. Dlouho jsem to neviděl a nevím, jak bych zareagoval teď, ale vzpomínky jsou kladné. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Vynikajúce pokračovanie klasickej staromódnej komédie, ktoré nám nielenže prináša našu milovanú zostavu, ale aj dve skutočné perly - magora Zeda a poseru Sweetchucka. Keď sa jeden z nich (alebo nebodaj obaja) objavia na scéne, je o zábavu postarané - o tom viac zamrzí, že ďalšie časti (teda okrem trojky) sú stále horšie a horšie... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco málo horší než první díl, ale stále vysoce zábavný a to i když se tam občas opakujou vtipy z jedničky. A je určitě dobře že zůstala většina herců, protože takovej Bubba Smith nebo Michael Winslow prostě nema chybu ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

* Policejní akademie sice baví zejména jednodušším humorem, ale přesto velmi dobře funguje. Příběh se nezvrhává do dementností, ba právě naopak funguje jako primární jednotka, která je humorem jen a pouze obalena. Celá policejní jednotka je sledována s nadhledem a její vtípky většinou vychází s přesně daných proporcí, tedy z přesně daných vlastností, které policisté mají. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomu se na těch nelegálních VHS dalo ještě smát. Muž, který umí napodobit deset tisíc zvuků, blázen do střelných zbraní, kozatka, obří černoch a další, v plné parádě nastupují na první úkoly. Podle mě ještě pořád dobré. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Druhý díl kultovní série nepřináší mnoho nového, ale stále dokáže pobavit. Dávám stejné hodnocení jako prvnímu dílu, protože když srovnám všechny ostatní, tyhle dva řadím nejvýše. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pár postavičiek ubudlo, no našťastie je základná zostava stále v plnej zbroji. Navyše pár uletených dementov sa pridalo do radov polície i do radov tých zlých a tak porcia zábavy klesla len o málo ako jej originál a to znamená, že naše bránice dostanú znova a znova zabrať. 80%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mauser nenahradí Harrise ani omylem, Pete Lassard zůstává ve stínu svého bratra a Zed to chvílema dost přehání. Na druhou stranu Mahoney a jeho kámoši srandu nezkazí a humusák Willy Stulman nebo rasistický Jonesův kolega nemají chybu. 60%. ()

Reklama

Reklama