Reklama

Reklama

Policejní akademie 2

  • Česko Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Asociální magor a parta jeho recesistických kamarádíčků navlečených v kůži se vydala do ulic, aby pomocí sprejů dodala městu trochu barvy a vyprázdnila kapsy každému, koho potká. Tahle vlna zločinu vás možná dovede k zamyšlení nad tím, kde selhal vzdělávací systém. Ale na druhé straně – vzpomeňte si na Policejní akademii. Když se v Policejní akademii 2: Jejich prvním nasazení s těmihle pitomými punkery střetnou naši čerstvě dostudovaní smolaři v modrém, výsledkem bude nekomplikovaný případ nepřetržité zábavy. Steve Guttenberg, George Gaynes a další postavičky z Policejní akademie nastupují v plném počtu, aby se postavili impozantnímu Bobcatu Goldthwaitovi, kterému byla role šíleného vůdce gangu šitá přímo na míru. Jsou to bouře – bouře smíchu – v ulicích! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento diel som videl až ako posledný a treba povedať že je z celej série asi najlepší. Proste súvislý sled gagov a vtipov pospojovaných nejakým tým jednoduchým príbehom. Policajná eskadra magorov tu má za úlohu zlikvidivať gang pankáčov terorizujúcich mesto. A oni sa fakt snažia, v zápale vyšetrovania vystrieľajú obchod v ktorom žiadny zločinec nie je, vyvolajú v Modrej Ustrici bitku teplošov a usporiadajú karneval. Vodcom pankáčov je ultimátny, nezabudnuteľný, škriekajúci magor Zed čo vyzerá ako by mal nonstop epileptické záchvaty. Cholerického kapitána Harrisa nahradil ambiciózny zmrd Mauser čo miesto deodorantu používa žieravinu a jeho poskok Proctor ktorý sa potom v sérii udržal až do šiesteho dielu. Medzi policajnými posilami zaujme humusák Stulman ktorý žerie čokoládové tyčinky plné mravcov nájdené na ulici a jeho ponožky platia za bakteriologickú zbraň. Inak sa vrátila väčšina bláznov z prvého dielu a robia presne to čo by človek čakal. To je dobre. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po úspěšném dokončení Lassardovy policejní akademie jsou čerství adepti ihned hozeni do hluboké vody (teda spíš do hlubokých sraček), neboť mají Lassardovu bratru pomoci vymýtit zločin z jeho okrsku. To samo o sobě není nikterak jednoduchá věc (ve čtvrtí řádí punkerská parta šílence Zeda), ale navíc jim klacky pod nohy docela úspěšně hází kapitán Mauser, který má zálusk na Lassardovo křeslo ... Po fenomenálním úspěchu první policejní akademie na sebe pokračování nenechává dlouho čekat. Sice je o řád méně vtipné než jeho předchůdce (smát se budete snad jen potroublému Proctorovi a Mahoneyho vtípkům na adresu kapitána Mausera), nicméně film je stále relativně koukatelný. Navíc do celé série přivádí dvě okouzlující postavičky - šílence Zeda v podání Bobcat Goldthwaita a ušlápnutého Sweetchucka v podání Tima Kazurinského. Filmu opět vévodí Michael Winslow... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Kadeti se vrací tentokrát jako členové 16. okrsku. Jejich protivníkem se stává šílený magor Zed a jeho gang a také kapitán Mauser, který je stejný magor, jako v prvním díle Harris. I když kvalita šla dolů, což se projeví hlavně při finální akci, nechybí několik nezapomenutelných scén (Tacklberryho randění, Jones hrající si na Bruce Lee, Hightower a jeho vyčištění Modré ústřice, Mauserův sprchový gel). Z nových postav potěší hlavně mrňavý prodavač elektra Sweetchuck, který se v dalších dílech vrací jako polda. Celkově stále výborná zábava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa voláš?“ – „Rumcajs, Rumcajs!“ Jednotka bola hit a tak do roka a do dňa vznikla dvojka. Vracajú sa všetci starí známi, napr. militantný panic Tackleberry, zakríknutá Hooksová, obrovský Hightower alebo za hlavnú hviezdu série považovaný Mahoney alias Steve Guttenberg alias chvíľková hviezda 80. rokov (Číslo 5 žije, Traja muži a nemluvňa, Zámotok, Okno zo spálne). Prekvapivo však chýba zákerný kpt. Harris (G. W. Bailey), ktorý sa do série znova vrátil až v štvorke. Naopak, objavuje sa viacero nových tvárí, ktoré na seba okamžite strhli pozornosť publika a objavili sa preto aj v ďalších pokračovaniach: majiteľ klenotníctva Sweetchuck alebo legendárne uškriekaný psychomaniak Zed (obaja zatiaľ len v civilných rolách, kadeti sa z nich stali až v ďalších dieloch). Príbeh je znova rovnako riedky a nedôležitý, ako minule, ale nekrivdime mu, je obohatený minimálne o dva zaujímavé témy: jednak tu máme skombinovanie hrdinov jednotky s novými postavami (ktoré sú pochopiteľne absolútne iné, než ony, aby kontrastne vynikla humorná povahová črta) a jednak v tej dobe obľúbené (Ambulancia, Maniac Cop, Prepadnutie 13. okrsku, Stalloneho Cobra atď.) ponuré „apokalyptické“ americké ulice (samozrejme je to komédia, ale aj tak). V dvojke ide predovšetkým o čo najvtipnejšie šťavnaté figúrky, humorné okamihy (dymovnica v aute, zápalka, chaotický gay telefonický rozhovor, lopta, ázijská kuchyňa), hlášky („Mal som jednotku z výtvarnej, tomuto môžem dokresliť uniformu.“) a dialógy („Kto z vás má nejakú špecializáciu?" – „Ja viem vykosťovacím nožom urobiť tracheotómiu." Hrobová chvíľa ticha). Možno trochu sklame, že veliteľ Lassard (George Gaynes) má len malý priestor a prím hrá jeho oveľa „serióznejší“ brat Pete v podaní Howarda Hessemana, ktorý to miestami hrá ako keby bol v realistickej kriminálke. Mnohé momenty v dvojke sú síce trápne (boxujúci tatko, megaotravný a extra nesympatický „zvukár“ Jones), ale inak je to osemdesiatková klasika, ktorá si myslím zaslúži minimálne 3*. Snímka potvrdila obrovský komerčný potenciál série (pri rozpočte ledva 7 miliónov na celom svete zarobila viac ako 40) a tak nečudo, že behom roka vznikla trojka. „Učili nás, že policajt nesmie príliš rozmýšľať a snažiť sa. Myslím, že toto sme dodržali.“ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to už tak dobré jako první film, ale jsou zde momenty, které mám skutečně rád. Finále s gangem se mi ale vůbec nelíbí a hlavně Steve Guttenberg je v tomhle dílu takový... nijaký. Přehrává až moc a nesedí to do toho, což je už co říct. Rozhodně je lepší první polovina tohoto filmu, hlavně pak různé naschvály Mauserovi. Ty body jsou ale hodně i z nostalgie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 55,6 milionu dolarů. (NIRO)
  • G. W. Bailey (kapitán Harris z prvního dílu) se objeví na svatbě jako jeden z hostů, i když ho uvidíme jen zezadu. Je to host, kterého fotí fotograf. (HellFire)

Reklama

Reklama