Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt Peter Mitchell, karikaturista Michael Kellam a herec Jack Holden společně obývají luxusní newyorský byt a spokojeně si užívají života svobodných mládenců, plného zábavy a známostí s pohlednými dívkami. Ten však jednoho dne nečekaně naruší šokující objev na prahu jejich bytu. Před dveře totiž někdo doručil skutečné, živé, a jak se zdá, tak v tu chvíli také nevratné nemluvně. V přiloženém dopise prosí nějaká Sylvie Jacka, se kterým prožila při natáčení jednoho filmu krátkou milostnou pletku, aby se postaral o jejich malou dcerku Marii. Protože je Jack zrovna mimo město, natáčí totiž v Turecku další levný film, musí se o dítě zatím postarat Peter a Michael, i když ani jeden z nich nemá s dětmi a péčí o miminka žádné zkušenosti. Zpočátku je miminko přivádí k zoufalství, protože jim "mateřské" povinnosti zabírají veškerý čas a značně nabourávají dosavadní zaběhnutý způsob života, plný radovánek, vlastních více či méně úspěšných kariér a večírků s přáteli. Jenže postupně si na malou Marii začínají zvykat, jejich život najednou dostává hlubší smysl, a když se pro ni Sylvie jednoho dne vrátí, zjistí, že jejich životy jsou bez ní podivně prázdné a neuspokojivé. Rozhodnou se tedy pro poněkud neobvyklé řešení. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Jedna městská legenda tvrdí, že se má ve filmu objevit duch chlapce, který byl v bytě zastřelen před natáčením snímku, a sice ve scéně, kdy Jackova matka přijde navštívit Mary. Legenda není pravdivá, interiéry byly všechny natáčeny ve studiu. Ve skutečnosti jde o stín rekvisity, kterou tam zapomněli členové štábu. V jiné scéně se má na okně objevit odlesk brokovnice, kterou byl chlapec zabit. (gjjm)
  • Fotka na plagáte z filmu pochádza z dielne slávnej Annie Leibovitz a Tom Selleck (Peter Mitchell) má na ňom košeľu mokrú len vďaka náhode, pózujúce dieťa ho skutočne pocikalo. (Raccoon.city)
  • Ted Danson (Jack Holden) bol v čase natáčania ženatý, takže ho kolegovia Guttenberg (Michael Kellam) a Selleck (Peter Mitchell) tu a tam vytiahli na "jazdu" mestom, aby si pre rolu starého mládenca osviežil pamäť. (Raccoon.city)
  • Tom Selleck (Peter Mitchell) bol vraj ohromne nervózny vždy, keď sa mu dostalo dieťa do rúk. Neustále sa vypytoval matky dvojičiek predstavujúcich Marry, či to robí správne. (Raccoon.city)
  • Film začína veľkou párty v byte hlavných hrdinov, kde sa objaví až sto herečiek. Na kasting ich dorazilo 5000, vraj bol hlavný ťahák Selleck (Peter Mitchell), ktorý ale v tej dobe nanešťastie točil niekde inde. Zato s ním vybraná stovka strávila na natáčaní tejto sekvencie štyri dni. (Raccoon.city)
  • Dieťa vo filme nebolo len jedno, v úlohe Marry sa striedali štvormesačné dvojičky Michelle a Lisa Blair. (Raccoon.city)
  • Film patrí medzi najúspešnejšie snímky roku 1987, po celom svete zarobil takmer štvrť miliardy dolárov, čo pri rozpočte 11 miliónov vytvorilo ohromný zárobok. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama